FC Barcelona - Villarreal 5 - 1

FCBARCELONA.DK - 09.05.18

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué (Mina 79’), Vermaelen, Digne, Busquets (Rakitic 65’), Paulinho, Iniesta (Suárez 61’), Coutinho, Dembélé, Messi.

Bænk: Ter Stegen, Yerry Mina, Jordi Alba, André Gomes, Rakitic, Suárez og Alcácer

Mål: 1-0 Coutinho (11’), 2-0 Paulinho (16’), 3-0 Messi (45’), 3-1 Sansone (54’), 4-1 Dembélé (87’), 5-1 Dembélé

Efter søndagens strabadser i El Clásico følte træner Ernesto Valverde behov for at ændre en del på holdet, da Barca tog imod Villarreal. Stamspillere som Ter Stegen, Alba, Rakitic og Suárez tog plads på bænken og det åbnede døren for Cillessen, Digne, Paulinho og Dembélé. Med Sergi Robertos karantæne og Umtitis skadesfravær, var der således hele seks ændringer i forhold til kampen mod Real Madrid.

De første 10 minutter af kampen bød ikke på noget højt tempo. Barca havde bolden klart mest, men uden for alvor at søge mod mål. De gjorde så til gengæld i det 11. minut, da Dembélé tog på et raid gennem gæsternes forsvar og fyrede af. Målmanden kunne ikke holde bolden og Coutinho kunne nemt sende riposten i nettet til en 1-0 føring. Perfekt start for Barca. Kort efter forsøgte Villarreal at svare igen, da Fornals sendte et skud af sted fra kanten af feltet, men Cillessen fik afværget flot.

Det var dog en enlig svale fra gæsternes side og i det 16. minut kom så den næste Barca-scoring. Digne blev sendt af sted dybden og han spillede køligt videre til Paulinho, der tæt foran mål blot skulle sende bolden over stregen. 2-0 og der blev jublet på Camp Nou. Herefter satte Barca tydeligt igen tempoet ned og kampen kom ind i en død periode. Villarreal kom bedre med, med de virkede aldrig som nogen alvorlig trussel. Barca holdt godt på bolden, men der blev spadseret mere end der blev løbet.

Man skulle hen til kampens 41. minut før der for alvor igen skete noget. Her trak Dembélé godt til baglinjen og spillede ind til Messi, der missede den oplagte mulighed. Lige efter gav en skidt boldkontrol af Semedo en åben mulighed til Villarreal, men også her var Cillessen på plads med en vigtig blokering. Lige inden at dommeren skulle fløjte til pause, fik tilskuerne på Camp Nou en lækkerbisken at glæde sig over. Iniesta løftede bolden i en blød over gæsternes forsvar til Messi, der overlegent nærmest lagde den forbi den sagesløse keeper med en blød helflugter. 3-0 og flot afslutning på en halvleg som Barca havde siddet totalt på.

Barca kom noget søvnigt ud til anden halvleg og det udnyttede Villarreal til at sætte sig på spillet. Det gav en afslutning tæt forbi mål efter få minutters spil. Barca kunne ikke rigtig komme i gang og det blev straffet i det 54. minut. Fornals fyrede af fra distancen og ramte Sansone på skulderen, så bolden ændrede retning og gik i nettet bag en chanceløs Cillessen. 3-1 og gæsterne øjnede muligheden for et comeback. Det var tæt på at komme efter en times spil på et hjørnespark, hvor Cillessen stod på selve stregen og reddede et hovedstød fra Rodri. Her kunne der godt være blevet reduceret yderligere.

Lige efter blev Iniesta flot hyldet af Camp Nou, da han blev afløst af Luis Suárez. Få minutter senere var det Busquets tur til at gå ud, da Rakitic overtog hans plads. Barca fik strammet op på koncentrationen og fik overtaget tilbage. De holdt bedre på bolden, men det foregik stadig i et tempo der signalerede, at de kun gjorde det mest nødvendige. Villarreal havde et par forsøg fra distancen, men uden at de ramte målet. Kampen kom ind i endnu en fase, hvor der ikke rigtig skete noget, inden at Yerry Mina afløste Piqué med 10 minutter tilbage af opgøret.

Det var som at Barca-spillerne besluttede, at give tilskuerne lidt at glæde sig over i slutfasen. Tempoet blev skruet op og få minutter før tid tog Rakitic en enestående solotur ind i feltet, efter at have snydt tre modstandere, hvorefter han køligt fandt Dembélé foran det tomme mål. 4-1 efter et fantastisk oplæg af kroaten. Dermed var det ikke slut på Camp Nou, for i overtiden satte Mina Dembélé i gang med en omstilling. Franskmanden modtog bolden på midten og trak mod mål, hvorefter han frækt loppede den over den fremstormende keeper. 5-1 til Barca og Dembélés første dobbelte målscoring i Barca-trøjen.

Umiddelbart efter fløjtede dommeren af og Barca fik en fortjent 5-1 sejr efter et opgør, hvor der aldrig rigtigt havde været tvivl om udfaldet.

.:FORSIDE:.