FC Barcelona – Real Madrid 5 - 1

FCBARCELONA.DK - 28.10.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Arthur (Vidal 83’), Coutinho (Dembélé 73’), Rafinha (Semedo 68’), Suárez

Bænk: Cillessen, Chumi, Semedo, Arturo Vidal, Malcom, Munir og Dembélé

Mål: 1-0 Coutinho (10’), 2-0 Suárez, straffe (30’), 2-1 Marcelo (50’), 3-1 Suárez (74’), 4-1 Suárez (82’), 5-1 Vidal (86’)

Det var et Barca-mandskab uden den skadede Leo Messi der tog imod et kriseramt Real Madrid mandskab, da de to ærkerivaler tørnede sammen på Camp Nou i ligaens 10. spillerunde. Her valgte træner Ernesto Valverde endnu en gang at benytte Rafinha i front i fraværet af Messi.

Barca satte sig massivt på spillet i indledningen, hvor der blev spillet med tålmodighed og holdt godt på bolden. Alligevel var det Madrid der havde kampens første afslutning efter en kontra, hvor Bale sendte bolden et pænt stykke over. Et par minutter efter sendte Rakitic Jordi Alba af sted i dybden og han fik hurtigt spillet bolden ind foran mål, hvor Coutinho var fuldstændig fri. Brasilianeren svigtede ikke og han bragte sikkert sit hold foran med 1-0. Perfekt start for Barca.

Barca fortsatte med at dominerede klart mod et Madrid-hold, der havde svært ved at holde på bolden og skabe noget. Efter 19 minutters spil var hjemmeholdet tæt på igen, da Arthur modtog bolden på kanten af feltet og fyrede af, men Courtois kom ud i fuld længde og afværgede. Her ville Arthur gerne have scoret sit første mål i Barca-trøjen.

Madrid virkede utrolig tandløse i offensiven og det blev kun til et par forsøg fra distancen, der ikke gav Ter Stegen problemer. Efter en halv time var der dramatik på Camp Nou, da Suárez blev nedlagt i feltet og appellerede for straffe, men dommeren lod spillet fortsætte. Ved næste spilpause blev VAR bragt i spil og her så dommeren, at der var straffe til Suárez. Bolden blev lagt klar på 11-meter pletten og Suárez sparkede selv og gjorde det til 2-0.

Madrid virkede rystede og det meste foregik på Barcas præmisser. Gæsterne forsøgte sig i perioder med et højt pres, men også det fik catalanerne løst godt. I halvlegens sidste minutter fik Barca skabt et par farlige situationer, men uden at det for alvor var tæt på. Det blev derfor ved de 2-0 efter en solid første halvleg af Barca, hvor de fortjent var foran.

Madrid satsede offensivt fra anden halvlegs start og det gav dem et overtag. Barca havde svært ved at holde på bolden og det udnyttede gæsterne i det 50. minut. Et fladt indlæg ramte Lenglet og røg hen til Marcelo, der sendte bolden i nettet til 2-1. Reduceringen gav Madrid blod på tanden og de fastholdt et klart overtag, hvor Barca var i store problemer. Det hele forgik på den catalanske banehalvdel og i det 55. minut var det tæt på en udligning, da Modric ramte stolpen. Her blev der åndet lettet op på Camp Nou.

Efter første 10 svære minutter fik Barca bedre styr på spillet. De lykkedes med at holde bolden inden for egne rækker og efter en times spil var det hjemmeholdets tur til at ramme stolpen. Det var Sergi Roberto der spillede ind til Suárez, der på akrobatisk vis fik afsluttet, men manglede det sidste held. Spillet bølgede frem og tilbage i den underholdende kamp, hvor Madrid stod højt på banen for at stresse det catalanske opspil. Midt i halvlegen var det igen tæt på en udligning, da Benzema headede tæt over mål. Lige efter blev Rafinha afløst af Semedo, hvilket sendte Sergi Roberto op på midtbanen. Få minutter senere kom Dembélé på banen i stedet for Coutinho.

Blot et minut efter kom den forløsende scoring som alle på Camp Nou håbede på. Sergi Roberto sendte bolden ind på kanten af feltet til Suárez, der med hovedet ekspederede den i nettet til 3-1. Scoringen tog håbet fra Madrid og Barca satte sig igen på spillet og 10 minutter før tid blev kampen definitivt lukket. Sergi Ramos begik en kæmpe fejl så Sergi Roberto kunne sende Suárez alene mod mål. Han loppede frækt bolden over den fremstormende Courtois. 4-1 til Barca og hattrick af Suárez.

Herefter kom Vidal på banen i stedet for Arthur. Barca gjorde lige hvad der passede dem i slutfasen mod et opgivende hold fra Madrid. Det gav resultat i det 86. minut, hvor Dembélé tog et par gode træk og lagde ind over til Vidal, der med hovedet gjorde det til 5-1. Ydmygelsen var en kendsgerning og Vidal havde scoret sit første mål for Barca. Kort efter havde Suárez en stor mulighed, men måtte se Courtois afværge. I overtiden var det tæt på en reducering, da Benzema kom fri, men han sendte bolden tæt forbi.

Det blev ved 5-1 efter en dramatisk kamp, hvor Barca fik en fortjent sejr, men hvor de også havde været i problemet i starten af anden halvleg.

.:FORSIDE:.