FC Barcelona - Real Madrid 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 06.05.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta (Paulinho 57’) , Coutinho (Semedo 46’), Messi, Luis Suárez (Alcácer 90’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Vermaelen, Paulinho, Denis Suárez, Dembélé og Alcácer

Mål: 1-0 Suárez (10’), 1-1 Ronaldo (15’), 2-1 Messi (52’), 2-2 Bale (72’)

Barcelona tog imod Real Madrid i El Clásico i ligaens 35. runde, reelt en kamp uden den store betydning, da Barca allerede har vundet mesterskabet. For begge hold stod der dog æren på spil, ligesom Barca skulle forsøge at beholde sin status som ubesejret i ligaen. Barca stillede i den formation som træner Valverde har benyttet i holdets vigtigste kampe på sæsonen.

Barca tog styringen fra start og allerede efter fire minutter kom de til kampens første mulighed, da Suárez blev spillet fri i feltet, men han måtte se sit skud blokeret til hjørne. Kort efter kom svaret fra Madrid da Ronaldo afsluttede fra distancen, men skuddet gav ikke Ter Stegen problemer. Lige kom kampens første scoring og den var til Barca, der fik gang i en god omstilling. Messi sendte Sergi Roberto af sted og han spillede bolden ind foran mål, hvor Suárez kom løbende og bankede bolden i nettet. 1-0 og Camp Nou gik amok i jubel.

Blot fem minutter efter kom udligningen, da Busquets gik galt af en bold så gæsterne kom i overtal. Her svigtede de ikke, for Benzema headede bolden ind til Ronaldo, der skubbede den over stregen til 1-1. Herefter var det Madrid der satte sig på spillet, mod et Barca-mandskab der pludselig havde problemer med at finde hinanden. De smed hurtigt bolden væk og det meste foregik på Madrids præmisser. Det gav en stor mulighed til Ronaldo i det 24. minut, hvor han headede tæt over mål. Et par minutter senere var det endnu tættere på, da Ronaldo kom fri i feltet, men her kom Ter Stegen godt ud af målet og afværgede. Bare minuttet efter var Ronaldo på spil igen, men denne gang strøg bolden forbi mål.

Efter den svære periode kom Barca bedre med og kampen blev igen jævnbyrdig, men der begyndte også at komme en ond stemning mellem spillerne, hvilket resulterede i en del gule kort. Barca havde fortsat svært ved at skabe noget foran mål og Messi havde tydeligt problemer med at finde plads. Han fik dog en god mulighed få minutter før pausen, men her kom Madrid-keeper Navas ud og afværgede forsøget. I halvlegens sidste ordinære minut burde Bale være blevet udvist efter en ren svinestreg mod Umtiti, men dommeren foretog sig intet. Det gjorde han til gengæld et minut efter, da Sergi Roberto plantede en hånd i ansigtet på Marcelo. Rødt kort og Barca var reduceret til 10 mand. Det blev sidste aktion i en intens og hektisk første halvleg.

Valverde tog konsekvensen af udvisningen og sendte Semedo på banen fra anden halvlegs start i stedet for Coutinho. Real Madrid tog Ronaldo ud, der havde fået et skrub på en ankel i første halvleg.

Man kunne ikke se på Barcas spil at de var i undertal. De spillede godt med og søgte konstant at skabe noget. Det lykkedes efter 52 minutter, da Suárez pillede bolden fra Varane og spillede videre til Messi. Han tog et par træk på kanten af feltet og sendte bolden i nettet, tæt op af den ene stolpe. 2-1 trods en mand i undertal. Kort efter var det slut for Iniesta, der blev hyldet som en Gud, da han overlod pladsen til Paulinho. Det var Iniestas sidste Clásico. Barca fortsatte de gode takter mod et Real Madrid-hold, der tydeligt savnede Ronaldo. Efter en time var tæt på endnu en catalansk scoring, men Paulinho kom lige akkurat for sent til indlægget fra Semedo.

Kræfterne hos Barca-spillerne begyndte at slippe op og Real Madrid fik langsomt tilkæmpet sig et overtag. Hjemmeholdet blev tvunget tilbage og de lykkedes ikke med at holde på bolden særligt længe af gangen. Madrilenerne havde dog svært ved at komme frem til noget og i stedet var det Barca der var tæt på en scoring i det 70. minut. Chancen kom på en kontra hvor Messi blev sendt alene mod mål, men Navas fik fingerspidserne på, så bolden gik forbi mål. Her kunne Messi have lukket kampen. To minutter senere kom 2-2 udligningen ud af ingenting. Bale modtog bolden udenfor feltet og sendte en kanon af et skud af sted, som Ter Stegen ikke havde en chance for at redde.

Barca havde ryggen mod muren og Madrid lugtede chancen for en sejr på Camp Nou. De pressede Barca tilbage og i det 77. minut kunne gæsterne godt have fået straffe, da der var kontakt mellem Alba og Marcelo i feltet, men dommerens fløjte var tavs. Fem minutter efter var det tæt på i den anden ende, da Messi stjal en bold og forsøgte at dreje den i nettet, men den sneg sig lige akkurat forbi mål. Messi fik et nyt forsøg blot et minut efter, men denne gang var det Navas der forhindrede en scoring. Kampen blev præget af mange afbrydelser i slutfasen, hvor en flok dødtrætte Barca-spillere forsøgte at få tiden til at gå. De kæmpede hårdt for at holde Madrid fra at komme til chancer. Gæsterne pressede på til det sidste og fik et par hjørnespark, men i mål kom bolden ikke.

Det sluttede derved med et 2-2 resultat efter en intens og dramatisk Clásico på Camp Nou, hvor Barca-spillerne havde kæmpet heroisk de sidste 45 minutter. Belønningen blev det ene point og en fortsat status som ubesejret i ligaen denne sæson.

.:FORSIDE:.