FC Barcelona - Valencia 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 02.02.19

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Alba (46'), Piqué, Vermaelen, Sergi Roberto, Rakitic, Vidal, Aleña (Arthur 65'), Coutinho (Malcom 83'), Messi, Suárez

Bænk: Iñaki Peña, Lenglet, Murillo, Alba, Arthur, Malcom, Boateng

Mål: 0-1 Rodrigo (24'), 0-2 Parejo, straffe (32'), 1-2 Messi, straffe (39'), 2-2 Messi (64')

Lørdag aften var Valencia på besøg i Barcelona i en kamp, hvor Valverde måtte undvære en karantæneramt Busquets og samtidig sparede Alba, Lenglet og Arthur. Det gav i stedet plads til Sergi Roberto på venstre back, Vermaelen i forsvaret, samt Vidal og Aleña på midtbanen.

Og det var et særdeles tændt mandskab fra Valencia, som kom bedst fra start. Allerede efter tre minutter sendte Parejo et skud af sted, som Ter Stegen parrerede lige ud til Cheryshev, som bankede bolden på stolpen. Kæmpe chance til gæsterne. Efter en noget tøvende start fik Barca dog hurtigt fat igen og begyndte af presse gæsterne. Efter 10 minutter forsøgte Semedo sig med et skud i feltet, som ramte en Valencia-spiller på kroppen og derefter armen. VAR gav dog korrekt intet straffe. Efter et kvarter var Sergi Roberto tæt på at sende et indlæg i mål, men keeperen vippede bolden til hjørne.

Selvom at Barca sad klart på spillet var det tydeligt, at catalanerne med den alternative midtbane ikke havde så nemt ved at skabe oplagte chancer. Og i stedet var det så Valencia, som ud af det blå pludseligt slog til i den anden ende. Først blev der begået et klart frispark på Messi, som ikke blev dømt, inden Valencia tog bolden og scorede på et kontraangreb, hvor catalanerne så meget sløve ud. 0-1 til Valencia.

Og det skulle blive meget værre. Efter en halv times spil var Sergi Roberto for langsom og skubbede i stedet danske Daniel Wass omkuld. Straffe til Valencia, som Parejo sikkert udnyttede. 0-2 til Valencia og katastrofal kamp af Barca indtil videre.

Efter 37 minutter slog Barca dog tilbage. Semedo blev klart nedlagt i feltet og her røg bolden hen til Messi, som bankede den flot i kassen. Af helt uforklarlige årsager valgte dommeren at dømme straffespark, selvom Barca havde scoret. Heldigvis var Messi sikker og reducerede til 1-2. Og bare få minutter senere var Barca tæt på en udligning, da Sergi Roberto bankede bolden på stolpen. Kort efter var det så Messi, der burde have udlignet, da han blev spillet helt fri af Rakitic, men argentineren sendte bolden langt over mål. Der blev ikke scoret flere gange og dermed kunne begge hold gå til pausen med stillingen 1-2 til Valencia.

Barca foretog en enkelt udskiftning i pausen og her kom Jordi Alba på banen i stedet for Semedo. Dermed gik Sergi Roberto over på højre back. Allerede i det første minut af anden halvleg var Messi tæt på, da han sendte et skud på mål, men keeperen kom helt ned til stolpen og reddede. Og Barca kom særdeles motiveret ud til anden halvleg og satte gæsterne under et massivt pres. Efter 52 minutter var Aleña tæt på med et langskud og få minutter senere sendte Sergi Roberto bolden på stolpen endnu engang.

Barca fortsatte det massive pres på gæsterne, men havde svært ved at finde huller i Valencia-forsvaret. I stedet var Rodrigo tæt på en scoring efter en times spil, men heldigvis var Ter Stegen på plads. Og få minutter senere var Valencia igen tæt på, da Cheryshev helt fri ved bagerste stolpe sendte bolden over mål. Barca levede livet meget farligt i defensiven, men heldigvis slog magiske Messi til igen efter 64 minutter, da han sendte bolden i mål med et følt skud lige uden for feltet. 2-2!

Målet fik hele Camp Nou til at tro på endnu et comeback, men det var som om, at kræfterne var brugt op hos catalanerne. Det var nemlig pludseligt Valencia, som begyndte at blive farlige og Ter Stegen måtte hive et par redninger frem for at forhindre endnu et mål til gæsterne. Og det lykkedes ikke for Barca at score et sejrsmål og dermed endte det hele med resultatet 2-2 og et enkelt point til begge mandskaber. Dermed smed Barca altså to vigtige point i ligaen, som forfølgerne nu vil forsøge at udnytte i deres kampe søndag.