FCBARCELONA.DK - 09.03.19

// Rayo

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets (Malcom 85’), Arthur (Dembélé 46’), Vidal, Coutinho (Rakitic 80’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Murillo, Rakitic, Sergi Roberto, Aleñá, Malcom og Dembélé.

Mål: 0-1 De Tomás (25’), 1-1 Piqué (39’), 2-1 Messi, straffe (51’), 3-1 Suárez (82’)

Efter fire udekampe i træk var det endelig tid til igen at spille hjemme på Camp Nou, hvor bundholdet Rayo Vallecano lagde vejen forbi i ligaens 27. runde. Som ventet valgte Ernesto Valverde at ændre lidt på holdet, hvilket betød en plads på bænken til Sergi Roberto, Rakitic og Dembélé. Det gav i stedet plads til Semedo, Vidal og Coutinho fra start.

Barca forsøgte at få fart i bolden fra start og Rayo blev presset tilbage foran eget felt, hvor de stod med fem mand i bagerste kæde. I kampens første minutter så man hurtigt et par eksempler på, hvor hurtige Rayo er til omstillinger, uden at der dog blev afsluttet. Barca havde bolden mest, men havde svært ved at finde plads og det var ikke meget der skete i kampens første 20 minutter.

Barca havde bolden mest og så ud til at være i kontrol, men det var først efter 24 minutter at de for alvor var farlige for første gang. Her blev Coutinho spillet helt fri i feltet, men hans afslutning sad svagt lige på målmanden. Her så man tydeligt den manglende selvtillid der har længe har præget hans spil. Minuttet efter smed Arturo bolden væk så Rayo kunne slå kontra. Her fik De Tomás alt for god plads og det takkede han for, ved at sende bolden i nettet, tæt op af den ene stolpe. 0-1 og så var blev der stille på Camp Nou.

Barca fortsatte med at dominere og der var optræk et par farlige situationer, men de sidste marginaler manglede i de afgørende situationer. Det var dog tæt på, da Suárez i det 33. minut havde et forsøg, som målmanden fik fingerspidserne på, så bolden røg til hjørne. Lige efter sendte Messi bolden over mål.  Få minutter senere kom det som tilskuerne sad og ventede på. Barca fik frispark ude ved sidelinjen og det lagde Messi ind i feltet, hvor Piqué trak fri og headede bolden i nettet til 1-1. Vigtig scoring inden pausen og så blev der jublet på Camp Nou.

Barca fortsatte i samme spor de sidste minutter halvlegen. Her så man en fantastisk dribletur i feltet af Messi, hvor en Rayo-spiller tæt foran mål fik prikket bolden fra argentineren. Det blev dermed ved 1-1 efter de første 45 minutter.

Valverde valgte at sende Dembélé på banen fra anden halvlegs start i stedet for Arthur. Det betød, at Coutinho rykkede ned på midtbanen. Efter få minutters spil var det netop Dembélé der spillede Semedo i dybden i feltet, hvor han blev hægtet. Straffe til Barca, som VAR ikke ændrede på. Messi tog sig stensikkert af sparket og så førte Barca med 2-1. Kort efter kunne Messi havde lukket kampen på en åben mulighed i feltet, men han afsluttede svagt og målmanden reddede.

Rayo kom længere frem på banen, men Barcas høje genpres fungerede fint og gæsterne fik ikke sat meget i gang. Midt i halvlegen forsøgte Messi sig på et direkte frispark, men han måtte se en modstander redde inde på selve stregen. Rayo satsede endnu mere fremad banen og de lykkedes med at få presset Barca tilbage i en periode, men det blev kun til et par hjørnespark. Barca fik stoppet hvad der kom, men man kunne fornemme på Camp Nou, at man ikke var trygge ved den spinkle føring.

10 minutter før blev Rakitic sendt på banen i stedet for Coutinho, der på ny havde skuffet. Kroaten kom hurtigt i centrum, da modtog bolden i feltet og køligt spillede tilbage til Suárez, der let kunne gøre det til 3-1. Her kunne man mærke lettelsen på lægterne. Valverde betragtede kampen som afgjort og han tog Busquets ud og sendte Malcom i aktion. Det betød at Dembélé trak ned på midtbanen. Rayo havde ikke flere kræfter og selvom Barca forsøgte at glæde tilskuerne med en scoring mere, blev det ved 3-1 efter en kamp, hvor det aldrig for alvor havde fungeret for catalanerne.