Juventus – FC Barcelona 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 11.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Umtiti, Mathieu (Gomes 46’), Mascherano, Iniesta, Rakitic, Sergi Roberto, Messi, Neymar, L. Suárez

Bænk: Cillessen, Alba, Digne, Gomes, Denis Suárez, Aleñá og Alcácer

Mål: 1-0 Dybala (7’), 2-0 Dybala (22’), 3-0 Chiellini (55’)

Det handlede om den første af to kvartfinaler i Champions League, da Barca var på besøg hos Juventus i Torino. Her handlede det primært om at skabe et godt resultat til returopgøret på Camp Nou om blot en uge. I fraværet af den karantæneramte Busquets, var det Mascherano der fik pladsen på holdets defensive midtbane.

Juventus gik op i højt og aggressivt pres fra start og det skabte straks problemer for Barca, for efter blot 4 minutter var Higuain meget tæt på at score, da han tæt foran mål headede lige på Ter Stegen. Presset på Barca fortsatte og efter 7 minutter fik Juventus udbytte af satsningen. Dybala modtog bolden i feltet, hvor han hurtigt vendte rundt og drejede bolden i mål til 1-0. Skidt indledning af Barca, der stort set ikke har sat en fod rigtigt de første minutter af kampen.
Scoringen fik hjemmeholdet til at trække sig lidt tilbage og det gav straks mere boldbesiddelse til Barca. Det var dog ikke meget de fik ud af det, for Juventus var meget solide i defensiven. Samtidig virkede de farlige hver eneste gang de forsøgte sig frem af banen.

Barca forsøgte sig med mange pasninger, men det var tydeligt svært at finde huller i hjemmeholdets forsvar. Det lykkedes dog efter 20 minutter, hvor Messi lagde en genial pasning der bragte Iniesta totalt fri foran mål, men her fik Buffon afværget til hjørne. Her burde Barca-anføreren klart have sørget for en udligning. I stedet gik der blot et enkelt minut, inden at bolden igen lå bag Ter Stegen. Barca hang i defensiven på en Juventus-omstilling og her var det endnu en gang Dybala der var på pletten med sin anden scoring. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere, for intet var gået deres vej indtil nu i opgøret.

Catalanerne kom dog langsomt bedre med i kampen og efter en halv time lykkedes det for Messi at få bolden over stregen, men scoringen blev korrekt annulleret for offside forinden på Suárez. Barca satte sig mere og mere på spillet og Juventus var presset tilbage på egen banehalvdel. Italienerne virkede dog som om de var i kontrol, mod et Barca-mandskab der savnede ideer. Efter 39 minutter var det Suárez der forsøgte sig på et indlæg fra Mathieu, men her blev der afværget til hjørne. Halvlegens sidste mulighed tilfaldt Juventus. Ter Stegen kunne ikke holde et skud fra Higuain og inde foran det tomme mål kom Mathieu lige akkurat foran Dybala og fik bolden sendt til hjørne. Mere skete der ikke i en første halvleg, hvor Barca havde været i store problemer.

Luis Enrique valgte at sende Gomes på banen fra 2. halvlegs start i stedet for Mathieu. Gomes overtog Mascheranos position og argentineren rykkede ned i forsvaret, hvor Umtiti gik ud som venstre back. Barca lagde godt ud efter pausen med en stor mulighed til Messi, men han sendte bolden centimeter forbi mål. Svaret fra Juventus kom hurtigt med et skud tæt forbi mål fra Khedira. Det virkede som om at Barcas spil hang bedre sammen og efter 53 minutter var det Iniesta der forsøgte sig, men hans skud sneg sig lige over mål. Også denne gang kom der er en hurtig reaktion fra hjemmeholdet, hvor Ter Stegen kom godt ned og tog et skud fra Higuain. Minuttet efter fik Juventus hjørnespark og her kunne Mascherano slet ikke matche Chiellini, der stående fik sendt bolden forbi Ter Stegen. 3-0 til Juventus og Champions League semifinalen syntes meget langt væk for Barca.

Efter den livlige start på halvlegen faldt der lidt mere ro over tingene, primært fordi Juventus koncentrerede sig om at forsvare sig. De havde kampen lige hvor de ville og der var ingen grund til at tage for store risici. Man skulle hen til midt i halvlegen før at kampens næste chance kom og den var til Barca. Her kom Suárez fri foran mål, men hans forsøg sneg sig forbi fjerneste stolpe. Også i denne situation manglede den afgørende skarphed. Minuttet efter burde Barca have fået et straffespark, da bolden tydeligt ramte Chiellini på hånden inde i feltet på et skud fra Neymar, men dommerens fløjte var tavs.

Barca havde bolden klart mest, men uden at få noget ud af det. Messi forsøgte at skabe noget, men blev markeret tæt, mens Neymar ikke havde sin bedste aften. Samtidig var Juventus meget solide i defensiven, så Barca havde store problemer med at skabe muligheder, der kunne give et forløsende udebanemål. 10 minutter før tid kunne det godt være kommet, da Umtiti lige akkurat ikke nåede at få hovedet på bolden på et indlæg fra Messi. Barcas spillere kæmpede til det sidste, men de lykkedes ikke med at skabe flere chancer og dermed endte det med en fortjent 3-0 sejr til Juventus, et skidt udgangspunkt inden returkampen på Camp Nou i næste uge.

.:FORSIDE:.