Juventus - FC Barcelona 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 22.11.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Digne, Busquets, Paulinho, Rakitic, Iniesta (Alba 82’), Deulofeu (Messi 54’), Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Alba, Vermaelen, Vidal, Denis Suárez, Messi og Alcácer

Mål:

Ernesto Valverde bød en kæmpe overraskelse, da han placerede Messi på bænken til opgøret mod Juventus, hvor blot uafgjort ville sikre Barca sejren i Champions League gruppe D. Argentineren var ikke skadet, så det var en taktisk disposition fra trænerens side. Også Alba blev sparet og i stedet startede Digne inde.

Der var blot spillet et par minutter, da Juventus kom igennem til en stor mulighed i feltet, men her kom Ter Stegen ned og tog sig af skuddet fra Douglas Costa. Lige efter var det Paulinho der forsøgte sig fra distancen, men her gik bolden langt over. Det var Barca der først fik et lille overtag, mod et Juventus-mandskab der valgte at spille afventende. Hjemmeholdet virkede dog konstant farlige, når de forsøgte at komme frem på banen.

Barcas defensiv fungerede dog også fint, hvor Busquets og Paulinho ryddede godt op. Derfor var det noget chancefattig forestilling man så på Juventus Stadium. Efter 18 minutter lykkedes det dog for hjemmeholdet at afslutte igen, men Ter Stegen havde ingen problemer med Dybalas skud. Midt i halvlegen var Barca millimeter fra at komme foran, da Rakitic sendte et frispark ind i feltet, hvor bolden strøg mellem venner og fjender, for til sidst at prelle af på stolpen. Rent uheld for kroaten, for bolden kunne lige så godt være gået i mål.

Der var tale om en meget taktisk affære, hvor ingen af holdene tog de store risici. Der blev spillet med stor intensitet og Barca virkede til at have god kontrol med tingene, men sådan så det også ud for Juventus. Det var dog tydeligt at Barcas offensiv savnede Messi, for hverken Suárez eller Deulofeu fik meget ud af deres spil. Efter 37 minutter kom der så en afslutning mere, da Juventus’ Cuadrado sendte et skud over mål og også halvlegens sidste mulighed var italiensk, men skuddet fra Dybala gik også over. Det blev sidste aktion i en taktisk og jævnbyrdig første halvleg, hvor Barca ikke havde skabt meget, men alligevel spillet ret solidt.

Det var Barca der lagde bedst ud efter pausen, hvor de satte sig solidt på spillet. I det 50. minut fik de et frispark udenfor feltet, hvor Suárez sendte bolden tæt over mål. Lige efter var det så tid til at få Messi på banen og som ventet var det Deulofeu der blev taget ud. Barca fortsatte med at dominere klart, mod et Juventus-hold der slet ikke kunne få gang i spillet. Det klare catalanske overtag blev dog ikke omsat til chancer og Messi havde svært ved at komme ind i opgøret.

Kampen fortsatte således i samme spor, uden de store målchancer og med Barca i kontrol. Midt i halvlegen fik Barca en kæmpe mulighed for at bringe sig foran. Efter en stor italiensk forsvarsfejl kom Digne helt fri foran mål, men i stedet for at afslutte selv, missede han pasningen ind til Suárez. Skidt aktion af franskmanden, der kunne være blevet matchvinder. Som tiden gik kom Juventus bedre med og gassen sev noget ud af Barcas kontrollerende spil. Hjemmeholdet kom længere frem på banen og Barca havde pludseligt svært ved at holde på bolden. Heller ikke italienerne var dog i stand til at skabe noget foran mål.

10 minutter før tid blev Alba sendt på banen, men noget overraskende i stedet for Iniesta. Dermed tog Alba plads i midtbanens venstre side, foran Digne. Det ændrede dog ikke det store og Barca-spillerne syntes tilfredse med det ene point, der ville sikre dem gruppesejren. De fik et par direkte frispark som Messi tog sig af, men uden at det var rigtig farligt. Juventus satsede i kampens sidste minutter og det var tæt på at give udbytte i overtiden, da Dybala sendte et godt skud af sted, men kom Ter Stegen ned i fuld længde og reddede. Vigtig aktion af tyskeren, der har reddet sit hold flere gange denne sæson.

Det sluttede dermed som det hele var startet, med 0-0 på tavlen, et resultat som Barca kunne være tilfredse med, men det skete i en kamp, hvor de på intet tidspunkt sprudlede eller viste det spil som alle ønsker at se.

.:FORSIDE:.