FC Barcelona - Real Betis 3 - 4

FCBARCELONA.DK - 11.11.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets (Aleñá 69’), Rakitic, Arthur (Vidal 46’), Messi, Suárez, Malcom (Munir 56’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Umtiti, Vidal, Denis Suárez, Aleñá og Munir

Mål: 0-1 Junior (19’), 0-2 Joaquin (33’), 1-2 Messi, straffe (67’), 1-3 Lo Celso (71’), 2-3 Vidal (79’), 2-4 Canales (83’), 3-4 Messi (90’)

Barca skulle bruge en sejr over Betis, for at holde de nærmeste forfølgere i ligaen på afstand. Træner Ernesto Valverde kunne glæde sig over, at Messi er klar igen og argentineren røg direkte ind i startopstillingen. Her blev der også plads til Malcom, der dermed blev belønnet for den vigtige scoring mod Inter forleden.

Barca satte Betis under pres i kampens første minutter, hvor der var optræk til noget farligt i et par tilfælde. Kampens første forsøg stod Malcom for efter fem minutter, men bolden gik over mål. Lige viste Betis tænder for første gang på en kontra, men Joaquin sendte bolden over. Efter 11 minutter var det tæt på en føring til Barca, da Messi tog på en flot slalomtur forbi 3-4 mand, men hans afslutning blev blokeret.

Betis kom hurtigt ud af Barcas pres og andalusierne holdt fast i deres velkendte offensive stil med et højt pres. Det gav tydeligt Barca problemer i opspillet, hvilket resulterede i en del boldtab. Betis lurede konstant på muligheden for at slå kontra og det lykkedes for dem efter 19 minutter, da Junior trak mod mål og tørrede Sergi Roberto. Bolden blev sendt ind ved nærmeste stolpe og så førte gæsterne med 0-1. Blot et par minutter efter var Betis tæt på at øge føringen, men Ter Stegen hev en vigtig redning frem.

Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere. De blev presset overalt på banen og de mange boldtab fortsatte. Efter 25 minutter var det dog tæt på en udligning, da Messi sendte et frispark ind i feltet. Her fik Lenglet foden på, men Betis-keeperen afværgede med en utrolig refleksredning. Lige efter blev Barcas forsvar udstillet igen, da Tello trak forbi Lenglet og afsluttede, men denne gang var det Ter Stegen der hev en verdensklasseredning frem.

I det 33. minut gik det galt for Barca igen. Betis slog kontra og fangede fuldstændig hjemmeholdet fremme på banen. Det blev udnyttet af Joaquin til en 0-2 scoring. I denne situation hang Barcas midtbane gevaldigt. Barca-spillerne var frustrerede og i det 39. minut kunne det være blevet endnu værre, men Lorens skud strøg tæt forbi mål. Halvlegens sidste forsøg stod Luis Suárez for med et skud over mål. Det blev slutningen på en nærmest katastrofal halvleg af Barca.

Valverde valgte at sende Vidal på banen fra anden halvlegs start i stedet for Arthur, der havde haft det svært. Hjemmeholdet lagde godt ud med at sætte Betis under pres og det kom til gode afslutninger fra Vidal og Messi, men bolden kom ikke i mål. Tilskuerne på Camp Nou øjnede muligheden for et comeback, for der var helt anderledes fart i Barcas spil, end man havde set de første 45 minutter. Den offensive satsning gav mere plads til Betis og det gav en mulighed til gæsterne i det 54. minut, men her var Ter Stegen på plads i målet.

Gassen gik igen lidt ud af Barca spil og det fik Valverde til at sende Munir på banen i stedet for Malcom, der var forsvundet ud af kampen. Barca kæmpede godt og midt i halvlegen kom Suárez til en god mulighed, der endte i sidenettet. Betis var fortsat farlige på kontra og efter 63 minutter var Tello uhyre tæt på, men hans skud sneg sig forbi mål. Lige efter blev Barca korrekt tilkendt straffe, da Alba blev revet i armen i feltet. Det tog Messi sig sikkert af og så var der endelig blevet reduceret. Lige efter kom Aleñá på banen i stedet for Busquets.

Optimismen varede dog kort på Camp Nou, for få minutter efter 1-2 mål lavede Ter Stegen et kæmpe drop, da Lo Celso sendte et harmløst skud af sted. Bolden gik mellem hanskerne på den elles sikre keeper og så stod det 1-3. Der blev stille på Camp Nou og Barcas spillere hang med hovedet. 10 minutter før tid lykkedes det så at få reduceret endnu en gang. Munir blev spillet fri i feltet og han fandt uselvisk en helt fri Vidal, der sendte bolden i nettet. Igen blev humøret hurtigt slukket for tilskuerne på Camp Nou, for minuttet efter fik Rakitic sit andet gule kort og måtte forlade banen. Det blev endnu værre kort efter, da Betis på ny slog en kontra, hvor Canales drejede bolden i nettet til 2-4.

Det så håbløst ud for Barca, men de gav ikke op. Piqué var tæt på at score, men burde have ladet bolden gå videre til en en helt fri Vidal. I overtiden lykkedes det for Messi at få bolden over stregen, men scoringen blev i første omgang annulleret for offside. En VAR-kendelse omgjorde den beslutning og så stod det 3-4. Det var dog for sent, for der var ikke tid til mere og Barca tabte dermed sæsonens første ligakamp på eget græs efter en skidt indsats, specielt de første 45 minutter.

.:FORSIDE:.