FC Barcelona - Sevilla 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 12.08.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Arthur (Coutinho 52’) , Rafinha (Rakitic 46’), Messi, Suárez, Dembélé (Vidal 86’)

Bænk: Cillessen, Rakitic, Coutinho, Munir, Vidal, Umtiti og Miranda

Mål: 0-1 (9’), 1-1 Piqué (42’), 2-1 Dembélé (79’)

Det var både sæsonens første officielle kamp og samtidig første mulighed for at hente en titel, da Barca mødte Sevilla i den spanske Supercup, et opgør der blev spillet på neutral bane i Tanger, Marokko. Her gav træner Ernesto Valverde plads til Arthur og Lenglet i startopstillingen, der således fik deres officielle debut i Barca-trøjen.

Der blev lagt ud i noget adstadigt tempo fra begge sider og der skete ikke meget de første minutter af opgøret. Det gjorde der til gengæld efter 9 minutter, da Sevilla fik sat en omstilling op. Her endte bolden hos Sarabia, der sendte den forbi Ter Stegen. Først blev målet annulleret for offside, men den kendelse blev korrekt ændret af en VAR-kendelse og så var Sevilla foran.

Barca reagerede ved at skabe en god mulighed efter et kvarter, da Messi afsluttede fra en spids vinkel, men her fik keeperen pareret. Det gjorde han også et par minutter efter, da Alba forsøgte sig. Spillet begyndte at fungere bedre for Barca, uden at det dog sprudlede for alvor. Efter en lille halv time var de tæt på igen, da Lenglet headede et frisparksindlæg tæt over mål.

Barca havde bolden mest, mens Sevilla var sjældne gæster på catalanernes banehalvdel. Efter 37 minutter var det igen tæt på en udligning, da Suárez blev spillet fri i feltet, men han tøvede og det resulterede i en forkølet afslutning forbi mål. Den mulighed burde han have fået mere ud af. I det 42 minut blev der begået frispark mod Arthur lige udenfor feltet. Det tog Messi sig af, men han måtte se bolden tage stolpen, hvorefter den ramte målmanden i ryggen. Piqué kom stormende og sendte riposten i nettet til en 1-1 udligning. Minuttet efter var Sevilla meget tæt på at svare igen, men Ter Stegen hev en flot redning frem på Sarabias skud. Det blev dermed ved 1-1 ved pausefløjtet.

Valverde valgte at sende Rakitic på banen fra anden halvlegs start i stedet for Rafinha. Barca satte sig på spillet fra start, men uden at få det store ud af det. Bolden blev flyttet rundt, men de chanceskabende pasninger udeblev. Efter 52 minutter var det Coutinho der blev sendt i aktion i stedet for Arthur, der havde spillet en anonym kamp. Barcas problemer med at skabe noget forsatte og efter times spil var det i stedet Sevilla der var tæt på. Her fik Vazquez hovedet på et hjørnespark, hvor bolden strejfede oversiden af overliggeren.

Et par minutter senere lykkedes det endelig for Barca at skabe en chance. Messi fandt en fri Dembélé i feltet, men hans afslutning sad lige på målmanden. Sevilla svarede igen kort efter, da Vazquez sendte et fladt skud tæt forbi mål. Det var dog Barca der sad på det meste, men der manglede lige det sidste i de afgørende pasninger. Et kvarter før tid var det dog uhyre tæt på en catalansk føring, da først Suárez afsluttede og dernæst Messi på riposten, men Sevillas keeper præsterede en flot dobbeltredning.

Få minutter efter fik de mange Barca-fans i Tanger endelig noget at glæde sig over. Dembélé modtog bolden på kanten af feltet og han sendte en kanon af et skud af sted. Bolden tog undersiden af overliggeren og gik i mål. Klassemål af franskmanden, der kort efter blev afløst af Arturo Vidal, der dermed fik sin debut for Barca. Et klart signal fra Valverde om, at nu skulle føringen holdes.

Sevilla satsede fremad banen og fik sat Barca under pres. Det gav en stor mulighed i sidste minut til indskiftede Aleix Vidal, der få dage tidligere var kommet til klubben fra Barca. Ter Stegen kom noget klodset ud og begik straffespark som Yedder tog sig af. Her gjorde Ter Stegen dog skaden god igen med en flot og vigtig redning. Mere skete der ikke og Barca fik dermed en fortjent sejr, som de dog måtte arbejde hårdt for, men sæsonens første titel kom i hus.

.:FORSIDE:.