Inter – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 06.11.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Arthur (Vidal 73’), Coutinho, Dembélé (Malcom 80’) , Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Chumi, Rafinha, Vidal, Aleñá og Malcom

Mål: 0-1 Malcom (83’), 1-1 Icardi (87’)

Barca mødte Inter i Champions League gruppespillets fjerde runde. Her var der spænding om Messis deltagelse, men argentineren kom end ikke med den endelige trup på 18 mand. Han tog i stedet plads på tilskuerpladserne og i stedet fik Dembélé pladsen fra start i det catalanske angreb. For første gang denne sæson, spillede Barca i den lyserøde tredjetrøje.

Netop Dembélé var tæt på at give Barca en drømmestart, da han i det 2. minut opsnappede en bold og afsluttede, men målmanden hev en flot redning frem. Inter stod højt på banen, men det fik Barca spillet sig fint ud af og det betød et overtag til catalanerne. Det hjalp også på det, at Inter havde rigtig svært ved at få spillet til at køre. De blevet presset overalt på banen og det gav mange italienske boldtab. Det var netop hvad der skete i det 11. minut, da Suárez kom til en kæmpe mulighed foran mål, men bolden strøg over. Her burde han have bragt sit hold foran.

Barca fortsatte med at dominere mod et Inter-hold der kæmpede med at finde hinanden på den våde bane, på grund af en kraftig regn. Man skulle hen til det 17. minut før at Inter havde deres første forsøg, da Asamoah sendte en bold et stykke over mål. Barcas kombinationer fungerede godt og midt i halvlegen var de farlige igen og endnu en gang var det Suárez der var på spil. Han modtog bolden i feltet og løftede den smart over målmanden, men også lige forbi mål. Minutter efter var det Rakitic der forsøgte sig fra distancen, men også her gik bolden tæt forbi.

Inter var i tydelige problemer og Barca forsøgte at udnytte den plads de fik. Det var tæt på at give resultat efter en halv time, da først Dembélé og dernæst Suárez afsluttede, men de måtte nøjes med hjørne. Her fik Suárez en ny chance, men bolden blev sendt forbi mål. Barca holdt overtaget halvlegen ud og få minutter før pausefløjtet måtte Inters målmand ud i fuld længde for at afværge et skud fra Coutinho. Det lykkedes ikke for Barca at score i de første 45 minutter, hvor de ellers havde spillet godt og fortjent en føring.

Inter lagde bedre ud efter pausen og kom langt bedre med. Det var tæt på at give udbytte i det 49. minut, hvor De Vrij havde et forsøg over mål. Spillet åbnede mere op og det bølgede frem og tilbage. Coutinho havde et godt skud i det 52. minut som målmanden tog sig af og kort efter headede Lenglet et hjørnespark over mål. Efter en times spil burde Barca være kommet foran, da de fangede Inter højt på banen. Suárez sendte Rakitic til en helt åben chance, men kroaten afsluttede svagt lige på keeperen.

Barca havde godt styr på spillet og kort efter var det på ny Coutinho der afsluttede, men igen kom målmanden i vejen. Inter var fortsat godt med og efter 65 minutter fik de overspillet Barcas forsvar, så de kom til en komplet fri hovedstødschance, men de brændte ved at sende bolden forbi. Her var heldet virkelig med Barca. Kampen var mere lige end i de første 45 minutter, men stadig med Barca mest på bolden. Man skulle hen til et kvarter før tid, før at Barca skiftede ud for først gang, da Vidal afløste Arthur. Kort efter blev Malcom sendt i aktion i stedet for Dembélé.

Netop den sidste udskiftning var kun tre minutter om at blive belønnet. Malcom modtog bolden på kanten af feltet og med en enkel kropsfinte og et kort aftræk, sendte han den tørt i nettet til 0-1. Det var scoring der betød så meget for ham, at tårerene trillede. Barca var på vej mod en fortjent sejr, men blot fire minutter senere kom udligningen. Et boldtab af Busquets i eget felt betød, at Icardi kunne gøre det til 1-1 og så blev der jublet i Milano. Begge hold forsøgte at gå efter sejren i kampens sidste minutter, men ingen af dem var tæt på et sejrsmål.

Det blev dermed ved 1-1 efter en god kamp af Barca, hvor de havde fortjent at vinde. 

.:FORSIDE:.