FC Barcelona - Olympiakos 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 18.10.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Piqué, Digne, Busquets (Gomes 81’), Paulinho, Iniesta (Rakitic 66’), Messi, Suárez, Deulofeu (Mascherano 46’)

Bænk: Cillesen, Semedo, Mascherano, Gomes, Rakitic, Denis Suárez og Alcácer.

Mål: 1-0 Nikolaou (18’), 2-0 Messi (61’), 3-0 Digne (64’), 3-1 Nikolaou (90’)

Valverde bød på en del ændringer på holdet, da Barca mødte græske Olympiakos i Champions League gruppespillet. Sergi Roberto, Digne, Paulinho og Deulofeu var alle med fra start. Spillere som Semedo og Rakitic startede på bænken, men der var afbud fra den skadede Jordi Alba.

Barca satte sig massivt på spillet fra første sekund og Olympiakos blev hurtigt presset tilbage i eget felt. Det varede da heller ikke længe før at det brændte på foran gæsternes mål, hvor der var god plads til spil i dybden. Første farlige afslutning kom efter fem minutter, da Suárez sendte bolden tæt forbi mål efter et hjørnespark. Barca var næsten konstant i boldbesiddelse og især Deulofeu fik meget plads på højrekanten, men hans indlæg fandt sjældent sit mål i det tætpakkede felt.

Efter 18 minutter forsøgte Paulinho sig fra distancen med et skud der strøg tæt over mål. Minuttet efter blev Barca endelig belønnet for det massive overtag. Endnu en gang var det Deulofeu der sendte bolden ind i feltet mod Messi, men her var Nikolaou uheldig at sende den i eget net. 1-0 til Barca og det kunne ingen indvende noget imod. Få minutter efter var Deulofeu på spil igen, denne gang med en afslutning, som målmanden afværgede til hjørne. Olympiakos kunne slet ikke holde på bolden og det var tydeligt, at de var klart overmatchet på Camp Nou. Det så man også efter 25 minutter, da Iniesta sendte en følt bolden ind i feltet til Paulinho, men han måtte se sit hovedstød tage overliggeren. Lige efter var det først Deulofeu og derefter Messi der forsøgte sig, men uden held.

Barca fortsætte med at sidde på det hele og efter 33 minutter burde Suárez have øget sit holds føring. Messi spillede ham komplet fri foran mål, men her kom keeperen ud og afværgede til hjørne. Man skulle hen til det 36. minut inden at Olympiakos havde deres første afslutning i kampen, da Oddjida sendte et skud over mål. Minuttet var Messi på spil med en god aktion i feltet, men også her måtte han se målmanden redde.

Tilskuerne sad og ventede på den næste Barca-scoring og den troede de kom i det 43. minut, da Piqué fik sendt bolden i nettet. Dommeren så dog at den ramte ham på armen og så blev scoringen annulleret. Samtidig hev han det gule kort op af lommen og da det var Piqués anden advarsel i kampen, måtte han forlade banen under store protester. Armen havde været tæt inde på kroppen, så det gule kort virkede som en hård dom, men udvisningen var en realitet. Barca måtte gå til pause foran med 1-0, en alt for lille føring efter den dominans de havde vist.

Valverde tog konsekvensen af udvisningen, ved at sende Mascherano på banen fra anden halvlegs start i stedet for Deulofeu. Trods en mand i undertal, var det stadig Barca der sad på næsten det hele, men det fremadrettede spil var lidt mere afdæmpet. Det var tydeligt, at der ikke blev taget for store risici. Grækernes få forsøg på at bevæge sig længere frem på banen blev effektivt afvist, så det var fortsat et Barca-mandskab i klar kontrol man så på Camp Nou.

Efter en times spil fik Barca frispark lige udenfor feltet i en perfekt position for Messi. Han udnyttede da også muligheden ved at sende bolden over muren og i nettet til 2-0. Vigtig scoring der skabte lidt mere ro på lægterne. Blot tre minutter efter blev der scoret til 3-0. Messi mod tog bolden i feltet og spillede ind foran mål, hvor den endte hos Digne, der med et fladt skud fik den i nettet. Det var franskmandens første scoring i Champions League. Kort efter valgte Valverde at spare Iniesta for yderligere anstrengelser, da han blev afløst af Rakitic.

Barca slap foden noget fra speederen. Det begyndte mere at handle om at spare kræfter, fremfor at gå helhjertet efter en større sejr. Paulinho havde et godt forsøg midt i halvlegen, men ellers var der længere mellem de catalanske forsøg. Grækerne virkede modløse i et opgør, hvor de ikke engang i overtal evnede at være bare nogenlunde med. 10 minutter før tid kom så den tredje udskiftning, da Busquets blev afløst af Gomes. Lige efter var Messi tæt på sin anden scoring i kampen, men her gik bolden over. Da uret havde taget fat på kampens sidste ordinære minut, fik Olympiakos et lidt billigt hjørnespark af Digne. Her blev bolden sendt ind til foran mål, hvor Nikolaou kom højeste og kunne sende en 3-1 reducering nettet.

Mere skete der ikke i opgøret, som Barca havde siddet totalt på gennem alle 90 minutter og hvor selv ikke en udvisning af Piqué kunne ændre på styrkeforholdet mellem de to hold.

.:FORSIDE:.