Levante – FC Barcelona 5 - 4

FCBARCELONA.DK - 13.05.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Vermaelen (Piqué 32’), Mina, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta (Denis Suárez 60’), Coutinho, Dembélé (Alcácer 60’), Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Piqué, Digne, Gomes, Denis Suárez, Paulinho og Alcácer.

Mål: 1-0 Boateng (9’), 2-0 Boateng (31’), 2-1 Coutinho (39’), 3-1 Bardhi (46’), 4-1 Boateng (50’), 5-1 Bardhi (56’), 5-2 Coutinho (58’), 5-3 Coutinho (64’), 5-4 Suárez (66’) 

Leo Messi var helt ude af truppen, da Barca mødte Levante på udebane i ligaens næstsidste runde. Her valgte Valverde endvidere at spare Piqué og det gav en plads til Mina ved siden af Vermaelen. Ellers var der tale om den stærkest mulige opstilling med tanke på, at Sergi Roberto var ude karantæne og Umtiti med en skade. For Barca handlede det om at bevare sin status som ubesejret i ligaen, mens Levante ikke havde det store at spille for.

Barca lagde fornuftigt ud og det blev til et par afslutninger i indledningen fra Dembélé og Iniesta, men uden at det for alvor var tæt på. Barca dominerede i starten og der skulle gå 9 minutter inden at Levante angreb for første gang, men så var der til gengæld også fuldt udbytte. Morales drev fuldstændig gæk med Mina, hvorefter han spillede ind til Boateng, der via undersiden af overliggeren gjorde det til 1-0.

Blot tre minutter efter blev et usikkert Barca-forsvar splittet fuldstændig, så Bardhi kom totalt fri og hamrede bolden på undersiden af overliggeren. Her var heldet virkelig med Barca, for det var en stor afbrænder. Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere. De mistede hurtigt bolden og der manglede ideer i det offensive spil. Det betød at Levante satte sig på spillet mod et febrilsk Barca-mandskab, der manglede en styrmand. Efter 25 minutters spil lykkedes det endelig for catalanerne at skabe noget, men her måtte Dembélé se sit skud rettet af, så bolden strøg tæt forbi mål.

Kort efter var der skidt nyt for Barca, da Vermaelen måtte udgå med en lårskade. Mens Piqué gjorde sig klar til at komme ind og belgieren var gået ud, udnyttede Levante overtallet til at gøre det til 2-0. Barca-forsvaret blev igen spillet tyndt, så Boateng kom helt fri og han sendte bolden i nettet. Barca var i dyb krise og sæsonens første liganederlag truede. Der kom dog fornyet håb efter 39 minutter, da Piqué gik med frem i angrebet og skabte noget forvirring. Det gav plads til Coutinho, der sendte et hårdt skud af sted. Bolden snittede en modstander og snød Oier i målet.

2-1 reduceringen skabte pludselig ro over Barcas spil og de satte sig massivt på spillet. Levante blev presset tilbage og der opstod et par farlige situationer i slutminutterne, men uden at der blev scoret. Det blev dermed ved 2-1 ved pausen efter en skidt halvleg af Barca.

Der var ikke en gang spillet et minut af anden halvleg, inden at Levante gjorde det til 3-1. Et boldtab af Alba satte hjemmeholdet i gang med en omstilling, hvor Bardhi sendte bolden i nettet fra distancen. Barca-spillerne var rystede og det blev endnu værre blot fire minutter efter, da Barca-fosvaret igen blev spillet tyndt, så Boateng kunne score sit tredje mål i kampen. I den situation så Mina ikke god ud. Levante lugtede blod mod et Barca-mandskab der ikke anede hvad de skulle gøre og i det 56. minut var ydmygelsen en realitet, da Bardhi kom fri og sendte bolden i nettet til mageløse 5-1. Frustrationen stod malet i ansigterne på Barca-spillerne.

Der gik dog blot tre minutter, inden at de fik tændt et lille håb. Coutinho opsnappede en returbold i feltet og fra tæt hold reducerede han til 5-2. Lige efter valgte Valverde at foretage en dobbelt udskiftning, da Iniesta og Dembélé blev erstattet af Denis Suárez og Alcácer. Barca øjnede muligheden for et comeback og blot seks minutter efter 5-2 målet, var Coutinho på pletten igen. Han sendte et skud fra sted fra kanten af feltet, hvor bolden strejfede Luis Suárez og gik i nettet. 5-3 og så var kampen pludselig åbnet op igen. Med 20 minutter tilbage tog Barca et hjørnespark, hvor Busquets blev revet omkuld i feltet. Dommeren var ikke i tvivl og pegede på 11-meter pletten. Luis Suárez tog sig sikkert af straffesparket og så var der pludselig reduceret til 5-4 med god tid tilbage.

Barca var på vej til et sensationelt comeback og et kvarter før tid kunne der være blevet udlignet, da Luis Suárez headede tæt over mål. Den situation burde han have fået mere ud af, men det var ikke meget der lykkedes for ham denne aften. Det lykkedes for Levante at få trukket tempoet ud af kampen og holde mere på bolden. Samtidig benyttede de enhver lejlighed til at trække tiden. Gnisten gik noget af Barcas offensiv og catalanerne havde svært ved at skabe noget farligt. Tiden gik og Levante kæmpede hårdt for at holde Barca væk og det lykkedes for dem.

I kampens sidste ordinære minut kunne Levante Rochina have lukket kampen, da Busquets lavede en hovedløs tilbagelægning, der bragte ham totalt fri, men bolden strøg forbi mål. I kampens sidste minutter forsøgte Barca desperat at sende bolden ind i feltet, hvor Piqué og Mina lå, men det kom ikke til afslutninger inden dommeren fløjtede af. Det endte således med et 5-4 nederlag, skabt på en katastrofal første time. Dermed sluttede Barcas fantastiske stime som ubesejret i ligaen.

.:FORSIDE:.