FC Barcelona - Tottenham 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 11.12.18

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Lenglet, Vermaelen, Miranda, Rakitic (Busquets 46’), Arthur, Aleñá, Coutinho, Dembélé (Denis Suárez 77’), Munir (Messi 64’)

Bænk: Ter Stegen, Alba, Piqué, Busquets, Vidal, Denis Suárez og Messi

Mål: 1-0 Dembélé (7’), 1-1 Moura (85’) 

Med gruppesejren i hus inden sidste runde af Champions League gruppespillet, valgte Ernesto Valverde som ventet at spare en række af stamspillerne, da Tottenham lagde vejen forbi Camp Nou. Det var således et reservespækket hold der indledte kampen, da spillere som Ter Stegen, Messi, Piqué, Busquets og Alba så til fra bænken, mens Suárez var helt ude af truppen. Mens kampen var uden betydning for Barca, skulle Tottenham vinde for at være sikre på at holde 2. pladsen i gruppen.

Tottenham gik straks frem i et højt pres fra start, men det blev straffet efter blot syv minutters spil. Her stjal Dembélé bolden på midten og herfra løb han bogstaveligt talt fra det engelske forsvar. Han lavede en skudfinte i feltet og sendte bolden under keeperen til en 1-0 scoring. Flot soloaktion af den unge franskmand. Få minutter efter forsøgte Coutinho sig fra distancen, men uden at målmanden kom i problemer.

Intensiteten gik noget ud af Tottenhams spil og Barca virkede til at være i kontrol. Defensiven fungerede fint og når englænderne pressede højt, kom hjemmeholdet godt ud af det med de velkendte pasninger. Modsat havde Barca ikke held med at skabe noget for alvor i en længere periode. Der skulle gå næsten en halv time inden at Tottenham viste tænder for alvor for første gang. Her kom en helt fri Son lige akkurat for sent til et indlæg tæt foran mål.

Endnu tættere på var det et par minutter efter, da Son blev spillet komplet fri foran Cillessen, men hollænderen hev en vigtig fodparade frem. Flot aktion af hollænderen, der forhindrede en udligning. Det var Barca der sluttede halvlegen bedst af. Coutinho skød først fra distancen og i halvlegens næstsidste var han uhyre tæt på at fordoble sit holds føring. Omgivet af fire mand i feltet fik han afsluttet, men her tog bolden ydersiden af stolpen. Det blev afslutningen på en lidt kedelig halvleg, hvor Barca havde været i kontrol det meste af tiden.

Valverde valgte at sende Busquets på banen fra anden halvlegs start i stedet for Rakitic. Det var Tottenham der lagde bedst ud og i det 48. minut var Christian Eriksen tæt på at udligne på en flot afslutning, men Cillessen kom ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Lige efter fik Kane en stor mulighed, men han sendte bolden langt over mål. Tottenhams høje pres gav Barca problemer og det var gæsterne der havde bolden mest, hvilket man sjældent ser på Camp Nou.

Barca havde svært ved at skabe noget, men da uret rundede en time, var Dembélé på spil igen. Han måtte dog se sit skud snige sig forbi mål. Lige efter blev der jublet på Camp Nou, for Messi kom ind i stedet for Munir, der havde ydet en anonym indsats. Messis tilstedeværelse på banen skabte lidt mere ro over Barcas spil og de fik for en tid stoppet Tottenhams offensiv.

Englænderne holdt dog fast og et kvarter før tid var kun endnu en pragtredning af Cillessen på selve stregen, der forhindrede en udligning. Lige efter blev Dembélé afløst af Denis Suárez. Tottenham kastede alt frem på banen, men det gav samtidig Barca mere plads. Det gav en stor mulighed til Coutinho efter 84 minutter, men igen måtte han se bolden tage stolpen. Her kunne kampen være blevet lukket. I stedet blev der udlignet blot et minut senere. Semedo hang gevaldigt så Kane kunne finde en helt fri Moura foran mål og så stod det 1-1. Ikke helt ufortjent efter en flot anden halvleg af gæsterne.

Tottenham ville mere, for en sejr ville med garanti give dem andenpladsen i gruppen. De holdt presset og to minutter før tid kom de til en helt åben chance, som Rose sendte langt over mål. Mere skete der ikke i kampen, der således sluttede 1-1. Det resultat cementerede Barcas suveræne førsteplads i gruppen, mens det var nok til Tottenham til at tage andenpladsen, da Inter overraskende måtte nøjes med 1-1 hjemme mod PSV Eindhoven.

.:FORSIDE:.