Las Palmas - FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 01.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Vermaelen, Umtiti, Digne, Busquets, Paulinho (Rakitic 63’, Iniesta (Dembélé 76’), Vidal (Coutinho 57’), Messi, Suárez.

Bænk: Cillessen, Piqué, Rakitic, Dembélé, Coutinho, Alcácer og André Gomes.

Mål: 0-1 Messi (21’), 1-1 Calleri, straffe (48’)

Ernesto Valverde tog chancen og lod Luis Suárez starte inde mod Las Palmas i ligaens 26. runde, trods risikoen for karantæne mod Atlético på søndag. Modsat startede spillere som Piqué, Coutinho og Dembélé på bænken, hvilket gav plads til Vermaelen, Paulinho og Vidal. For Barca handlede det om at hente de tre point, hvis de ville holde forspringet på syv point ned til Atlético.

Barca blev mødt af et højt pres fra hjemmeholdet, men det gav dem ikke de store problemer. De styrede spillet fra start og efter 8 minutter var de tæt på første gang. Messi stjal bolden på midten og skabte en overtalssituation, så Suárez kom helt fri, men han tøvede og afsluttede lige på målmanden. Kæmpe mulighed, der burde have givet fuldt udbytte.

Kort efter tog Messi et frispark lige udenfor feltet, men her kom hjemmeholdets keeper flyvende i fuld længde og reddede til hjørne. Det var Barca der havde bolden mest, men Las Palmas spillede godt med i perioder, uden at det dog blev rigtig farligt. Midt i halvlegen fik Barca så endnu et frispark lige udenfor feltet. Igen sparkede Messi og denne gang strøg bolden op i krydset til en fortjent 0-1 føring. Fantastisk scoring af argentineren.

Herefter gik gassen lidt ud af Barcas spil og Las Palmas kom bedre med, dog fortsat uden at få det store ud af det. Kampen kom ind i en periode, hvor der ikke skete meget foran de to mål. Iniesta havde et skud tæt over, men ellers var det sparsomt hvad catalanerne havde at byde på. I halvlegens sidste minut var der dramatik, da Las Palmas’ keeper kom ud af feltet, hvor bolden ramte ham på hånden. Det lignede et klart rødt kort, men dommeren vinkede overraskende spillet videre. Det skabte store protester fra Valverde og flere af Barca-spillerne. Mere skete der ikke inden pausen, hvor Barca fortjent førte 0-1.

Der var også dramatik allerede i anden halvlegs andet minut, da dommeren dømte straffe til Barca. Han mente at Sergi Roberto hev Garay omkuld, men det viste tv-billederne, at det var en meget tvivlsom kendelse. Det var Calleri dog ligeglad med, for han hamrede bolden op i nettaget til en 1-1 udligning. Barca havde svært ved at få gang i spillet og efter en lille time valgte Valverde at sende Coutinho på banen i stedet for Vidal. Kort efter var Messi uhyre tæt på at komme helt alene igennem, men bolden blev i sidste øjeblik tacklet fra ham.

Messi så man ellers ikke meget til. Han lå ofte langt på banen, men mistede bolden når han forsøgte at skabe noget. Heller ikke Coutinho var heldig med sit spil. Valverde reagerede ved at sende Rakitic ind i stedet for en anonym Paulinho. Barca kunne slet ikke få gang i spillet. Der manglede fart i bolden og ideer der kunne skabe noget farligt. Midt i halvlegen fik de så et frispark udenfor feltet som Messi tog sig af, men denne gang sad bolden i muren.

Med et kvarter tilbage var det så Dembélés tur til at komme ind, da han afløste Iniesta. Heller ikke det ændrede på Barcas spil, snarere tværtimod, for franskmanden mistede bolden i stort set alt han foretog sig. Som tiden gik blev Las Palmas presset længere tilbage og de gjorde alt for at få tiden til at gå. Barca kunne ikke komme igennem hjemmeholdets massive forsvarsmur og de afgørende pasninger var upræcise. Barca blev ved med forsøge, men lige meget hjalp det. Det sluttede dermed med 1-1 på Gran Canaria efter en skuffende catalansk indsats.

.:FORSIDE:.