FC Barcelona - Osasuna 7 - 1

FCBARCELONA.DK - 26.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Piqué, Mascherano, Digne, Busquets, Rakitic, Denis Suárez, Gomes, Alcácer, Messi (Aleñá 63’), Turan

Bænk: Cillessen, Umtiti, Sergi Roberto, Alba, Iniesta, Aleña og Luis Suárez

Mål: 1-0 Messi (12’), 2-0 Gomes (30’), 2-1 Torres (48’), 3-1 Gomes (58’), 4-1 Messi (61’), 5-1 Alcácer (64’), 6-1 Mascherano, straffe (68’), 7-1 Alcácer (88’)

Luis Enrique bød på en række overraskelser i startformationen til hjemmekampen mod ligaens bundhold Osasuna, idet der kun var seks gengangere fra søndagens Clásico. Sædvanlige stamspillere som Sergi Roberto, Iniesta og Luis Suárez blev sparet tog plads på bænken. For Barca handlede det om at hente de tre point for at lægge pres på Real Madrid, der skulle i aktion senere på onsdagen.

Som ventet stillede Osasuna sig tilbage for at forsvare sig og det gav straks en massiv boldbesiddelse til Barca, der fra første minut forsøgte at dirke forsvarsmuren op. Tempoet var dog astadigt og der blev spillet med stor tålmodighed. Efter 12 minutter udnyttede Messi en stor fejl af gæsternes forsvar til snuppe bolden og løbe alene mod mål. Her sendte han den køligt over målmanden til 1-0, hans mål nr. 501 i Barca-trøjen og Camp Nou hyldede argentineren.

Barcas klare dominans fortsatte og Osasuna var meget sjældne gæster på den catalanske banehalvdel. Når baskerne endelig havde fået bolden, fik Barca hurtigt erobret den tilbage, så det var en ensidig forestilling på Camp Nou. Hjemmeholdet havde dog svært ved at finde huller i Osasunas forsvar og de afgørende pasninger i dybden blev blokeret. Man skulle således hen til en halv times spil inden næste mulighed kom, da Messi igen stjal en bold og afsluttede, men skuddet blev rettet af til hjørne. Minuttet kom scoringen til 2-0. Rakitic fandt Gomes midt i feltet og portugiseren firsttimede bolden i nettet til hans anden ligascoring denne sæson.

Barca havde kampen lige hvor de ville, mod et Osasuna-mandskab der slet ikke virkede som nogen trussel. Tempoet var fortsat i den lave ende, undtagen når der kom nogle af de velkendte temposkift. Det udmøntede sig dog ikke i chancer, men efter 40 minutter var det tæt på igen. Her sendte Alcácer et godt hovedstød af sted, som Osasunas målmanden reddede i fuld længde. Mere skete der ikke i de første 45 minutter som Barca havde siddet totalt på og hvor 2-0 føringen var mere end fortjent.

2. halvleg blev indledt med en stor fejl af Busquets der gav Osasuna et frispark på kanten af feltet. Det sendte Roberto Torres over muren og i nettet til en overraskende 2-1 reducering. Bolden sad ikke særligt yderligt og Ter Stegen så ikke for godt ud i situationen. Gæsterne havde fået blod på tanden og et par minutter senere sendte Torres et nyt skud af sted, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af. Alvoren gik op for Barca, der fik fokus tilbage i spillet og straks fik sat Osasuna under pres. Det gav en stor mulighed til Mascherano, hvor bolden tog indersiden af stolpen. Her var argentineren meget tæt på sin første scoring for Barca.

Der stod igen Barca på det hele og det brændte på flere gange foran mål, blandt andet ved Piqué. Efter en lille time blev det catalanske overtag belønnet, da Piqué på et hjørne tog bolden godt ned og hamrede den på stolpen, hvorefter Gomes sikkert sendte riposten i nettet til 3-1. Barca fortsatte de samme takter og blot fire minutter senere blev det 4-1. Det var Messi der tog på en af sine velkendte dribleture på tværs af feltet, for derefter at sende bolden i nettet, tæt op af den ene stolpe. Lige efter valgte Luis Enrique at tage argentineren ud og han modtog stående klapsalver fra Camp Nou, da han blev afløst af Aleñá.

Blot et minut senere gjorde Alcácer det til 5-1 mod et fuldstændig groggy Osasuna-hold, der slet ikke kunne følge med. Det så man tydeligt to minutter senere, da Denis Suárez klodset blev nedlagt i feltet og klart straffe til Barca. Uden Messi, Neymar og Luis Suárez på banen, så det først ud til at Rakitic ville sparke, men han overlod overraskende bolden til Mascherano. Han takkede ved at kanonere den i nettet til 6-1 og dermed havde han scoret sit første mål nogensinde for Barca. Det fik både holdkammerater og tilskuere til at tiljuble argentineren

Foran med 6-1 satte Barca tempoet lidt ned, selvom spillet forsat var målsøgende. Osasuna virkede opgivende og det var tydeligt, at Barca kunne gøre hvad de havde lyst til. Man skulle dog hen til kampens sidste fem minutter, før det for alvor blev farligt igen foran gæsternes mål. Her blev Alcácer spillet fri i dybden, hvorefter han køligt driblede forbi målmanden og gjorde til 7-1. Barca havde et par fornuftige forsøg mere i slutfasen, men der kom ikke flere mål i opgøret. Det endte dermed med en problemfri og sikker sejr, hvor Luis Enrique samtidig fik sparet en række spillere til lørdagens lokalderby mod Espanyol.

.:FORSIDE:.