Leganés – FC Barcelona 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 26.09.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Vermaelen (Alba 70’), Busquets, Rakitic, Coutinho, Messi, Munir (Suárez 60’), Dembélé (Malcom 70’)

Bænk: Cillessen, Alba, Semedo, Vidal, Arthur, Suárez og Malcom.

Mål: 0-1 Coutinho (12'), 1-1 El Zhar (52’), 2-1 ÒScar (53’)

Det var top mod bund da Barca besøgte Leganés i ligaens femte runde. Her bød Valverde på et par ændringer i startopstillingen, hvor Alba og Suárez blev erstattet af Vermaelen og Munir.

Barca lagde godt med at skabe en god mulighed allerede efter 6 minutter, hvor Dembélé måtte se sit skud tage sidenettet. Der var god fart i det catalanske spil og det gav resultat i det 12. minut. Messi tog et par gode træk der satte et par mand af, hvorefter han fandt Coutinho foran feltet. Brasiliaeneren takkede ved at sende bolden i nettet til en 0-1 føring. Flot scoring af Coutinho.

Få minutter efter kunne føringen være blevet fordoblet, da Messi forsøgte sig, men det sidste held manglede, da bolden tog oversiden af overliggeren. Leganés forsøgte at gå længere frem på banen for at presse højt og det gav Barca problemer. De havde pludselig svært ved at holde på bolden og hjemmeholdet kom langt bedre med. Det gav dem et god mulighed i det 24. minut på et skud der blev rettet af, men Ter Stegen var på plads.

Problemerne fortsatte for Barca, der virkede febrilske i spillet. Bolden blev smidt hurtigt væk og de var ikke i nærheden af at skabe noget foran hjemmeholdets mål. I det 37. minut var det i stedet Leganés der afsluttede på et hovedstød, men igen stod Ter Stegen hvor han skulle. Det var også hjemmeholdet der sluttede halvlegen bedst af, da Òscar sendte et skud af sted, men her kom Barca-keeperen ud i fuld længde og forhindrede en udligning.

Barca lagde ud med at kontrollere spillet efter pausen, men i det 52. minut så den catalanske defensiv rigtig skidt ud, da bolden blev sendt højt ind i feltet. Her kom El Zhar foran Vermaelen og headede den i nettet til en 1-1 udligning. Scoringen rystede Barca-spillerne og blot et minut senere lavede Piqué en kæmpe brøler på en Leganés-omstiling, hvor bolden blev sendt direkte i fødderne på en komplet fri Òscar og så stod det 2-1 til hjemmeholdet. Nok Piqués største fejl i mange år og den blev dyr.

Valverde reagerede ved at sende Luis Suárez på banen i stedet for Munir, der havde været komplet anonym. Det ændrede dog ikke meget på Barcas spil, for de blev presset overalt på banen og kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen. Midt i halvlegen foretog Valverde så en dobbelt udskiftning, da Alba og Malcom afløste Vermaelen og Dembélé. Sidstnævnte havde haft en decideret off-day, hvor intet lykkedes.

Barca kæmpede hårdt for at komme ind i kampen, men man skulle hen til 10 minutter før tid, før de kom til en afslutning og så var det til gengæld også uhyre tæt på. Coutinho sendte et godt skud af sted som målmanden fik pareret i første omgang med en flot redning. Bolden røg ud til en komplet fri Rakitic der afsluttede tæt foran mål, men en utrolig refleksredning af keeperen forhindrede en udligning.

Frustrationerne lyste ud af Barca-spillerne alt i mens der blev festet på det lille stadion i Leganés. Her kunne tilhængerne fornemme, at en sensation var indenfor rækkevidde. Barca var rystet og de kunne slet ikke få kontrol over deres eget spil. Et nærmest panisk skud af Sergi Roberto langt over mål blev kampens sidste forsøg i en kamp, der må have givet træner Ernesto Valverde dybe panderynker.

.:FORSIDE:.