FC Barcelona – Leganés 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 20.01.19

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergio Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Busquets, Arthur (Rakitic 64’), Aleña (Messi 64’), Coutinho, Suárez, Dembélé (Malcom 69’)

Bænk: Cillessen, Semedo, Murillo, Vidal, Rakitic, Malcom og Messi

Mål: 1-0 Dembélé (32’), 1-1 Braithwaite (57’), 2-1 Suárez (71’), 3-1 Messi (90’)

Ernesto Valverde lavede en hel del om på holdet til kampen Leganés, sandsynligvis med fokus på onsdagens pokalkvartfinale mod Sevilla. Det betød en plads på bænken til nøglespillere som Messi, Rakitic og Vidal, mens Lenglet var helt ude af truppen. Ændringerne betød at Vermaelen og Aleñá fik en sjælden plads fra start.

Det var et kompakt Leganés-hold Barca blev mødt af. Gæsterne stod med kæderne tæt sammen og det gjorde det svært for Barca at finde plads. Det var først efter 10 minutter at hjemmeholdet nærmere sig Leganés-målet for første gang, hvor Dembélé brugte sin fart til at komme ind i feltet og lægge tilbage til Coutinho, men hans skud blev blokeret til hjørne. Leganés gik i perioder højt på banen og det gav Barca problemer i opspillet, men de holdt godt på bolden. Dembélé var en konstant trussel mod gæsternes forsvar, men det var svært at finde plads til de afgørende pasninger.

Barca havde svært ved at skabe noget og et skud af Suárez langt over mål var eneste afslutning i en længere periode. Modsat holdt Barca også Leganés fra at skabe noget som helst, så det var en chancefattig affære tilskuerne var vidner til. Da uret netop havde passeret den halve time, fik Camp Nou den scoring alle sad og ventede på. Det startede på Barcas banehalvdel, hvor Piqué energisk fik bolden frem til Coutinho, der spillede videre til Dembélé. Han tog et par gode træk og fandt Alba, der hurtigt returnerede den ind i feltet, hvor Dembélé drejede den i nettet via indersiden af stolpen. Flot scoring af Barca.

Barca fortsatte med at have bolden mest, men problemerne med at finde plads fortsatte. Det var først i halvlegens sidste minut at der igen skete noget og endnu en gang var det Dembélé der var på spil. Han trak ind i feltet og spillede Coutinho helt fri, men brasilianeren misbrugte fælt med et skud langt forbi mål. Der burde det være blevet 2-0. Mere skete der ikke inden pausefløjtet efter 45 minutter som Barca havde siddet totalt på og hvor de fortjent var foran.

Dembélé lagde flot ud i anden halvleg med et oplæg med hælen til Coutinho, men brasilianerens skud gik over mål. Gæsterne fortsatte med deres defensive udgangspunkt og Barcas problemer med at skabe noget fortsatte. Efter en lille time slog Leganés deres første farlige kontra i kampen, hvor Alba blev overspillet. Bolden blev sendt ind foran mål, hvor danske Martin Braithwaite fik skubbet den i nettet til en ufortjent 1-1 udligning. Minuttet efter brændte det på i den anden ende, da Dembélé sendte et skud tæt forbi mål.

Valverde reagerede med en dobbelt udskiftning, hvor Messi og Rakitic afløste Aleñá og Arthur. Lige efter var der dårlige nyheder til Barca, for Dembélé gled og vrikkede om på sin ankel og kunne ikke fortsætte. Det lignede en skade til franskmanden og Malcom kom på banen i stedet. Messi fik hurtigt sat mere skub i det catalanske spil og det gav udbytte i det 71. minut. Han trak på tværs af feltet og fyrede af, hvor målmanden kom ud i fuld længde og afværgede med en flot redning. Suárez var dog klar på riposten og han fik sendt bolden ind til en 2-1 føring.

Leganés gav ikke op og fem minutter før tid slog de kontra igen og havde det ikke været for en frelsende fod af Vermaelen, kunne der godt være blevet udlignet igen. Barca forsøgte at kontrollere begivenhederne i slutfasen og da man var nået ind i overtiden, fik tilskuerne endnu en Barca-scoring at glæde sig over. Her så man det velkendte sammenspil mellem Messi og Alba, hvor argentineren kunne slutte af ved at gøre det til 3-1. Dermed hentede Barca en fortjent og vigtig sejr.

.:FORSIDE:.