FC Barcelona - Sevilla 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 05.04.17

Startopstilling: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Mascherano, Piqué (Digne 77’), Busquets, Rakitic (Aleña 80’), Iniesta, Neymar, Messi, Suárez (Alcácer 65’)

Bænk: Cillessen, Digne, Alba, Denis Suárez, Gomes, Aleña, Alcácer

Mål: 1-0 Suárez (25’), 2-0 Messi (28’), 3-0 Messi (33’)

Onsdag aften var der topkamp på Camp Nou, da Barca tog imod fjerdepladsen fra Sevilla. Luis Enrique havde valgt en potent startopstilling og en 3-4-3 formation, hvor Messi, Iniesta og Piqué igen var med fra start.

Og det viste sig hurtigt, at Barca-spillerne var i et fabelagtigt spillehumør. Allerede efter fire minutter bankede Messi bolden direkte på overliggeren med et fantastisk skud. Efter otte minutter blev Suárez hevet ned i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs. Kort efter forsøgte Iniesta sig med et langskud, som Sevilla-keeperen tog sig af. Overbevisende start af catalanerne, som sad fuldstændig på kampen og pressede intensivt.

Efter et kvarter begyndte Sevilla at vågne lidt op, da Nzonzi i en fri position måtte se Ter Stegen sende bolden til hjørne. Barca var dog fortsat i hopla og efter 25 minutter slog Suárez til, da et indlæg fra Messi noget heldigt havnede over uruguayaneren, som resolut sendte bolden i mål med et saksepark. Fantastisk scoring og 1-0 til Barca.

Og bare tre minutter senere var den gal igen, da Neymar sendte et indlæg ind til Messi, som sendte bolden i nettet mellem benene på både Lenglet og Sergio Rico. 2-0 til Barca! Og Messi skulle bare bruge fem minutter mere før han var på pletten igen. Her dumpede bolden ned til argentineren i feltet, hvor han uden at tænke hamrede den i kassen. 3-0 til Barca!

Efter 40 minutter var Messi tæt på et hattrick og sit mål nummer 500 for Barca i officielle kampe, men hans afslutning blev blokeret. Der blev ikke scoret flere gange og dermed kunne catalanerne gå til pausen med en 3-0 føring efter en flot første halvleg.

Anden halvleg startede som den første, med Barca i kontrol og på jagt efter endnu en scoring. Catalanerne spillede dog i et enkelt gear lavere og var ikke helt så løbevillige som inden pausen. Efter 51 minutter var Messi tæt på, da Sevilla-keeperen var på skovtur. I stedet for at spille en helt fri Rakitic på midten forsøgte argentineren sig i stedet selv - uden held.

Med en halv time igen faldt tempoet yderligere og Sevilla kunne nu følge med.  Efter 68 minutter var Iniesta centimeter fra at få afsluttet på en sukkerbold fra Messi, men midtbanespilleren ramte akkurat ikke. Kort efter forsøgte Sevillas Sarabia sig med et langskud, men Ter Stegen var på plads. Efter 77 minutter kom Digne på banen i stedet for Piqué og han kunne se Alcácer brænde en friløber minuttet efter. To minutter senere blev Rakitic taget ud og ind kom stortalentet Aleña.

Barca sparede tydeligt på kræfterne i slutfasen af opgøret - med god grund taget det kommende kampprogram i betragtning. Der blev ikke scoret flere gange og dermed sikrede catalanerne sig en flot 3-0 sejr over Sevilla, hvor Suárez og to gange Messi stod for målene i første halvleg.

.:FORSIDE:.