FC Barcelona - Roma 4 - 1

FCBARCELONA.DK - 04.04.18

FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Paulinho 66’), Rakitic, Iniesta (Denis Suárez 85’), Sergi Roberto (Gomes 83’), Suárez, Messi.

Bænk: Cillessen, Denis Suárez, Dembélé, Paulinho, Alcácer, André Gomes, Vermaelen.

Mål: 1-0 De Rossi, selvmål (38’), 2-0 Manolos, selvmål (56’), 3-0 Piqué (58’), 3-1 Dzeko (80’), 4-1 Luis Suárez (87’)

Onsdag aften tog Barca hul på kvartfinalen i Champions League, da man i det første af to opgør tog imod Roma på Camp Nou. Valverde havde valgt Semedo på højre back, mens Sergi Roberto blev rykket op på midtbanen i en 4-4-2 formation.

Fra første minut tog Barca som ventet fat i bolden og styrede spillet. Italienerne var dog tydeligt forberedte og stod solidt og dybt i defensiven. Det gjorde de oplagte chancer vanskelige for Messi og co. Efter syv minutter scorede Suárez efter en flot aflevering af Iniesta, men målet blev korrekt annulleret for offside. Få minutter senere var Barca heldige, da Semedo noget kluntet løb Dzeko ned bagfra i feltet. Dommeren vinkede dog afværgende. Minuttet senere forsøgte Messi sig med et langskud, som Roma-keeperen tog sig af med besvær.

Efter 18 minutter kom den næste store chance til Barca, da Rakitic fra en skarp vinkel måtte se sin afslutning langs jorden ramme stolpen. Efter en lille halv time var Suárez tæt på, da han måtte se Romas Allison få hånden på den ellers gode afslutning. Man skulle frem til det 38. minut før Camp Nou endelig kunne juble. Her forsøgte Iniesta at spille Messi fri i feltet og sin iver på at afværge skød Romas De Rossi bolden i eget net. 1-0 til Barca. Bare få minutter senere var Barca igen heldige, da Umtiti nedlagde en Roma-spiller på kanten af feltet. Dommeren dømte frispark, selvom det måske skulle have været et straffespark. Heldigvis sendte italienerne frisparket i muren. Det blev ikke til flere mål i første halvleg, som Barca altså vandt med 1-0.

Efter bare 20 sekunder af anden halvleg var Roma igen tæt på at bringe balance i regnskabet, da et indlæg dumpede ned til Perotti, som helt fri headede bolden forbi mål. Stor chance til italienerne. Og selvom Barca startede skidt så var det alligevel catalanerne, som igen kunne juble efter 56 minutter. Her stod man for et flot opspil, som havnede inde foran Umtiti. Han pressede Manolos til at sende bolden i eget net og så var Barca foran med 2-0 til. Den franske forsvarsspiller jublede efterfølgende ved at holde Barca-logoet på trøjen op mod tilskuerne.

Og bare få minutter senere slog Barca til igen. Suárez trak ind i feltet og afsluttede på mål. Keeperen reddede, men bolden røg ud til en fri Piqué, som sikkert sendte bolden i nettet. 3-0 til Barca, som nærmede sig et særdeles fornemt resultat. Efter 66 minutter blev Busquets taget ud og ind kom Paulinho.

Med et kvarter igen var Roma igen nærgående, men Piqué fik akkurat blokeret en afslutning fra Strootman. Kort efter var italienerne igen tæt på, da Ter Stegen begik en stor fejl, men flot kom tilbage og reddede situationen med en flot redning. Men Barca kunne ikke fortsætte med at være heldige og efter 80 minutter spillede Roma sig igennem efter et hjørnespark, hvor Dzeko til slut kunne sende bolden forbi Ter Stegen. Reducering af Roma, som med et vigtigt udebanemål meldte sig tilbage i kvartfinalen.

Barca mistede dog ikke troen på trods af italienernes reducering og forsøgte at presse på. Det gav pote efter 87 minutter, da Roma-forsvaret serverede bolden foran Luis Suárez, som køligt bankede bolden i kassen. 4-1 til Barca. Det blev slutresultatet, som må siges at være mere end godkendt fra Barca side på trods af nogle vanskeligheder i løbet af kampen.

.:FORSIDE:.