FC Barcelona - Valencia 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 01.02.18

FC Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Rakitic (Paulinho 68’), Iniesta (Alcácer 73’), Vidal (Coutinho 58’), Messi, Suárez

Bænk: Ter Stegen, Paulinho, Mina, Digne, Denis Suárez, Coutinho og Alcácer

Mål: 1-0 Suárez (66’)

Første semifinale i Copa del Rey mellem Barca og Valencia blev spillet på Camp Nou. Her overraskede træner Ernesto Valverde de fleste ved at have Aleix Vidal med fra start, mens spillere som Paulinho og Coutinho startede ud. Ellers var der tale om de ventede spillere i startelleveren.

Valencia var tydeligt kommet til Barcelona for at forsvare sig. De stillede sig frivilligt tilbage foran eget felt og overlod initiativet til hjemmeholdet. Det gav hurtigt et massivt overtag til Barca, der dog havde svært ved at kombinere sig gennem gæsternes forsvarsmur. Det blev kun til et par hjørnespark og et skud langt over mål fra Messi det første kvarter.

Barca fortsatte bestræbelserne på at skabe chancer, men det kneb gevaldigt med de sidste afgørende pasninger, der ofte var upræcise. Der var optræk til et par muligheder, men afslutninger indenfor rammen så man ingen af. Mens det kneb i offensiven, så det helt anderledes ud rent defensivt. Her blev bolden hurtigt pillet fra gæsterne, der var meget sjældne gæster på Barcas banehalvdel. Det var således en ensidig affære på Camp Nou, hvor det mest lignede en belejring af Valencia i deres felt.

Da man rundede den halve time viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 81% af tiden, et overtag der slet ikke udmøntede sig i farlige afslutninger. Efter 39 minutter lykkedes det så endelig at skabe en god mulighed, da Iniesta afsluttede fra en spids vinkel, men her fik keeperen hånden på bolden. I halvlegens sidste minut lykkedes Valencia med sin første omstilling i kampen, der blev afsluttet med et skud forbi mål af den tidligere Barca-spiller Martín Montoya. Det blev sidste aktion i en ensidig først halvleg, hvor Barca havde fået alt for lidt ud af deres klare dominans.

Barca lagde ud efter pausen med at skabe en god mulighed til Messi, men hans afslutning røg i sidenettet. Valencia vovede sig længere frem på banen og det gav dem deres første afslutning i kampen efter 52 minutter, da Cillessen tog sig af skuddet fra Parejo. Gæsterne forsøgte at spille mere med og det gav dem et par hjørnespark, uden at de for alvor var farlige. Efter en lille time foretog Valverde sin første udskiftning, da Coutinho afløste Aleix Vidal, der ikke havde gjort meget væsen af sig.

Kort efter fik Barca et frispark udenfor feltet som Messi tog sig af. Bolden kom over muren, men gav ikke keeperen de store problemer. Midt i halvlegen kom så den scoring som hele Camp Nou sad og ventede utålmodigt på. Messi trak ind i feltet og kom til baglinjen, hvorefter han tippede bolden ind til Luis Suárez, der med hovedet sendte den i nettet til en fortjent 1-0 scoring. I det efterfølgende minutter kom Paulinho og Alcácer på banen i stedet for Rakitic og Iniesta.

Barca var på bolden næsten hele tiden og et kvarter før tid var det Coutinho der forsøgte sig med et godt skud, som målmanden med besvær fik afværget. Det samme skete få minutter senere, da Alcácer sendte et skud af sted fra distancen. Barca kæmpede for at få en scoring mere, der kunne skabe lidt mere ro til returkampen, men i stedet var det Valencia der var tæt på en udligning i næstsidste minut. Her betød et boldtab af Sergi Roberto en omstilling der gav Mina en ren friløber, men her kom Cillessen ud af målet og fik tacklet til hjørne. Halvlegen blev sluttet af med endnu et direkte frispark til Messi, som han denne gang sendte over mål.

Det blev dermed ved de 1-0 og det er derfor helt åbent til returkampen på Mestalla om en uge.

.:FORSIDE:.