FC Barcelona - Málaga 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 21.10.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Busquets (Paulinho 75’), Iniesta, Rakitic, Messi, Suarez (Alcácer 82’), Deulofeu (Semedo 71’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Piqué, Paullinho, Gomes, Denis Suárez og Alcácer

Mål: 1-0 Deulofeu (2’), 2-0 Iniesta (56’)

Det var top mod bund da Barca tog imod Málaga, der kun havde hentet et enkelt point inden opgøret på Camp Nou. Det fik dog ikke Valverde til at ændre det store på holdet. Kun Piqué og Semedo blev sparet og det gav plads fra start til Mascherano og Sergi Roberto, mens Deulofeu endnu gang fik pladsen i front ved siden af Messi og Luis Suárez.

Kampen fik en meget kontroversiel indledning med en omdiskuteret scoring af Deulofeu efter blot to minutter. Det skete efter at bolden klart havde været ude over baglinjen inden Digne lagde ind foran mål, men dommeren godkendte scoringen under vilde protester fra Málagas spillere. 1-0 på en kæmpe dommerfejl. Barca satte sig hurtigt på spillet og havde bolden klart mest, men der manglede fart i kombinationerne og chancerne udeblev.

Málaga gik periodevis højt på banen og det gav Barca en del problemer i opspillet, selvom de kom godt ud af de fleste situationer. Der manglede dog tydeligt intensitet i hjemmeholdets spil, der både var langsomt og uden de store ideer. Málagas forsvar havde forbavsende let ved at stoppe hvad der kom og det var således en chancefattig forestilling tilskuerne på Camp Nou var vidner til. Der skulle en halv time inden at Málaga havde deres første forsøg i opgøret, da Chory headede et godt stykke forbi mål.

Barca fortsatte med at sidde på det meste, men fortsat uden at skabe noget. Et direkte frispark af Messi i muren var det tætteste man kom på en afslutning fra hjemmeholdets side. Ellers så man ikke meget til argentineren de første 45 minutter. Der var optræk til et par farlige situationer foran gæsternes mål i de sidste minutter inden pausen, men de afgørende pasninger glippede. Det blev derved ved 1-0 efter en usædvanlig tam halvleg af Barca, hvor en kæmpe dommerfejl havde givet dem en føring.

Barca fortsatte sin dominans da anden halvleg blev skudt i gang. Efter 53 minutter var det tæt på en fordobling af føringen, da Messi trak ind i feltet og afsluttede, men han måtte se keeperen hive en flot redning frem. Det varede kun et par minutter inden at Messi var på spil igen, denne gang i oplæggerens rolle. Han trak mod feltet og spillede Iniesta i dybden, der via en Málaga-fod sendte bolden i nettet til 2-0. Det var Iniestas første ligascoring i halvandet år.

Barca fortsatte de gode takter og efter en times spil brændte det på igen, da bolden endte for fødderne af Suárez, men hans afslutning endte i sidenettet. Barca var i total kontrol, men fortsat uden at der for alvor var fart i spillet og der kom en ny periode uden afslutninger fra hjemmeholdets side. Først efter 71 minutters spil foretog Valverde sin første afslutning, da Semedo kom på banen i stedet for Deulofeu. Det betød at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen og Barca gik over til en 4-4-2 formation.

Et par minutter senere burde Suárez havde øget sit holds føring, da Sergi Roberto spillede ham totalt fri foran mål, men på utroligste vis sendte han bolden forbi. Kæmpe afbrænder der bekræftede den uskarphed Suárez har vist hele sæsonen. Lige efter var det Málaga der forsøgte sig med et hovedstød der strøg tæt forbi mål. Valverde skiftede ud igen, da Busquets blev afløst af Paulinho og kort efter blev Alcácer sendt ind i stedet for Suárez, der havde fået en advarsel.

Trætheden var ved at melde sig hos Málaga og det udnyttede Barca til at sætte dem under et endnu større pres. Det var tæt på at give en scoring efter 84 minutter, men Sergi Roberto måtte se sit skud gå forbi mål. Málaga fik et par afslutninger i slutfasen, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af og dermed vandt Barca fortjent med 2-0, uden at have spillet nogen stor kamp. 

 

.:FORSIDE:.