FC Barcelona – Manchester United 1-0

FCBARCELONA.DK - 27.07.17

 

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Aleñá, Messi, Suárez, Neymar

2. halvleg: Cillessen, Vidal, Piqué, Vermaelen, Digne, Sergi Roberto (Samper 85’), Denis Suárez, Iniesta, Turan, Alcácer, Munir

Mål: 1-0 Neymar (31’)


Barca mødte Manchester United i holdets anden kamp i USA. Her valgte træner Ernesto Valverde at indlede opgøret med Messi, Suárez og Neymar i front for først gang på sæsonen.

Kampen fik en særdeles livlig indledning, hvor Barca havde god fart i bolden fra første minut. Det resulterede i et række særdeles gode afslutninger fra MSN-trioen de første minutter, hvor De Gea i United-målet måtte på arbejde. Kort efter var det Messi der forsøgte sig med et skud, der tog ydersiden af stolpen. Efter et første kvarter med klar Barca-dominans, kom United bedre med og udnyttede Pogda til et godt skud fra distancen efter et kvarter, hvor Cillessen måtte ud i fuld længde for at redde.

Englænderne holdt fast i det gode momentum og de satte på ny Cillessen på et par prøver mere efter 20 minutters spil, men hollænderen var sikker i målet og tog hvad der kom. Efter en lille pause uden chancer, kom der igen gang i Barcas offensiv og efter en lille halv time kom Neymar fri en helt åben mulighed, men også her greb De Gea ind med en redning. Få minutter senere kom så den scoring, der skulle vise sig at blive kampens eneste. Messi lagde bolden i dybden til Neymar, men i første omgang fik Uniteds Valencia fat på den. Han faldt dog i feltet og så tog Neymar bolden til sig og sendte den i nettet til 1-0.

Barca fortsatte de gode takter, først med et direkte frispark fra Messi der gik tæt over mål og kort efter en fræk afslutning af Suárez, hvor det kun var en ren refleks fra De Gea der forhindrede endnu en scoring til Barca. Det blev afslutningen på en flot og chancerig første halvleg af Barca, der godt kunne have budt på flere scoringer.

Valverde skiftede hele holdet ud i pausen, med undtagelse af Cillessen. Det betød samtidig spilletid til Vermaelen og Munir, der ikke var med mod Juventus. Også United skiftede livligt ud og det varede lidt for de to nye opstillinger, før at spillet kom op i omdrejninger. Det var englænderne der kom til halvlegens første forsøg, da bolden blev sendt tæt over mål efter en lille time.

Barca havde svært ved at få fart i spillet og det var tydeligt, at MSN-trioen var savnet i front, for der var ikke rigtig nogen der tog initiativ. Man skulle således hen til midten af halvlegen før den første catalanske chance kom, men så var den til gengæld også stor. Alcácer kom helt fri foran mål og havde god tid, men hans forsøg blev afværget til hjørne. United virkede mest farlige og 20 minutter før tid måtte Cillessen igen hive et par redninger frem efter skud fra distancen.

Kampens sidste kvarter blev noget begivenhedsløs affære, hvor ingen af de to mandskaber evnede at skabe noget foran mål. Valverde valgte at sende Samper på banen fem minutter før tid i stedet for Sergi Roberto. Barca vandt således opgøret fortjent med 1-0, men der kunne sagtens være komme flere scoringer i første halvleg, hvor MSN-trioen viste deres velkendte farlighed frem. Modsat var det noget skuffende hvad holdet præsterede efter pausen. 

 

.:FORSIDE:.