Girona – FC Barcelona 0 - 3

FCBARCELONA.DK - 23.09.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Mascherano, Alba, Paulinho (Busquets 66’) , Iniesta (Denis Suárez 80’), Rakitic, Vidal (Gomes 80’), Luis Suárez, Messi.

Bænk: Cillessen, Piqué, Busquets, Digne, André Gomes, Denis Suárez og Alcácer

Mål: 0-1 Aday, selvmål (17’), 0-2 Gorka, selvmål (48’), 0-3 Suárez (69’)

Det handlede om femte runde i ligaen, da Barca lagde vejen fordi nyoprykkerne Girona fra det nordlige Catalonien. Her valgte Valverde at indlede opgøret med Piqué og Busquets på bænken, mens Aleix Vidal var rykket frem i angrebet og Sergi Roberto lå som højre back.

Barca satte sig på spillet fra start og efter tre minutter forsøgte de sig for første gang, hvor Aleix Vidal måtte se Gorka i målet parere. Gironas stod med alle mand på egen banehalvdel og det gjorde t svært for Barca at finde plads. De forsøgte sig med pasninger i dybden, men uden at det skabte noget. Efter 11 minutters spil var det så hjemmeholdet der havde deres første afslutning, hvor Ter Stegen greb godt ind.

Barca havde bolden klart mest og der var flere gang optræk til noget farligt. Efter 17 minutter fik de frispark udenfor feltet, men her måtte Messi se Gorka redde til hjørne. Det blev lagt ind over til Alba der helflugtede. Bolden ramte Gironas Aday, så den snød Gorka i målet og gik i nettet. 0-1 til Barca på en noget tilfældig aktion. Barca fortsatte med at dominere, men de havde stadig svært ved at kombinere sig igennem hjemmeholdets bagerste kæde. De forsatte med de dybe pasninger, men her løb især Messi offside flere gange.

Efter lidt mere end en halv time, lykkedes det for Barca at skabe en ny mulighed. Messi fandt Alba med en lang tværpasning, men her kom Gorka ud af målet og blokerede skuddet. Lige efter var det Rakitic der måtte se hjemmeholdets målmand parere. Barcas angrebsspil var tydeligt hæmmet af, at intet lykkedes for Luis Suárez i front, mens Messi blev markeret tæt overalt på banen. Der blev således ikke skabt mere inden at dommeren fløjtede til pause efter de første 45 minutter.

Der var kun spillet tre minutter af anden halvleg, da Messi sendte Aleix Vidal mod baglinjen. Med hælen sendte han bolden ind foran mål, hvor Gorka var uheldig at dreje den i eget net. 0-2 på endnu et selvmål. Få minutter senere kunne der være reduceret da Olunga headede på mål, men her gik bolden lige over. Girona kom længere frem på banen og efter 55 minutter var Olunga på spil igen, men her greb Ter Stegen godt ind i to omgange.

Hjemmeholdet var kommet klart bedre med, mens Barca så ud til at være gået lidt i stå. Det betød at mere spil foregik på gæsternes banehalvdel og det blev også til et par hjørnespark til Girona. Midt i halvlegen foretog Valverde sin første udskiftning, da Busquets kom på banen i stedet for Paulinho. Gironas satsning fremad banen blev straffet i det 69. minut, da Messi spillede Luis Suárez komplet fri foran mål. Her svigtede Barca-angriberen ikke og så stod det 0-3.

Barca havde kampen hvor de ville og de havde ikke de store problemer med at kontrollere spillet. Med 10 minutter tilbage valgte Valverde at foretage en dobbelt udskiftning, da Denis Suárez og Gomes afløste Iniesta og Vidal. Girona fortsatte deres stræben efter en reducering og fem minutter før tid måtte Ter Stegen på arbejde på en afslutning af hjemmeholdet. Lige efter sendte Girona et forsøg tæt over mål. Kampen blev sluttet af med et direkte frispark, som Messi sendte over mål. Det blev derved ved de 0-3 i en kamp hvor Barca aldrig for alvor foldede sig ud, men hvor det alligevel var nok til at hente en fortjent og sikker sejr. 

.:FORSIDE:.