Juventus - FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 23.07.17

 

FC Barcelona: Cillessen, Vidal, Piqué, Mascherano, Digne, Rakitic, Iniesta, Samper, Messi, Neymar, Alcácer

Efter pausen: Ortolá, Semedo, Marlon, Umtiti, Alba, Busquets, Aleñá, Denis Suárez, Sergi Roberto, Turan, Luis Suárez

Mål: 0-1 Neymar (15’), 0-2 Neymar (25’), 1-2 Chiellini (63’)

Barca spillede sæsonens første træningskamp i New York, hvor de mødte Champions League finalisterne fra Juventus i de to holds første kamp i træningsturneringen International Champions Cup. Opgøret var samtidig Ernesto Valverdes først opgave som ny Barca-træner.

Barca lagde godt ud med at skabe et par farlige situationer de første minutter, hvor der var god fart i spillet. Neymar var tydeligvis ikke påvirket af de mange rygter om PSG, for han virkede oplagt i sæsonens første opgør. Barca fik et par direkte frispark som ikke gav udbytte og man skulle hen til kampens 13. minut, før at opgørets første afslutning indenfor rammen kom. Det var Aleix Vidal der trak godt fri og sendte et skud af sted, som Buffon dog tog sig af. Samme minut havde Juventus sin første chance og den var kæmpe stor. En bold blev lagt ind til en komplet fri Mandzukic, der brændte med et hovedstød i sidenettet.

Blot et minut senere kom Barca foran, da Messi sendte Neymar af sted i dybden. Han spillede bande med Alcácer, hvorefter bolden blev sendt forbi Buffon til en flot 0-1 scoring af brasilianeren. Barca havde bolden klart mest og det var tydeligt, at Valverde ønskede et højt genpres når bolden var tabt. Det virkede fint og derfor var det Barca der svingede taktstokken. Juventus var under pres samtidig med, at der var god fart i Barcas spil. Der gik da heller ikke længe før at målet til 0-2 kom og her var der tale om en ren perle af Neymar. Han modtog bolden på kanten af feltet, hvorefter han tog på en ren slalomtur på tværs foran mål og forbi 5-6 Juventus-spillere, hvorefter han sikkert sendte bolden i nettet. Fantastisk scoring.

Det var en hed og fugtig aften i New York, hvor spillerne på det nærmest dryppede af sved, så det var ikke de optimale forhold at spille under. Det betød dog ikke at Barca satte intensiteten ned, for de fortsatte med at sidde totalt på kampen. Juventus havde ikke meget at byde på rent offensivt og Barca-forsvaret havde ikke svært ved at afværge hvad der kom. Man skulle hen til halvlegens sidste minutter, før at Barca igen var farlige. Efter 42 minutter vippede Messi smart bolden ind i feltet så Neymar kom fri, men hans afslutning fik Buffon afværget. Kort efter sendte Messi et godt frispark af sted, som Juventus-keeperen afværgede til hjørne. Det blev afslutningen på en rigtig god første halvleg af Barca, hvor de fortjent var foran på de to scoringer af den sprudlede Neymar.

Helt som ventet var der travlt på sidelinjen efter pausen, da Valverde valgte at skifte hele holdet ud. Blandt de nye spillere på banen var Nélson Semedo, der dermed fik sine første minutter i Barca-trøjen. Den nye Barca-opstilling havde ikke samme fart i spillet som man havde set de første 45 minutter. Det betød at Juventus kom langt bedre med og opgøret blev mere jævnbyrdigt. Luis Suárez skabte en farlig situation i det 52. minut, hvor der dog ikke blev afsluttet, men ellers virkede Barcas offensiv ikke længere så farlig.

Efter en time betød et boldtab af Semedo en god mulighed til den netop indskiftede Dybala, men her hev Ortolá en klasseredning frem, så bolden gik til hjørne. Hjørnesparket blev sendt ind foran mål, hvor Chiellini kom mellem Marlon og Umtiti og headede bolden i nettet til en 1-2 reducering. Her så Barcas opdækning ikke for overbevisende ud. Få minutter senere burde Barca havde øget sin føring, da Alba kom fri i dybden og spillede Denis Suárez komplet fri, men han sendte svagt bolden langt over mål. Stor afbrænder af midtbanespilleren. Et kvarter før tid fik Denis Suárez en ny mulighed efter et godt Barca-angreb, men denne gang afværgede Juventus-keeperen.

Juventus kunne have udlignet et par minutter senere, da det var Higuains tur til at sende et skud langt over mål. Kampen var helt åben og begge mandskaber var i stand til at skabe chancer. 10 minutter var det Aleñá der fik sendt et godt skud af sted, men bolden strøg tæt forbi den ene stolpe. Kort efter var det Luis Suárez der fik afsluttet, men her blev skuddet blokeret. Barca fik tilkæmpet sig et overtag i kampens sidste minutter, hvor de flere gange var tæt på at skabe gode muligheder. Denis Suárez gjorde det godt i offensiven, mens Luis Suárez som altid arbejdede hårdt. Tre minutter før tid var det Sergi Roberto der kom til en helt åben chance i feltet, men også han manglede skarpheden, så bolden strøg et stykke forbi mål. Mere skete der ikke i opgøret og Barca fik dermed en god start på sæsonen, efter formidable 45 minutter af Neymar. 

 

.:FORSIDE:.