// Huesca

FC Barcelona: Ter Stegen, Waque, Todibo, Umtiti, Murillo, Aleñá (Arthur 80’), Vidal, Puig (Alba 65’), Dembélé (Coutinho 65’), Boateng, Malcom

Bænk: Cillessen, Semedo, Lenglet, Alba, Arthur, Coutinho og Abel Ruiz

Mål:

Det var top mod bund da Barca gæstede Huesca. Her revolutionerede Ernesto Valverde startopstillingen med næsten lutter reserver med fokus på tirsdagens returkamp mod Manchester United. Det betød en plads fra start til Jean-Clair Todibo, der dermed fik sin officielle debut for klubben. Barca stillede op i en 3-5-2 formation med Umtiti, Murillo og Todibo i forsvaret, mens Wague og Malcom spillede på kanterne.

Huesca overlod initiativet til Barca, der satte sig på bolden fra start. Det var dog tydeligt at holdet ikke var sammenspillet, for det var ikke meget de fik ud af overtaget. Kampens første afslutning kom efter 12 minutter, da Huesca sendte bolden forbi mål på et hjørnespark. Få minutter senere var det Barca der forsøgte sig. Puig lagde en god pasning der bragte Dembélé fri, men målmanden fik hånden på, så bolden strøg tæt forbi mål. På det efterfølgende hjørnespark headede Murillo på mål, men også her kom keeperen i vejen.

Barca fortsatte med at kontrollere opgøret, men det kneb med at få de afgørende kombinationer til at fungere. Dembélé forsøgte flere gange at skabe noget på egen hånd, men det var tydeligt, at formen endnu ikke har indfundet sig. I front løb især Boateng i offside flere gange og tysk-ghaneseren misforstod ofte sine holdkammerater. Det var Riqui Puig der holdt det catalanske spil i gang, men bolden blev for ofte smidt væk af holdkammeraterne.

Huesca satsede på muligheden for kontra, men hver gang de kom frem på banen, blev de effektivt stoppet. Såvel Vidal som de tre i forsvaret virkede solide og det forhindrede hjemmeholdet i at være farlige. De forsøgte sig et par gange fra distancen i halvlegens sidste minutter, men uden at ramme målet. Heller ikke Aleñá var skarp, da han sluttede de første 45 minutter af med et skud forbi mål. 0-0 ved pausen efter en noget kedelig første halvleg.

Barca fortsatte med at have bolden klart mest efter pausen, mens Huesca forsøgte at komme lidt længere frem på banen, uden dog for alvor at virke som en trussel. I det 55. minut var det meget tæt på en føring til Barca, da Malcom kom fri og sendte på bolden på stolpen. På riposten afsluttede Aleñá, men hans forsøg blev rettet af til hjørne. Her manglede Barca de sidste afgørende marginaler.

Kort efter valgte Valverde at foretage en dobbelt udskiftning, da Alba og Coutinho afløste Puig og Dembélé. Alba overtog Malcoms plads på kanten, mens brasilianeren rykkede frem i angrebet. Barcas dominans fortsatte, men spillet var præget af mange upræcise pasninger og langt flere boldtab end man normalt ser fra catalanernes side. Det ødelagde rytmen i spillet. Huesca havde mere brug for sejren end Barca, men hjemmeholdet havde ikke styrken til at for alvor at skabe noget. Barcas bagerste kæde gjorde det godt og de holdt Huesca fra at skabe noget.

Med 10 minutter tilbage kom Arthur på banen i stedet for Aleñá, men heller ikke det ændrede på kampens forløb. Fem minutter senere kom endelig den kontramulighed som hjemmeholdet havde ventet på og havde det ikke været for en vigtig indgriben af Wague, kunne Barca godt være blevet straffet. Ingen af holdene evnede at skabe noget i slutfasen og det sluttede derved 0-0 efter kamp, hvor det aldrig kom til at køre for Barcas reservespækkede hold.