// Valencia // Copa del Rey

FC Barcelona: Cillessen, Semedo (Malcom 46’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Aleñá 75’), Arthur (Vidal 46’), Sergi Roberto, Coutinho, Messi

Bænk: Iñaki Peña, Umtiti, Vermaelen, Arturo Vidal, Aleñá, Malcom og Carles Pérez

Mål: 0-1 Gameiro (22’), 0-2 Rodrigo (33’), 1-2 Messi (73’)

Der var tale om finalen i Copa del Rey, da Barca og Valencia lukkede sæsonen 2018/19 af. Barca måtte undvære de skadede Suárez og Dembélé, mens Arthur og Coutinho lidt overraskende startede inde, selvom de har siddet ude med skader og først blev meldt klar i sidste øjeblik. Pokalfinalen blev spillet på Estadio Benito Villamarín i Sevilla.

Barca sad massivt på spillet de første minutter, men i det 5. minut lavede Lenglet en kæmpe fejl der bragte Rodrigo helt fri foran mål. Han afdriblede Cillessen og sendte bolden mod mål, men her kom Piqué glidende og reddede på selve stregen. Her var det virkelig tæt på. Valencia overlod frivilligt initiativet til Barca, der havde bolden stort set hele tiden. De kombinerede rundt, men uden at der skete det store. Valencia stod godt på banen og efterlod ingen plads til catalanerne, der tydeligt savnede ideer.

Først i det 17. minut afsluttede Barca for første gang i kampen, da Messi sendte et skud af sted med højrebenet. Bolden strejfede en modstander og strøg tæt forbi mål. Få minutter efter blev Barcas forsvar fanget af en bold i dybden, hvor den hurtigt blev sendt videre ind til Gameiro foran mål. Han havde god tid og kanonerede bolden i nettet til en 0-1 føring til valencianerne. Barca fortsatte med at være klart mest på bolden, men fortsat uden at få udbytte ud af det. Messi forsøgte et par gange at skabe noget selv, men argentineren blev markeret tæt. Det var således et meget tandløst Barca-mandskab man så.

Efter 33 minutter blev Barcas forsvar igen fanget af en dyb bold, hvor Alba slet ikke kunne følge med Soler. Bolden blev sendt ind foran mål, hvor en komplet umarkeret Rodrigo kunne heade den i nettet til 0-2. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barca-spillerne over kampens udvikling. Der kom en reaktion fra catalanerne i halvlegens slutfase, hvor de fik mere fart i bolden. Det gav to gode afslutninger, først til Messi og dernæst Rakitic, men begge gange afværgede Jaume i målet. Det blev dermed ved 0-2 til Valencia efter en skidt halvleg af Barca.

Valverde reagerede med en dobbelt udskiftning i pausen, hvor Vidal og Malcom afløste Arthur og Semedo. Det betød samtidig at Sergi Roberto rykkede ned som højre back.

Valencia lagde ud med en stor mulighed efter få minutters spil af halvleg, hvor Guedes sendte et skud tæt forbi. Malcom gav mere fart i Barcas spil og catalanerne virkede klart mere målfarlige end i de første 45 minutter. Det var tæt på at give resultat efter en lille time, hvor Messi kombinerede godt med Malcom og afsluttede, men han måtte se bolden tage stolpen. Her manglede Barca de sidste marginaler.

Barca var fortsat mest på bolden og Valencia begyndte at give mere plads. Det gjorde kampen helt åben og Barca fortsatte bestræbelserne på at finde huller. Valencias defensiv fungerede dog fint og man skulle hen til 20 minutter før tid, før at Barca var tæt på igen. Piqué var gået med frem og modtog bolden fra Malcom, men hans afslutning strøg tæt forbi mål. Få minutter senere kom så den scoring de tusindvis af medrejsende Barca-fans ventede på. Malcom lagde et hjørnespark ind i feltet hvor Lenglet headede på mål. Målmanden fik pareret, men Messi var klar på riposten og kunne let skubbe bolden i nettet.

Barca kastede Piqué permanent frem i feltet i kampens sidste 10 minutter, hvor Valencia kom under et massivt pres. Barca holdt god fart i bolden og de kæmpede alt hvad de kunne, for at komme frem til muligheder. Messi og Coutinho afsluttede, men uden at det for alvor var tæt på og et par hjørnespark blev det også til. Da kampen kom ind i overtiden fik Valencia sendt Guedes helt alene mod mål da Barca satsede hele butikken, men helt uforståeligt sendte han bolden fordi mål. Barca forsøgte til det sidste at få udlignet, men det lykkedes ikke inden dommeren fløjtede kampen af.

Dermed lykkedes det ikke for Barca at slutte sæsonen af med endnu en titel, hvilket først og fremmest skyldtes en skidt indsats i finalens første 45 minutter.