Levante – FC Barcelona 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 02.11.19

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Sergi Roberto, De Jong, Vidal (Busquets 66’), Arthur (Fati 66’), Griezmann, Messi, Suárez (Pérez 40’)

Bænk: Neto, Rakitic, Busquets, Todibo, Alba, Pérez og Ansu Fati.

Mål: 0-1 Messi, straffespark (38’), 1-1 Campaña (60’), 2-1 Mayoral (63’), 3-1 Radoja (68’)

Barca mødte Levante på udebane i ligaens 12. runde, hvor træner Ernesto Valverde overraskede ved at have Dembélé helt ude af truppen samt Busquets og Alba på bænken fra start.

Kampen fik en lidt rodet start med mange boldtab til begge sider, men med Barca mest på bolden. Det gav catalanerne en afslutning i det 7. minut, men skuddet fra Suárez sad lige i hænderne på målmanden. Barca havde svært ved at få styr på spillet, for de blev presset overalt på banen. Efter et kvarters spil kom der en kort periode hvor Levante fik sat catalanerne under pres. Der opstod et par farlige situationer, men uden at Ter Stegen måtte på arbejde.

Problemerne med at få styr på spillet fortsatte for Barca. De havde bolden klart mest, men havde svært ved at finde huller i hjemmeholdets defensiv. Messi så man ikke meget til og den manglende plads hæmmede tydeligt hans spil. Midt i halvlegen lykkedes det endelig for Barca at skabe noget, da Semedo spillede Griezmann fri i feltet, men vinklen blev spids og bolden endte i sidenettet. Herfra begyndte Barcas spil at flyde bedre og efter en halv time var de tæt på igen, da Griezmann kom fri feltet, men han måtte se målmanden hive en flot fodparade frem.

Barca holdt fast i momentum og i det 36. minut trak Semedo godt ind i feltet, hvor han blev hægtet bagfra. Klart straffespark til Barca. Det tog Messi sig stensikkert af og så førte Barca 0-1. Lige efter var der skidt nyt til Barca, da Suárez måtte udgå efter at have fået en stempling på den ene ankel. Carles Pérez kom på banen i stedet. Minuttet efter var Barca tæt på igen, da Messi var tæt på at få skovlet bolden i mål, men den blev sparket væk på selve stregen. Mere skete der ikke i en halvkedelig halvleg, hvor Barca havde været længe om at komme i gang.

Levante lagde energisk ud efter pausen og de lykkedes med at få sat Barca under pres.
Catalanerne kunne ikke holde på bolden særligt længe af gangen og det betød, at det meste foregik på hjemmeholdets præmisser. Man skulle dog hen til det 57. minut inden at Levante afsluttede på for første gang i kampen og her greb Ter Stegen godt ind. Levante fortsatte i et højt tempo, mens Barcas spil virkede sløset og nærmest apatisk. Bolden blev smidt væk og nærkampene blev tabt.

Det blev straffet i det 62. minut, da en presset Piqué smed en bold væk ved eget felt og det udnyttede Levantes Campañá til en udlignende 1-1 scoring. Barcas spillere virkede rystede over kampens udvikling og det blev ikke bedre tre minutter senere, da Levante gjorde det til 2-1. Denne gang var det et skidt udspark af Ter Stegen der bragte hjemmeholdet i overtal foran et passivt Barca-forsvar. Det fik Valverde til at reagere med en dobbelt udskiftning, da Busquets og Fati afløste Vidal og Arthur.

Det hjalp dog ikke meget, for et par minutter efter lå bolden igen i nettet bag Ter Stegen til en 3-1 scoring. Det skete i en situation hvor Levante kom alt for let igennem og hvor Barca var uheldig med at Busquets rettede bolden af, så Ter Stegen var chanceløs. Frustrationen stod malet i ansigterne på Barcas spillere, der ikke kunne fatte, at 0-1 var vendt til 3-1 på otte minutter. Alligevel evnede de at få tempoet skruet op og det betød at Messi lidt heldigt fik bolden i nettet med et kvarter tilbage, men målet blev korrekt annulleret for offside på Griezmann.

Barca forsøgte at komme tilbage i kampen, men Levantes spillere kæmpede hårdt for at fuldføre overraskelsen. I det 86. minut var det tæt på en catalansk reducering, da Fati tog et godt træk og sendte bolden tæt forbi mål. Fati var på spil igen i tillægstiden, da Messi fandt ham i feltet, men afslutningen sad svagt lige på målmanden. Tættere på kom Barca ikke og de tabte dermed uventet med 3-1, specielt efter en elendig anden halvleg, hvor spillet slet ikke havde fungeret.

.:FORSIDE:.