Granada - FC Barcelona 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 21.09.19

© Getty Images

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Firpo (Fati 46’), De Jong, Rakitic (Vidal 62’), Sergi Roberto, Pérez (Messi 46’), Suárez og Griezmann.

Bænk: Neto, Busquets, Todibo, Messi, Arthur, Vidal og Ansu Fati.

Mål: 1-0 Azeez (2’), 2-0 Vadillo, straffe (65’) 

I ligaens fjerde runde var Barca på besøg hos oprykkerne fra Granada, hvor målet var at hente sæsonens første udesejr. Lidt overraskende valgte Valverde at lade Messi starte på bænken og også Busquets blev fravalgt til startopstillingen.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, da Junior i det 2. minut begik en kæmpe brøler så Granada kom i overtal. Her endte bolden inde foran mål, hvor Azeez nemt kunne gøre det til 1-0. Herefter var det Barca der styrede spillet, men de blev markeret tæt og det gav dem tydelige problemer i opspillet, hvor der ikke blev skabt noget. I stedte var det Granada der igen var farlige efter et lille kvarter, men her afværgede Ter Stegen til hjørne.

Der manglede fart i bolden hos Barca, mens Granada spillede med stor intensitet, godt bakket op af deres tilhængere. Barca havde bolden mest, men der blev intet skabt foran mål. Hverken Griezmann eller Pérez lykkedes med noget og man så også en del fejl fra De Jongs side. På kanten var det tydeligt at Junior spillede med stor nervøsitet og han bidrog ikke med meget. Det var derfor et Barca-mandskab i store spillemæssige problemer man så.

Da uret havde rundet den halve time, begik Granadas forsvar en stor fejl der gav Suárez en helt åben chance, men han var for langsom og så blev skuddet blokeret. Barca selv var dog ikke i stand til at skabe noget og man kunne se frustrationerne hos catalanerne. Heller ikke i halvlegens slutfase var de i nærheden at få afsluttet og der kunne derfor ikke indvendes meget over at Granada førte 1-0 ved pausen efter en forfærdelig halvleg af Barca.

Valverde reagerede ved at sende Messi og Fati på banen fra anden halvlegs start i stedet for Pérez og Junior. Det betød at Sergi Roberto rykkede ned som højre back, mens Semedo overtog Juniors plads i venstre side.

Det gav lidt mere fart i bolden hos Barca, men ikke nok til at der blev skabt noget. I stedet var Granada tæt på at øge føringen, da Ter Stegen lavede en stor fejl ved at tabe bolden, hvorefter han reddede den på selve målstregen. Messi forsøgte at skabe temposkift i det catalanske spil, men intet lykkedes for ham og Barcas offensiv fortsatte derfor med at være nærmest ikke eksisterende.

Efter 62 minutter blev Vidal sendt ind i stedet for Rakitic og blot to minutter senere kom chileneren i centrum, da bolden ramte ham på armen i Barcas felt. Dommeren tog VAR til hjælp og dømte straffe. Det omsatte Vadillo sikkert til en 2-0 føring. Kort efter kom så Barcas første forsøg i kampen indenfor rammen, da Fati forsøgte sig, men målmanden tog sig af skuddet. Barca kæmpede for at komme tilbage i opgøret, men Granadas spillere kæmpede bravt og holdt catalanerne fra at skabe noget. 10 minutter før tid fik Messi dog afsluttet, men her sad bolden lige på målmanden.

Heller ikke i kampens sidste minutter var Barca i stand til at komme i nærheden af en afslutning. Uanset hvad de forsøgte blev det stoppet og ude på sidelinjen stod Valverde og så opgivende ud. Der skete ikke mere og Granada kunne derfor juble over en fortjent sejr, mens der virkelig er noget at tænke over hos Barca på en aften, hvor absolut intet fungerede.

.:FORSIDE:.