// El Clásico // Real Madrid // Copa del Rey

FC Barcelona:  Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Vidal 63’), Arthur, Coutinho (Messi 63’), Malcom (Aleñá 76’), Suárez

Bænk: Iñaki Peña, Sergi Roberto, Murillo, Vidal, Aleña, Boateng og Messi

Mål: 0-1 Vázquez (6’), 1-1 Malcom (58’)

Det handlede om den første af to semifinaler i Copa del Rey, da Real Madrid lagde vejen forbi Camp Nou. Her valgte Ernesto Valverde at indlede opgøret med Leo Messi på bænken, hvilket gav en plads fra start til brasilianske Malcom. Ellers stillede Barca med den ventede formation til den vigtige kamp.

Real Madrid satte sig totalt på de første minutter, hvor Barca stort set ikke var på bolden. Det gav gæsterne en åben mulighed i det 5. minut, men Ter Stegen tog sig sikkert af forsøget fra Kroos. Minuttet efter viste Madrid tænder igen, da bolden blev sendt ind i feltet, hvor Benzema spillede ind foran mål. Her kom Lucas Vázquez foran Lengelt og drejede bolden i nettet. 0-1 og kampen havde fået den værst tænkelige start for Barca.

Hjemmeholdet kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen. Bolden blev hurtigt smidt væk og det så man et eksempel på efter et kvarter, hvor et boldtab af Rakitic gav Vinicius en stor chance, hvor bolden strøg tæt over mål. Barca-spillerne blev presset overalt på banen af et opsat Madrid-mandskab og det gav hjemmeholdet store problemer. Man skulle således hen til det 27. minut før at catalanerne afsluttede for første gang. Det var Piqué der headede et frisparksindlæg tæt over mål.

Først her begyndte Barca at komme bedre med og bolden var mere på catalanske fødder. Det var tæt på at give en udligning i det 32. minut, da Rakitic fik hovedet på et hjørnespark, men her kom overliggeren i vejen. Her manglede Barca marginalerne. Madrid slog kontra og det gav en stor mulighed til Vinicius, hvor en frelsende blokering af Piqué afværgede situationen. Blot et par minutter efter var Barca tæt på igen, da Malcom tog et par gode træk i feltet og spillede Suárez fri, men han måtte se Keylor Navas afværge i fuld længde.

Barca dominerede halvlegens sidste minutter, men uden at skabe noget farligt. Det blev dermed ved 0-1 ved pausen efter 45 minutter, hvor Barca havde haft det svært på eget græs det meste af tiden.

Real Madrid stod længere tilbage på banen fra anden halvlegs start og det gav et overtag i spillet til Barca. Bolden blev flyttet godt rundt og efter 52 minutter sendte Coutinho et skud af sted der gik over mål. Hjemmeholdet fastholdt momentum og efter en lille time kom det som tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på. Alba blev sendt af sted i dybden, hvor Navas kom ud af målet og afværgede i første omgang. Bolden røg ud til Suárez der afsluttede, men her kom stolpen i vejen. Malcom var vågen på riposten og fik bolden sendt i nettet fra en spids vinkel. 1-1 og så blev der jublet på lægterne.

Få minutter efter blev der jublet igen på Camp Nou, men denne gang fordi Valverde valgte at sende Messi og Vidal i aktion i stedet for Coutinho og Rakitic. Endnu en gang havde Coutinho spillet en kamp hvor ikke meget var lykkedes for ham. Messis tilstedeværelse skabte lidt mere fart i Barcas spil og samtidig lykkedes holdet med at holde Madrid fra omstillinger. Det var derfor fortsat catalanerne der dominerede, men uden at der blev skabt chancer. Med et kvarter tilbage kom det sidste udskiftning fra Valverde, da en træt Malcom blev klappet fra banen og Aleñá overtog den for ham uvante plads i angrebets venstre side.

Gassen begyndte at gå ud af Barcas spil og Messi så man ikke meget til. Noget tydede på, at han passede på sig selv efter lårproblemerne fra kampen mod Valencia, for det var kun i korte glimt, at han gav sig 100%. Begge hold passede tydeligt på i slutfasen for ikke at lukke et mål mere ind, men det var Madrid der sluttede bedst af. De fik sat Barca under pres i de sidste minutter, men defensiven holdt og det sluttede således 1-1 efter en jævnbyrdig affære. Dermed er det helt åbent til returkampen på Santiago Bernabeu den 27. februar.