FC Barcelona - Real Madrid 1 - 3

FCBARCELONA.DK - 13.08.17

FC Barcelona: Ter Stegen; Vidal, Piqué, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic (Alcacér 83’), Iniesta (Sergi Roberto 68’); Deulofeu (Denis Suárez 58’), Suárez, Messi

Bænk: Cillessen, Semedo, Mascherano, Digne, Sergi Roberto, Denis Suárez, Alcácer

Mål: 0-1 Piqué, selvmål (50’), 1-1 Messi, straffe (77’), 1-2 Ronaldo (80’), 1-3 Asensio (90’)

Det handlede om sæsonens første officielle opgave, da Barca og Real Madrid tørnede sammen i det første af to opgør om den spanske supercup. Her valgte Ernesto Valverde at starte med præcis samme opstilling som man så i mandags i Gamper-opgøret mod Chapecoense.

Der blev lagt ud i et noget adstadigt tempo og ingen af holdene dominerede i indledningen. Der blev passet godt på bagude og der skulle således gå næsten 10 minutter, inden at kampens første seriøse afslutning kom. Den stod Barca for, da Suarez tog bolden godt med og afsluttede, men Navas i målet fik afværget. Barca begyndte at få et overtag i boldbesiddelse mod et Real Madrid-mandskab der stillede sig afventende tilbage.

Barca havde dog problemer med at få noget ud af overtaget. Messi havde ikke rigtig held med sine aktioner og i venstre side smed Deulofeu en del bolde væk. Det var derfor en noget tandløs Barca-offensiv man så på Camp Nou. Det var Real Madrid der kom til kampens næste mulighed, da Isco i det 18. minut sendte et skud i sidenettet. Nogle minutter senere fik Barca frisparke et stykke udenfor feltet og det tog Messi sig af, men skuddet gik tæt over mål.

Barca fortsatte med at have bolden mest, men problemerne med at skabe noget fortsatte, specielt for Deulofeu, der slet ikke kunne få det til at fungere. Heller ikke Suárez fik meget ud af det han lavede. Efter 33 minutter var der så endelig et angreb der lykkedes for Barca, da Alba sendte en bold ind i feltet til Messi, men her blev der afværget til hjørne. Kort efter var det tæt på en føring til Madrid, da Isco lagde op til Bale, hvor Ter Stegen hev en vigtig refleksredning frem.

Kampen fortsatte i et overkommeligt tempo og det var tydeligt for alle, at det endnu er tidligt på sæsonen. Ingen af holdene lykkedes med at skabe noget inden dommeren fløjtede til pause efter 45 minutter uden den store dramatik.

Der var kun spillet to minutter af anden halvleg, da Messi appellerede for straffe. Han blev hægtet i feltet af Ramos, men dommerens fløjte var tavs. Et par minutter efter kom Real Madrid foran. Marcelo modtog bolden i venstre side og sendte den ind foran mål, hvor Piqué var uheldig at dreje den i eget net bag en chanceløs Ter Stegen. 0-1 og så blev der noget stille på Camp Nou.

Scoringen blev starten på en god periode for Madrid, hvor Barca var på hælene. Det var tæt på at give endnu en scoring til gæsterne efter 50 minutter, da Barca-forsvaret var spillet helt tyndt, men Alba kom flyvende med en frelsende fod da Ter Stegen var passeret. Efter en lille time kom Denis Suárez på banen i stedet for Deulofeu, der havde haft en skidt aften. Samtidig sendte Madrid Ronaldo i aktion i stedet for Benzema.

Lige efter var det tæt på en udligning til Barca, da Luis Suárez fik hovedet på et hjørnespark, men her fik Navas verfet bolden over mål. Barca havde fået mere styr på spillet og de lykkedes med generobre overtaget i kampen. Der var mere fart i bolden og efter 65 minutter var det tæt på et selvmål af Varane på et indlæg fra Alba. Madrid var dog stadig godt med og 20 minutter før tid måtte Ter Stegen hive en klasseredning frem på en afslutning af Marcelo.

Barca fortsatte de gode takter, med hurtige kombinationer der gav Madrid-forsvaret problemer. Det gav en kæmpechance til Busquets et kvarter før tid, da han modtog bolden i helt fri position i feltet, men han brændte den store chance med et skud over mål. Dramatikken fortsatte minuttet efter, da Suárez trak forbi Navas og blev hægtet. Dommeren var ikke i tvivl og pegede på straffesparkspletten. Det tog Messi sig sikkert af og så var der udlignet til 1-1.

Glæden på Camp Nou varede dog kort, for blot tre minutter senere slog Madrid kontra, hvor Ronaldo modtog bolden. Han trak forbi Piqué og hamrede bolden i nettet til en flot 1-2 scoring. Den fejrede han med at tage trøjen af, hvilket gav ham en advarsel. Den blev dyr, for få minutter efter fik han gult igen for forsøg på film i feltet og så måtte han forlade banen efter blot 20 minutter i aktion. Dermed er han ude af returopgøret på onsdag.

Valverde sendte Alcácer på banen efter 83 minutter i stedet for Rakitic i en offensiv satsning. Barca gik endnu længere frem på banen og Madrid blev presset tilbage foran eget felt, men seriøse afslutninger blev det ikke til. I kampens sidste ordinære minut lykkedes det Madrid at slå kontra, hvor Asensio drev bolden frem. Han valgte at afslutte fra distancen med et skud der strøg op i målhjørnet til 1-3. Barca lykkedes ikke at svare tilbage inden at dommeren fløjtede kampen af og dermed ser det rigtig svært ud inden onsdagens returkamp. 

.:FORSIDE:.