FC Barcelona – Real Sociedad 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 20.05.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Mina, Alba, Busquets, Rakitic, Coutinho (Messi 68’), Iniesta (Alcácer 82’), Dembélé (Denis Suárez 54’) , Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Denis Suárez, Messi, Alcácer, Digne, André Gomes y Aleix Vidal

Mål: 1-0 Coutinho (57’)

Det var sæsonens sidste opgave, da Real Sociedad gæstede Camp Nou i ligaens 38. runde. Samtidig var det Iniestas sidste kamp som Barca-spiller, hvilket blev markeret med et jubelbrøl og en kæmpe tifo, da spillerne gik på banen. Valverde valgte at sætte Messi på bænken, men ellers stillede Barca i noget der kunne ligne den stærkest mulige opstilling.

Kampen fik en livlig start med afslutninger fra begge sider i det første kvarter, men uden at det for alvor var tæt på. I det 10. minut ville tilskuerne gerne have set en scoring af Iniesta, men hans skud fra distancen tog sidenettet. Man kunne ikke se på Barca-anføreren at det var hans sidste kamp, for han spillede med den sædvanlige ro og overblik.

Kampen var ret åben, men det var Barca der havde bolden mest. Det var tæt på at give udbytte efter 19 minutter, hvor Piqué missede en god mulighed. Kort efter var det Rakitic der sendte et forsøg tæt forbi mål. Real Sociedad viste sjældent tænder, men efter en halv times spil var baskerne tæt på, da Oyarzabal havde et forsøg der strøg forbi mål.

Kampens manglende betydning kunne ses på banen, for der blev ikke givet det sidste fra spillernes side. Man kunne se det var sidst på sæsonen, så helt oppe i omdrejninger var spillet ikke. Få minutter før pausen lykkedes det for gæsterne at få bolden i nettet bag Ter Stegen, men scoringen blev annulleret for en snert offside. Det blev sidste aktion i en lidt begivenhedsløs første halvleg.

Billedet var lidt det samme efter pausen, med 22 spillere der enten sparede sig til VM eller var på vej på ferie. Efter 54 minutter foretog Valverde sin første udskiftning, da Dembélé blev afløst af Denis Suárez. Et par minutter efter kom kampens eneste scoring og den stod Coutinho for. Han tog et par træk kanten af feltet i venstre side, hvorefter han drejede bolden i nettet via indersiden af den fjerneste stolpe. Flot mål af brasilianeren.

Barca fortsatte med at dominere og efter 65 minutter var Iniesta tæt på at komme til en afslutning, men bolden blev pillet fra ham i det afgørende øjeblik. Kort efter var det Coutinhos tur til at komme ud og i stedet blev Messi sendt på banen til de sidste minutter denne sæson. Efter blot nogle få minutter på banen skabte argentineren en farlig mulighed, hvor Denis Suárez svagt sendte bolden forbi mål. Her burde han have øget Barcas føring.

Kampen åbnede op og gæsterne fik skabt et par farlige situationer, uden at de dog fik afsluttet. Barcas forsvar begyndte at tage lidt for let på markeringerne, men det fik ikke konsekvenser. Der kom lidt mere fart i spillet med Messi på banen og 10 minutter før tid afsluttede han med hovedet på et oplæg fra Luis Suárez, men her greb keeperen ind uden de store problemer. Lige efter var det så slut for Iniesta, da han blev afløst af Alcácer. Camp Nou rejste sig og hyldede anføreren, der omfavnede holdkammeraterne og sågar dommeren, mens hans forlod banen med tårer i øjnene. Et historisk øjeblik på Camp Nou. Fem minutter før tid fik Alcácer muligheden for at lukke kampen, da han blev spillet fri for mål, men afslutningen gik over mål. Det blev sidste afslutning i en kamp uden den helt store gnist, men hvor Barca fik en sejr og samtidig fik taget afsked med Iniesta.

.:FORSIDE:.