FC Barcelona - Valencia 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 14.04.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Piqué, Umtiti, Sergi Roberto (Semedo 90’), Busquets, Paulinho, Iniesta (Denis Suárez 84’), Coutinho (Dembélé 79’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Vermaelen, André Gomes, Denis Suárez, Dembélé og Alcácer

Mål: 1-0 Suárez (15’), 2-0 Umtiti (52’), 2-1 Parejo, straffe (87’)

Barca skulle forsøge at komme sig over skuffelsen mod Roma, da de tog imod ligaens nr. 3 fra Valencia. Her tog Ernesto Valverde ingen chancer og stillede med stærkest mulige opstilling, inklusiv Busquets, som mange troede ville blive sparet.

Barca lagde noget tøvende ud og det udnyttede Valencia til at sætte sig på spillet i de første minutter. Det gav dem en god mulighed efter blot fire minutter, hvor Ter Stegen parerede afslutningen fra Guedes. Barca kom bedre med og efter 14 minutter kom Alba helt igennem i dybden, men han måtte se keeperen redde skuddet. Blot minuttet efter kom Barca foran. Coutinho sendte en præcis pasning i dybden til Suárez, der roligt skubbede bolden over stregen til 1-0. Kølig scoring af spilleren fra Uruguay og flot oplæg af Coutinho.

Valencia var tæt på at svare igen få minutter senere, men igen var Ter Stegen på plads, da Guedes forsøgte sig fra distancen. Gæsterne kom længere frem på banen og Barcas forsvar blev presset når de havde bolden. Det gav en farlig situation efter 24 minutter, da en presset Ter Stegen sendte bolden lige ud i fødderne på en modstander, hvorefter Rodrigo kom til en helt åben chance lige foran mål. Barca-keeperen fik hånden på bolden, hvorefter den ramte oversiden af overliggeren og gik til hjørne. Flot kommet igen af tyskeren efter den store fejl.

Kampen var helt åben og også Barca forsøgte sig frem af banen. Det gav Messi to hovedstødschancer indenfor få minutter, men ingen af hans forsøg ramte målet. Kort efter var det Rodrigo blev kom til en åben mulighed i Barcas felt, men her kom Umtiti ned med en vigtig blokering. Det var tydeligt , at Barcas forsvar ikke fungerede optimalt, for Valencia havde skabt en del chancer. Det så man endnu et eksempel på et par minutter før pausefløjtet, da en skidt pasning fra Piqué i eget felt, gav Rodrigo endnu en åben chance, som Ter Stegen tog sig godt af. Mere skete der ikke i første halvleg, hvor Barca ikke havde imponeret, men hvor de alligevel var foran.

Der var kun spillet et par minutter af anden halvleg, da Valencia fik en kæmpe mulighed for udligne. Umtiti gled og mistede bolden, så Rodrigo på ny kom helt fri. Han fik bolden forbi Ter Stegen, men inde på stregen stod Piqué og sparkede væk. To minutter senere fik Barca hjørne og her kom Umtiti højest og headede bolden i nettet til 2-0. Barca havde virkelig være effektiv når de ramte målet. De efterfølgende minutter kom Messi til et par afslutninger, uden at det for alvor var farligt. Det var det til gengæld efter en lille time, da Coutinho sendte et godt skud tæt forbi mål.

Valencia var stadig godt med, men det virkede som om Barca var i bedre kontrol, uden at de for alvor havde fart i bolden. Gæsterne blev holdt fra at skabe de store muligheder og stedet var Messi der forsøgte sig efter 65 minutter, men her gik bolden lige over. Lige efter var det Parejo der tog et direkte frispark, der ligeledes gik over mål. Kampen var åbent helt op og der var mere plads til Barcas angreb. Det gav en god mulighed til Iniesta efter 70 minutter, hvor han afsluttede i flyvende stil, men keeperen tog sig af forsøget. Ærgerligt for Barca-anføreren, for det ville have været en flot scoring.

Valencia var tvunget frem på banen og det gav Barca en omstilling 10 minutter før tid, hvor Messi trak mod mål og afsluttede, men han måtte se bolden snige sig forbi mål. Lige efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Coutinho blev afløst af Dembélé. Få minutter efter var det Denis Suárez der kom på banen i stedet for Iniesta, der som altid blev klappet af banen. Fem minutter før tid gik Dembélé med tilbage for at hjælpe forsvaret, men i stedet begik han et klodset straffespark mod Gayá. Ter Stegen var meget tæt på at klare sparket fra Parejo, men bolden trillede roligt over stregen, efter at tyskeren havde været på den.

Pludselig var der spænding om kampens resultat og nervøsiteten kunne mærkes på Camp Nou. I overtiden fik Valencia et hjørnespark, hvor Barca fik sat en omstilling i gang. Messi spillede Denis Suárez komplet fri foran mål, men han brændte fælt ved at afslutte lige på keeperen. Minuttet efter var det Valencia der forsøgte sig, da et hovedstød gik forbi mål. Det blev kampens sidste aktion og det sluttede derved med en 2-1 sejr til Barca.

.:FORSIDE:.