Granada - FC Barcelona 1 - 4

FCBARCELONA.DK - 02.04.17

Startopstilling: Ter Stegen, Alba, Mascherano, Mathieu, Sergi Roberto, Busquets, Rakitic (Aleña 86’), Gomes (Iniesta 66’), Rafinha (Alcácer 17’), Suárez, Neymar

Bænk: Cillessen, Umtiti, Digne, Denis Suárez, Iniesta, Aleña, Alcácer.

Mål: 0-1 Suárez (44’), 1-1 Boga (49’), 1-2 Alcácer (64’), 1-3 Rakitic (83’), 1-4 Neymar (90’)

Søndag aften skulle Barca i aktion igen efter landskampspausen, da man gæstede bundholdet Granada. Catalanerne måtte undvære den karantæneramte Lionel Messi, den sparede Gerard Piqué, mens Iniesta startede på bænken.

Og fraværet fra de tre stamspillere så ud til at påvirke det catalanske spil fra kampens start. Granada pressede højt og forhindrede Barca i at spille hurtigt og direkte. Efter 17 minutter måtte Rafinha udgå med en skade og han blev erstattet af Alcácer. Man skulle helt hen til det 24. minut, før den første store chance meldte sig. Her modtog Luis Suárez bolden på kanten af feltet, hvor han sendte en følt yderside af sted. Bolden svævede direkte op op overliggeren. Kæmpe chance til uruguayaneren.

Den store chance satte gang i catalanerne, som nu pludselig virkede farlige og i kontrol. Efter 27 minutter burde Suárez igen have bragt Barca foran, da han i en fri position afdriblede keeperen, men måte se sin afslutning blokeret foran mål. Og efter 34 minutter var Suárez tæt på igen, da han med sin utrolige styrke modtog bolden i feltet og på trods af, at forsvarsspilleren begik verdens største straffespark, alligevel blev på benene og hamrede på kassen. Igen var Granada-keeper Ochoa dog på plads.

Barca fortsatte presset og det gav pote efter 44 minutter. Her sendte Jordi Alba en klasseaflevering af sted fra egen banehalvdel til en fri Suárez, som køligt lobbede bolden i mål. 0-1 til Barca, som var stillingen ved pausen.

Luis Enrique foretog ingen udskiftninger i pausen og håbede på et fortsættelse af de gode takter fra første halvleg. Sådan gik det dog ikke, da  Barca-forsvaret blev spillet tyndt efter 49 minutter, hvor Granadas Boga løb fra Mathieu og Alba, inden han udplacerede Ter Stegen. 1-1 og katastrofal start af Barca.

Heldigvis skulle man blot vente i et lille kvarter, før Barca slog tilbage. Luis Suárez lagde en flot aflevering i dybden til Paco Alcácer, som køligt sendte bolden i mål ved nærmeste stolpe. 1-2 til Barca og vigtig scoring af Alcácer. Kort efter kom Iniesta på banen i stedet for Gomes. Efter 74 minutter var Mathieu tæt på en scoring på et hjørnespark, men franskmanden sendte bolden lige forbi mål.

Med godt 10 minutter tilbage fik hjemmeholdets Agbo to gule kort på tre minutter og så var Barca en mand i overtal. Det udnyttede man straks, da Rakitic efter 83 minutter sendte et langskud af sted, som egentlig var på vej forbi mål, inden en Lombán rettede den af og i mål. 1-3 til Barca og kampen var afgjort.

Efter 86 minutter blev Rakitic skiftet ud og ind kom stortalentet Carles Aleña til sin ligadebut for førsteholdet. Han kunne få minutter efter se Neymar sætte indersiden på et godt indlæg fra Alcácer og så var der scoret til 1-4. Det var mål nummer 100 af Neymar i Barca-trøjen. Brasilianerens scoring blev det sidste i opgøret, hvor catalanerne altså sikrede sig en sikker sig på 1-4 og tre point på kontoen.

.:FORSIDE:.