FC Barcelona – Valencia 4 - 2

FCBARCELONA.DK - 19.03.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Mascherano, Piqué, Umtiti, Busquets, Rakitic (Sergi Roberto 64’), Iniesta, Rafinha (Gomes 74’), Messi, Neymar, Luis Suárez.

Bænk: Cillessen, Sergi Roberto, Digne, Alba, Gomes, Denis Suárez og Alcácer

Mål: 0-1 Mangala (29’), 1-1 Suárez (35’), 2-1 Messi, straffe (44’), 2-2 Munir (45’), 3-2 Messi (53’), 4-2 Gomes (89’)

Barca tog imod Valencia i sidste kamp inden landskampspausen og her var det kun de tre point der kunne bruges til noget, hvis Luis Enrique og hans spillere ville holde trit med Real Madrid, der havde vundet deres kamp lørdag. Barca-træneren valgte endnu en gang at indlede kampen med en 3-4-3 formation.

Barca lagde ud med at skabe en god chance allerede efter to minutter, da Suárez var uhyre tæt på at få bolden ind til en komplet fri Neymar, men Valencia-forsvaret fik afværget. Gæsterne var kommet til Camp Nou for at spille på kontra og her var Barcas tremandsforsvar tydeligvis til at tale med, for det brændte på et par gange i indledningen, uden at der dog blev afsluttet. Det blev der til gengæld efter 10 minutter, da Luis Suárez sendte et skud af sted, som Diego Alves tog sig af. Endnu tættere på var det efter et kvarter, da Suárez kom helt fri og spillede ind til Messi der afsluttede, men en Valencia-spiller sparkede væk lige foran målstregen.

Et par minutter efter tog Messi på en af sine velkendte slalomture ind i feltet og afsluttede, men her drejede bolden tæt forbi mål. Barca havde bolden klart mest, men Valencia var hele tiden godt med og efter 20 minutter var de meget tæt på at komme foran. En skidt clearing af Piqué på et indlæg gav Soler en helt åbent skudchance, men her kom Ter Stegen godt ned og fik pareret. Vigtig redning af tyskeren. Kampen bølgede frem og tilbage, med Barca i en dominerede rolle, men uden den store sikkerhed i den bagerste kæde. Det så man et klart eksempel på efter 29 minutter, da Munir blev sendt alene mod mål på et udspark af Diego Alves, men hans træk blev for langt og det endte med et hjørnespark. Her svigtede markeringerne totalt i det catalanske forsvar, da Mangala kom højest og headede bolden i nettet til 0-1.

Der blev stille på Camp Nou, men tilskuerne skulle ikke vente længe på udligningen. Barca fik indkast og her opfattede Neymar hurtigt, at Suárez stod fri. Der blev kastet en chancegivende pasning og Suárez viste stor effektivitet, da han drejede bolden i nettet til 1-1. Kort efter fik Barca frispark lige udenfor feltet i en god position for Messi, men her strøg bolden tæt over mål. I halvlegens næstsidste minut var der ny dramatik på Camp Nou, da Suárez blev spillet fri i feltet og blev revet i trøjen. Straffespark til Barca og udvisning af Mangala. Det straffe omsatte Messi sikkert til en fortjent 2-1 føring. Det blev dog ikke sidste aktion inden pausen, for pludselig slog Valencia en hurtig kontra, hvor Munir kom fri og så stod det 2-2. Munir nærmest undskyldte sin scoring overfor sine tidligere tilhængere. Skidt afslutning på en første halvleg som Barca burde have fået meget mere ud af.

Hjemmeholdet lagde ud efter pausen med at presse Valencia tilbage foran eget felt og spillet foregik på hjemmeholdets præmisser. Der blev hele tiden søgt løsninger og efter 52 minutter blev Neymar spillet komplet fri feltet, men her hev Diego Alves en utrolig fodparade frem, da alle på Camp Nou ellers så bolden på vej i nettet. Der gik dog kun et enkelt minut, inden at afbrænderen var glemt. Mascherano fandt Messi i feltet og argentineren bankede sikkert bolden i nettet ved nærmeste stolpe til 3-2. Perfekt start på halvlegen for Barca. Der gik dog ikke mange minutter inden at Valencia viste at de stadig var med, trods kun 10 mand på banen. Munir kom helt fri på en omstilling, men han tøvede og så kunne Piqué afværge situationen. Her kunne der godt være blevet udlignet, hvis den udlejede Barca-spiller havde været mere skarp. Lige efter brændte på i den anden ende, da det var Rakitic’ tur til at blive spillet helt fri, men i stedet for at afslutte selv, missede han en pasning til Messi. Skidt aktion af kroaten.

Kort efter blev netop Rakitic pillet ud til fordel for Sergi Roberto, der blev mødt af øredøvende jubel på grund af hans mirakuløse 6-1 scoring mod PSG for halvanden uge siden. Barca sad fortsat på det hele, men de kom ind i en periode hvor der ikke blev skabt det store. Bolden blev ellers spillet godt rundt, men presset lettede lidt på gæsterne i denne periode. Man skulle hen til kampens 72. minut før at hjemmeholdet var tæt på igen, da Messi kom til en god afslutning. Diego Alves parerede og på riposten sendte Suárez bolden forbi mål. Lige efter var den anonym Rafinha der blev afløst af André Gomes.

Et kvarter før tid fik Barca frispark udenfor feltet i eksakt samme position som Neymar scorede på mod PSG. Det var da også brasilianeren der sparkede, men han måtte se bolden tage ydersiden af trekantssammenføjningen. Rent uheld for Neymar, der tydeligt ærgrede sig. Kampen var endnu ikke lukket og der var helt sikkert mange på Camp Nou, der frygtede en hurtig Valencia-omstilling. Gæsterne kom også længere frem på banen i slutfasen, men det gav samtidig mere plads til Barca. Det resulterede i en hurtig omstilling til Barca i det 89. minut, hvor Neymar trak godt fra to mand på kanten og gik mod mål. Her så han Gomes løbe med frem og lagde en præcis pasning, så portugiseren kunne score sit første mål for klubben og det gjorde han. 4-2 og så var kampen lukket. Mere skete der ikke og Barca fik fortjent sejren efter en underholdende affære, som de dog burde have lukket langt tidligere, fordi de spillede i overtal.

.:FORSIDE:.