FC Barcelona - Real Sociedad 3 - 2

FCBARCELONA.DK - 15.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Gomes (Iniesta 68’) , Rakitic, Messi, Alcácer (Denis Suárez 80’), Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Mathieu, Denis Suárez, Aleñá, Iniesta og Cardona

Mål: 1-0 Messi (16’), 2-0 Messi (36’), 2-1 Umtiti, selvmål (43’), 3-1 Alcácer (44’), 3-2 Xavi Prieto (45’)

Det var ligaens nr. 6 fra Real Sociedad der lagde vejen forbi Camp Nou, i et opgør som Barca var tvunget til at vinde, hvis ikke Real Madrid skulle trække ydereligere fra i toppen af ligatabellen. Barca måtte undvære den karantæneramte Neymar og i hans fravær fik Paco Alcácer chancen fra start.

Real Sociedad lagde ud med et højt pres og det var tæt på at give resultat allerede i det 3. minut, da Oyarzabal fik et åben skudchance, men her kom Piqué med en frelsende blokering. Barca spillede sig for det meste godt ud af gæsternes pres og der var optræk et par farlige muligheder til catalanerne, hvor den sidste pasning dog missede. I stedet var det Real Sociedad der igen var tæt på efter et lille kvarter, hvor Oyarzabal forsøgte sig igen tæt foran mål, men afslutningen sad svagt lige på Ter Stegen. Lige efter måtte tyskeren ud i fuld længde for at afværge endnu et forsøg fra gæsterne.

Kort efter var der endelig et angreb der lykkedes for Barca. Alcácer fik energisk fat på bolden og spillede videre til Suárez, der fandt Messi uden for feltet. Argentineren sendte et projektil af sted og bolden strøg i mål, tæt op af den ene stolpe. Flot scoring og 1-0 til Barca. Kort efter var det tæt på endnu en catalansk scoring, med først Messi og på riposten Suárez, men uden scoring til følge. Real Sociedads pres var ikke længere så massivt og Barca kontrollerede begivenhederne samtidig med, at spillet fungerede bedre end i indledningen. Efter en lille halv time var det igen tæt på an scoring til hjemmeholdet, hvor Alcácer var centimeter fra at kunne sende bolden i nettet.

Barca fortsatte med at kontrollere og efter 36 minutters spil blev det belønnet. Alcácer fik lidt heldigt bolden spillet til Suárez der sendte et hårdt skud af sted, som keeperen parerede. Messi var klar på riposten og han nærmest skubbede bolden over stregen til 2-0. Dermed havde den velspillende Alcácer været med i begge scoringer. Barca virkede i total kontrol, men i halvlegens næstsidste minut fik Real Sociedad sat Barca under pres. Bolden blev ikke clearet ordentligt, så Martínez kunne hamre bolden ind i feltet, hvor den uheldigt ramte Umtiti på kroppen og gik i nettet. Svaret kom prompte fra Barca. Blot minuttet efter sendte Messi Alcácer af sted i dybden i feltet og her blev bolden sendt i nettet med usvigelig sikkerhed. Flot scoring af spanieren. Det lignede en solid pauseføring til Barca, men i dommerens tillægstid svigtede Umtiti totalt sin markering, så Xavi Prieto kunne sende bolden ind bag Ter Stegen til 3-2. Skidt afslutning på halvlegen af Barca.

Barca lagde ud efter pausen med et par afslutninger fra Messi, der dog savnede skarphed og derfor ikke for alvor var tæt på. Real Sociedad spillede godt med og de lykkedes med at sætte sig på spillet ved at gå længere frem på banen i et højt pres. Det havde Barca intet svar på og hjemmeholdets spil faldt på nærmeste fra hinanden. De kunne slet ikke holde på bolden og pasningerne var ikke præcise, hvilket betød en masse boldtab. Samtidig virkede forsvaret usikkert hver eneste gang Real Sociedad angreb. Det brændte på et par gange og efter 65 minutter kunne udligningen godt være kommet, da Canales missede en åben mulighed.

Luis Enrique reagerede midt i halvlegen ved at sende Iniesta på banen i stedet for en anonym André Gomes. Det ændrede dog ikke det store og Barcas problemer fortsatte. Der manglede fart i spillet og bolden blev smidt væk lige så hurtigt som den var erobret. Samtidig var Messi forsvundet helt ud af kampen, så det var et Barca-mandskab i spillemæssig krise de cirka 82.000 tilskuere på Camp Nou så nede på grønsværen. Et kvarter før tid var gæsterne tæt på igen, da Martínez forsøgte at overliste Ter Stegen med et skud fra midterlinjen, men tyskeren kom tilbage og afværgede til hjørne. Lige efter var det Willian José der afsluttede, men uden skarphed.

Tilskuerne på Camp Nou kunne fornemme, at sejren var i fare. 10 minutter før tid blev Denis Suárez sendt på banen i stedet for Alcácer, der blev klappet fra banen efter en god indsats. Real Sociedad kom længere frem på banen i kampens sidste minutter og det åbnede spillet mere op. Barca kom mere på bolden og der var mere plads til det offensive spil. Det var dog tydeligt, at catalanerne ikke satsede hele butikken fremad banen, men mere koncentrerede sig om at holde føringen. Real Sociedad forsøgte at skabe den chance der kunne give et udlignende mål og chancen kom i overtiden, men her sendte Yuri bolden tæt forbi mål. Lige efter blev Luis Suárez spillet helt fri foran mål, men hans afslutning blev pareret af målmanden. Her burde kampen være lukket. Mere skete der ikke og Barca fik de tre tiltrængte point, men uden på nogen måde at imponere.

.:FORSIDE:.