// Levante

Cillessen, Semedo, Lenglet, Murillo, Alba (Sergi Roberto 73’), Vidal, Rakitic, Arthur, Messi, Coutinho (Suárez 62’), Dembélé (Denis Suárez (77’)

Bænk: Ter Stegen, Piqué, Sergi Roberto, Denis Suárez, Busquets, Aleñá og Suárez.

Mål: 1-0 Dembélé (30’), 2-0 Dembélé (31’), 3-0 Messi (53’)

Barca havde tabt med 2-1 i den første 1/8 finale i Copa del Rey til Levante og derfor var kravene klare inden returkampen på Camp Nou. Alligevel valgte Ernesto at spare spillere som Piqué, Busquets og Luis Suárez, der alle startede på bænken.

Som ventet var det et defensivt Levante-hold som Barca blev mødt af og det gav straks et massivt overtag i spillet til hjemmeholdet. Levante stod på egen banehalvdel og her var pladsen trang, hvilket gjorde det svært for Barca at kombinere sig igennem. Barca forsøgte at finde huller, men der skulle gå et kvarter inden at første afslutning i kampen kom, da Messi måtte se keeperen tage sig af et ellers udmærket direkte frispark.

Barca spillede med stor tålmodighed og Levantes defensiv begyndte at knirke gevaldigt. Det blev til afslutninger fra Coutinho, Messi og Vidal, men uden at bolden kom i nettet. Midt i halvlegen var det uhyre tæt på en føring til Barca, da Messi kom fri i feltet og afsluttede, men målmanden fik foden på bolden, så den strøg tæt forbi mål. Vidal fik en ny chance efter 26 minutter, men her sneg bolden sig over mål. Barca fortsatte bestræbelserne og efter en halv time gav det resultat. En bold kom ind i feltet, hvor Dembélé lidt tilfældigt fik ekspederet den i nettet. En lidt heldig scoring, men helt fortjent føring til hjemmeholdet.

Blot et minut senere blev det 2-0, igen ved Dembélé. Han blev spillet fri og igen var heldet med franskmanden. Da han trak forbi målmanden og afsluttede, ramte bolden keeperens fod og gik i nettet. Få minutter efter var det Messis tur til at blive spillet komplet fri, men han måtte se keeperen afværge den store mulighed. Levante-spillerne var rystede og det varede kun et par minutter inden at det var Dembélés tur til at få en helt åben mulighed. Her blev bolden løftet over mål. Barca fortsatte i samme spor med et par gode muligheder i halvlegens sidste minutter, men det blev ved de 2-0 ved pausen efter 45 minutter, som Barca havde siddet totalt på og hvor de havde haft chancerne til at lukke enhver tvivl om det samlede resultat.

Billedet var det samme fra anden halvlegs start, med Barca i en klart dominerende rolle og et Levante-hold på hælene. Det varede da heller ikke mere end nogle få minutter, inden at det blev 3-0. Det skete i det 53. minut hvor Semedo blev sendt af sted i dybden og han spillede ind til Messi, der køligt skubbede bolden forbi keeperen og i nettet. Kort efter var det Coutinho der forsøgte sig fra distancen, men her fik målmanden afværget.

Lige efter valgte Valverde at foretage sig første udskiftning, da Suárez kom på banen i stedet for Coutinho. Levante forsøgte at komme længere frem på banen og det lykkedes i en kort periode, men uden at der for alvor var fare på færde. Et kvarter før tid var det derimod uhyre tæt på endnu en Barca-scoring, da Dembélé sendte en god afslutning af sted, men bolden strøg tæt forbi mål. Herefter skiftede Barca ud to gange indenfor et få minutter, da Sergi Roberto og Denis Suárez afløste Alba og Dembélé.

Barca fortsatte i fuld kontrol og havde ingen problemer med at holde gæsterne fra at skabe noget. Modsat blev der heller ikke længere satset helhjertet fremad banen. Med en 3-0 føring skulle der spares på kræfterne i det stramme kampprogram. Alligevel var der optræk til et par muligheder til hjemmeholdet i kampens sidste minutter, men de sidste marginaler manglede. Det gjorde det også for Levante i overtiden, da de pludselig kom frem til en helt åben mulighed, hvor bolden prellede af på stolpen.

Mere skete der ikke og Barca vandt dermed fortjent med 3-0 og kvartfinalen i Copa del Rey er en realitet med et samlet 4-2 resultat.