FC Barcelona - Leganés 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 19.02.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Mathieu, Digne (Alba 81’), Rakitic, Rafinha, Gomes (Iniesta 80’), Messi, Neymar, Luis Suárez.

Bænk: Cillessen, Piqué, Alba, Iniesta, Denis Suárez, Aleñá og Alcácer.

Mål: 1-0 Messi (4’) 1-1 Unai López (71’), 2-1 Messi, straffe (89’)

Oprykkerne fra Leganés gæstede Camp Nou for første gang i historien, da Barca tog imod i ligaens 23. spillerunde. Efter at de nærmeste rivaler i tabellen alle havde vundet deres kampe i weekenden, var der kun en sejr som Barca kunne bruge til noget. Luis Enrique overraskede ved at lade Piqué, Alba og Iniesta starte på bænken, hvilket gav plads fra start til Mathieu, Digne og Rafinha.

Barca satte straks Leganés under pres og det gav resultat allerede i kampens fjerde minut. Luis Suárez blev sendt af sted i dybden i venstre side og han lagde præcist bolden ind til Messi, der let kunne støde den over stregen. 1-0 og perfekt start for Barca. Det lignede starten på et stormløb mod gæsternes mål, men det udeblev. Leganés fik hurtigt styr på defensiven samtidig med, at der manglede fart i Barcas spil. Presset på gæsterne lettede og selvom Barca havde bolden klart mest, fik de ikke meget ud af det.

Efter et kvarters spil lykkedes Leganés med en omstilling, hvor Zhar kom helt alene igennem, men Ter Stegen kom godt ud af målet og parerede. Zhar fik fat på bolden igen og sendte et godt skud af sted, men her kom Ter Stegen ud i fuld længde og reddede. Flotte og vigtige aktioner af tyskeren. Barca kunne slet ikke få gang i spillet og man skulle hen til det 27. minut før de igen var farlige. Efter flot samspil med Suárez kom Messi fri i feltet, men han måtte se målmanden reddede afslutningen. Kort efter fik Barca frispark et par meter udenfor feltet i en perfekt position for Messi, men her sendte han bolden i muren.

Det kørte ikke for Barca og tilskuerne på Camp Nou var ikke trygge over det de så nede på banen. Der herskede en nervøs stemning på grund af de tydelige problemer som holdet havde. Især midtbanen havde problemer og heller ikke forsvaret virkede overbevisende. De tre i front forsøgte flere gange at komme frem til noget, men de sidste afgørende pasninger var ikke præcise nok. I stedet var det Leganés der var tættest på inden pausen, da Zhar sendte et skud af sted. Bolden ramte Umtiti og var tæt på at snyde Ter Stegen, men han kom flot ned og afværgede det der lignede en udligning. Det blev slutningen på en første halvleg der var startet perfekt for Barca, men hvor niveauet hurtigt faldt igen.

Det var Leganés der lagde bedst ud efter pausen, hvor de kom lidt længere frem på banen, mens Barcas problemer med spillet fortsatte. Efter 54 minutter var det på ny uhyre tæt på en udligning da Guerreo kom til en afslutning, men Ter Stegen fortsatte det flotte spil med en fodparade. Fem minutter efter lykkedes det endelig for Barca at skabe noget farligt foran mål, da Neymar modtog bolden i feltet og sendte et skud af sted, men det blev reddet af keeperen.

Barca fortsatte med at have bolden klar mest, men det gik for langsomt når de forsøgte at skabe noget. Gomes var næsten ikke med spillet og heller ikke Rafinha fik sat sit præg på tingene. Det var dog netop Rafinha der fik kampens næste mulighed, men også han måtte se målmanden komme i vejen. Det var et uhyre tamt og idéforladt Barca-mandskab man så på Camp Nou og frustrationerne på lægterne kunne tydeligt mærkes. Det blev ikke bedre i det 71. minut, da bolden blev pillet fra Sergi Roberto udenfor eget felt. Den endte hos Unai López i feltet og han sendte den forbi Ter Stegen, der godt kunne have gjort mere i situationen. 1-1 og så blev der stille på Camp Nou.

Luis Enrique reagerede ved at sende Iniesta på banen i stedet for Gomes, der stort set ikke havde sat en fod rigtigt. Også Alba kom på ind på bekostning af Digne. Barca forsøgte at få mere fart i bolden og de fik Leganés presset tilbage foran eget felt. Gæsterne gjorde alt for at trække tiden og det så ud til at lykkes for dem. I kampens sidste næstsidste minut tog Neymar så sagen i egen hånd, da han trak til baglinjen og ind i feltet, hvor han klart blev nedlagt. Straffespark til Barca. Messi lagde bolden til rette og sendte den i nettet til en forløsende 2-1 scoring. Den scoring skabte lettelse på Camp Nou.

Leganés sendte alt frem i dommerens tillægstid og i det 93. minut var de tæt på med et hårdt skud der strøg tæt forbi mål. Det blev sidste aktion i en kamp hvor Barca hentede den forventede sejr mod oprykkerne, men hvor det på ingen måde havde været overbevisende. 

 

.:FORSIDE:.