FCBARCELONA.DK - 14.09.19

// Valencia

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Arthur (Vidal 72’), De Jong (Rakitic 69’), Fati (Suarez 59’), Pérez, Griezmann

Bænk: Iñaki Peña, Junior, Vidal, Sergi Roberto, Luis Suárez, Todibo og Rakitic.

Mål: 1-0 Fati (2’), 2-0 De Jong (7’), 2-1 (Gameiro 27’), 3-1 Piqué (52’), 4-1 Suárez (61’),  5-1 Suárez (82’), 5-2 Gómez (90’)

Barca måtte stadig se bort fra Messi og Dembélé, da de tog imod Valencia i ligaens fjerde runde. Suárez var tilbage, men startede på bænken og samlet set betød det en plads i front til både Pérez og den kun 16-årige Fati. Inden Barcas kamp havde topholdet Atlético de Madrid tabt til Real Sociedad, så en catalansk sejr ville bringe holdet nærmere toppen.

Uret havde ikke rundet to minutter, da Barca bragte sig foran på en hurtig scoring. De Jong lagde bolden ind i feltet hvor Fati kom stormende og firsttimede bolden i nettet til 1-0. Det var anden hjemmekamp i træk at han scorede. Barca sad fuldstændig på spillet og allerede efter syv minutter kom opgørets andet mål. Denne gang var rollerne byttet om, for det var Fati der blev spillet i dybden og trak til baglinjen, hvorefter han lagde ind til De Jong, der sikkert gjorde det til 2-0. Fantastisk start af de to spillere.

Efter et første kvarter hvor Barca havde domineret totalt, kom Valencia langsomt bedre med. Det gav et par farlige situationer, bl.a. et skud forbi mål af Gameiro. Barca havde stadig bolden mest, men der var ikke fart i bolden og det kneb med at skabe muligheder. Det udnyttede gæsterne til kontra efter en lille halv time, hvor Gameiro blev spillet fri og scorede. Målet blev i første omgang annulleret for offside, men det lavede en VAR-kendelse om på. Dermed var der reduceret til 2-1.

Reduceringen fik mere fart i hjemmeholdets spil og i det 38. minut var Fati på spil igen med en god aktion, hvor bolden strøg tæt forbi Valencia-målet. Ellers var det meget sparsomt hvad Barca skabte i halvlegens sidste kvarter. Kort efter var det gæsterne der viste tænder, da de skabte en farlig omstilling, hvor Gameiro kom fri, men Ter Stegen kom godt ud af målet og afværgede. Mere skete der ikke i en første halvleg hvor Barca havde haft bolden i 75% af tiden, men hvor de måtte nøjes med en 2-1 føring.

Det var Valencia der lagde bedst ud efter pausen, hvor de fik presset Barca tilbage i de første minutter. Det varede dog ikke længe, for i det 52. minut bragte Barca sig foran med 3-1 på deres første angreb i anden halvleg. Det var Griezmann der afsluttede fra distancen, hvor bolden gik under Cillessen og tog stolpen. Piqué var gået med frem og var klar på riposten, som han prikkede i nettet. Blot tre minutter efter var Barca uhyre tæt på igen, da Semedo forsøgte sig med et skud, hvor bolden tog stolpen. Kort efter skiftede Valverde ud for første gang i opgøret, da Suárez afløste Fati, der blev klappet af banen.

Efter blot to minutter på banen viste Suárez, at han ikke har glemt at score mål. Fra kanten af feltet, mens han stod bomstille, lykkede han med at få bolden listet i mål via indersiden at stolpen. Barca var totalt dominerende og midt i halvlegen skabte de en trible chance hvor Griezmann, Pérez og Arthur alle forsøgte sig, men hver gang fik Cillessen flot afværget. Kort efter blev Rakitic og Vidal sendt på banen i stedet for De Jong og Arthur. Kampen var reelt afgjort og Barca var i fuld kontrol mod et opgivende Valencia-mandskab.

Trods den solide føring fortsatte Barcas søgen efter flere mål og det kom der i det 82. minut. Først forsøgte Rakitic sig i to omgange, hvor riposten røg ud til Griezmann. Han lagde bolden til rette til Suárez, der sendte den i nettet til 5-1. Gassen gik lidt ud af kampen i de sidste minutter, hvor Barcas spillere tydeligt begyndte at spare lidt på kræfterne. Det gave Valencia en mulighed i dommerens tillægstid, hvor det lykkedes for Gómez at få reduceret til 5-2. Kort efter kom slutfløjtet og Barcas spillere kunne juble over en fortjent og flot sejr, hvor Fati tog en hovedrolle og Suárez vendte tilbage som dobbelt målscorer.