FC Barcelona - Levante 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 07.01.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Arnaiz 85’), Mascherano, Vermaelen, Alba, Paulinho, Iniesta (Gomes 76’), Rakitic, Messi, Luis Suárez, Dembélé (Semedo 66’)

Bænk: Cillessen, Digne, Piqué, Semedo, Denis Suárez, Gomes og Arnaiz

Mål: 1-0 Messi (12’), 2-0 Suárez (38’), 3-0 Paulinho (90’) 

Valverde overraskede alle ved at have Dembélé med fra start, da Barca tog imod Levante i ligaens 18 runde. Barca-træneren havde ellers tidligere meldt ud, at han ville tage det roligt med at få franskmanden spillet ind på holdet efter den lange pause. En anden overraskelse var, at Piqué startede på bænken og at der dermed blev comeback til Mascherano. I fraværet af karantæneramte Busquets, var det Rakitic der fik pladsen på den defensive midtbane.

Der var overraskende Levante der lagde bedst ud med fremadrettet spil og det fik de et par hjørnespark ud af, men afslutninger blev det ikke til. Barca vågnede hurtigt op og efter 12 minutter kom kampens første scoring. Messi sendte bolden ud til Alba på kanten, der med hovedet returnerede til den argentineren. Han helflugtede på mål og bolden tog indersiden af stolpen og gik i nettet. 1-0 til Barca.

To minutter senere burde føringen være blevet fordoblet, da Suárez kom komplet fri i feltet, men her fik den tidligere Barca-keeper Oier pareret. Dembélé forsøgte sig på riposten, men hans skud blev blokeret. Minuttet efter lykkedes Levante med en omstilling, hvor Ivi López fik en helt åben chance, men her missede han fuldstændig. Kort efter forsøgte gæsterne sig igen, men denne gang gik bolden tæt forbi mål. Der stod ellers Barca på det meste og efter en lille halv time fik Suárez endnu en kæmpe chance. Først var det Dembélé der sendte et godt skud af sted, som Oier ikke kunne holde. Bolden røg ud til Suárez, der havde et næsten tomt mål foran sig, men han sendte den langt over. Stor afbrænder af spilleren fra Uruguay.

Som tiden gik blev Barcas dominans kun større og det virkede kun som et spørgsmål om tid, før den næste scoring ville komme. Her skulle tilskuerne på Camp Nou vente til det 38. minut, men så var det til gengæld og et flot et af slagsen de kunne glæde sig over. Mascherano sendte Sergi Roberto af sted og han nærmest helflugtede bolden ind foran mål, hvor Suárez sikkert bankede den i nettet til 2-0. Flot scoring! Halvlegen blev sluttet af med et par gode mulighedere mere til Barca. Først sendte Rakitic et skud lige forbi og i halvlegens sidste minut måtte Messi se Oier parere et skud fra en spids vinkel. Det blev dermed ved de 2-0 ved pausen, en føring der godt kunne have været et mål eller to større.

Levante lagde ud med en kæmpe mulighed blot to minutter inde i anden halvleg, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og reddede forsøget fra Ivi López. Barca fortsatte med at have bolden klart mest, men der var ikke samme fart i spillet som de første 45 minutter. Det betød at gæsterne spillede godt med, dog uden at komme frem til det store.

Tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på flere scoringer, men gassen var gået noget ud af Barcas spil. De afgørende pasninger var upræcise og der blev sløset en del i opspillet. Det var meget tæt på at blive straffet midt i halvlegen, da en Levante-omstilling bragte Jason Moore helt fri foran mål, men en fantastisk fodparade af Ter Stegen forhindrede en reducering. Lige efter blev Dembélé pillet ud efter en lidt anonym kamp og Semedo kom på banen i stedet. Det betød samtidig, at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen. Barcas problemer med at skabe noget foran mål fortsatte og først et kvarter før tid kom den næste mulighed, men her var Suárez uskarp med et skud forbi mål.

Kort efter var det Iniestas tur til at gå ud, da han blev afløst af André Gomes. Kampen fortsatte i et adstadigt tempo, hvor Levante langsomt mistede håbet om point på Camp Nou. Samtidig virkede Barcas spillere ikke særligt opsatte på, at der skulle komme flere mål i kampen. Fem minutter før tid blev det så til ligadebut til B-holdets José Arnaiz, da han kom ind i stedet for Sergi Roberto. Det lignede en fortjent 2-0 sejr til Barca, med dybt inde i dommerens tillægstid, fik tilskuerne på Camp Nou et mål mere at glæde sig over. Godt samspil mellem Paulinho og Messi bragte brasilianeren helt fri og han kunne nemt skubbe bolden over stregen.

Mere skete der ikke og Barca vandt ret problemfrit med 3-0, men spillede en lidt sløj anden halvleg, hvor Ter Stegen forhindrede at det blev unødigt spændende.

.:FORSIDE:.