FC Barcelona – Liverpool 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 01.05.19

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Aleñá 90’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Coutinho (Semedo 59’), Messi, Suárez (Dembélé 90’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Umtiti, Arthur, Aleñá, Dembélé og Malcom

Mål: 1-0 Suárez (26’), 2-0 Messi (74’), 3-0 Messi (82’)

Det var den første af to semifinaler i Champions League, da Liverpool lagde vejen forbi Camp Nou. Her handlede det for begge hold om at skabe et godt udgangspunkt til returkampen på tirsdag. Barca valgte lidt overraskende at have Vidal med fra start på bekostning af Arthur, mens Coutinho blev foretrukket i front fremfor Dembélé. Hos Liverpool startede Firmino på bænken og det bekræftede, at brasilianeren ikke var helt klar.

Begge hold lagde ud med at skabe farlige situationer i de to felter, men uden at der blev afsluttet. Liverpool mødte Barca højt på banen og det samme gjorde catalanerne, når gæsterne havde bolden, så det var to offensivt indstillede hold der mødtes. Der var høj fart i bolden fra begge sider og det blev spillet med stor intensitet, men der skulle gå et kvarter inden der blev afsluttet for første gang. Det var Coutinho der forsøgte sig fra distancen, men uden at give Alisson i målet problemer.

Kampen var meget lige og begge hold forsøgte hele tiden at komme frem til noget, men der blev passet godt på i de to forsvar. Barcas bagerste kæde var dog udfordret og virkede ikke altid overbevisende, hvor specielt Sergi Roberto havde problemer med Mané på kanten. Intensiteten fortsatte, men man skulle hen til det 26. minut før der igen blev afsluttet. Alba modtog bolden på kanten og timede et perfekt indlæg til Suárez, der nærmest glidende fik bolden drejet forbi Alisson. 1-0 og så blev der jublet på Camp Nou.

I det 34. minut var Liverpool tæt på for første gang, da Salah lagde en flot pasning der bragte Mané fri, men han afsluttede svagt langt over mål. Kort efter var det Milner der sendte et skud forbi fra distancen. Barca forsøgte at holde lidt mere på bolden i halvlegens sidste minutter, nok for at kunne gå til pause med en føring. Det lykkedes fint og det stod derved 1-0 efter de første 45 minutter, der havde været både underholdende og spændende, trods få afslutninger.

Liverpool lagde ud efter pausen med at skabe en stor mulighed Milner, hvor Ter Stegen måtte ud i fuld længde for at afværge til hjørne. Englænderne satte sig solidt på spillet og det varede ikke længe, før at de var tæt på igen. Denne gang var det Salah der var på spil, men også her hev Barca-keeperen en vigtig redning frem. Liverpool sad på det hele og Barca kunne slet ikke få spillet til at køre. Bolden blev smidt hurtigt væk og de forsvarede sig så godt de kunne.

Efter en time var Liverpool tæt på igen, da Milner fik en kæmpe chance foran mål, men her sad afslutningen i favnen på Ter Stegen. Valverde reagerede ved at tage en svagt spillende Coutinho ud og i stedet sende Semedo på banen. Sergi Roberto gik op på midten, så Barca spillede 4-4-2. Det skabte lidt mere ro over det catalanske spil, men det var fortsat Liverpool der styrede kampen. Messi forsøgte et par gange at skabe temposkift på egen hånd, men uden at det lykkedes for ham. Tilskuerne på Camp Nou var udmærket klar over, at Barca var i problemer mod et velspillende engelsk hold.

Et kvarter før tid så man så hvad Messi betyder for Barca. Han satte et angreb i gang hvor bolden kom ind til Sergi Roberto, der fandt Suárez. Han afsluttede, men måtte se bolden tage overliggeren. Her var Messi klar på riposten og så stod det 2-0. Den scoring skabte nærmest ekstase på lægterne. Målet gav Barca nye kræfter og i det 82. minut fik de frispark et godt stykke udenfor feltet. Det afholdt dog ikke Messi fra at sende bolden forbi muren og op i krogen til en utrolig 3-0 scoring. Barca-spillerne kastede sig over hinanden i en stor bunke i jubel.

Bare to minutter senere kunne der være blevet reduceret, da Barcas forsvar blev spillet tyndt, så Salah pludselig stod foran et tomt mål, men han brændte stort ved at sende bolden på stolpen. Her var heldet virkelig med Barca. Da uret rundede de 90 minutter sendte Valverde Dembélé og Aleñá på banen i stedet for Suárez og Sergi Roberto. Liverpool satsede for at få en reducering og det gav Barca plads. I dommerens sidste tillægsminut gav det Barca en omstilling, hvor Dembélé kom helt fri, men han brændte fælt ved at sende bolden forbi. Her burde han have lukket enhver tvivl om en finaleplads.

Mere skete der ikke og Barca hev en flot 3-0 sejr i hus, der mest af alt skyldtes stor effektivitet og som altid en magisk argentiner.

.:FORSIDE:.