FC Barcelona – Las Palmas 5 – 0

FCBARCELONA.DK - 14.01.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Mascherano, Umtiti, Vidal, Busquets (73’), Gomes (Rakitic (62’), Rafinha, Messi, Suárez (Alcácer 68’), Turan

Bænk: Cillessen, Digne, Mathieu, Rakitic, Iniesta, Neymar og Alcácer


Mål: 1-0 Suárez (14’), 2-0 Messi (52’), 3-0 Suárez (57’), 4-0 Turan (58’), 5-0 Vidal (80’)

Luis Enrique bød på en del ændringer til opgøret på Camp Nou mod ligaens nr. 8 fra Las Palmas. Piqué og Sergi Roberto var helt ude af truppen, mens spillere som Iniesta og Neymar indledte opgøret på bænken.

Barca satte sig massivt på spillet fra første minut og Las Palmas kom under et massivt pres. Samtidig stillede hjemmeholdet sig højt på banen, så gæsterne ikke fik ro til at spille bolden rundt. Resultatet var, at alt foregik på Barcas præmisser. Der var hele tiden optræk til noget farligt og efter en kvarter kunne Las Palmas ikke holde stand længere. Gomes blev sendt af sted i dybden og han fandt Suárez foran mål, der effektivt gjorde det til 1-0. Et par  minutter senere kunne Suárez have øget føringen, men en modstander kom i vejen.

Barca fortsatte med at sidde på hele og Las Palmas var i de store problemer. Det catalanske presspil fungerede forbilledligt og gæsterne fra Kanarie-øen var meget sjældne gæster på hjemmeholdets banehalvdel. Midt i halvlegen var der fare på færde igen, da Rafinha kom helt fri, men han afsluttede svagt et stykke forbi mål. Her burde han have spillet en helt fri Suárez foran mål. Skidt aktion af brasilianeren. Endnu større var chancen til André Gomes efter 25 minutter, hvor han fik en 100% chance, men her hev keeperen en flot redning frem.

Gomes fik en kæmpe chance mere kort tid efter, hvor han trak godt fri i feltet, men denne gang blev bolden sendt over mål. I den anden ende af banen var Ter Stegen nærmest arbejdsløs. Han fik kun noget at lave, når forsvaret tog ham med i spillet. Der skulle gå 38 minutter inden at Las Palmas havde deres første seriøse afslutning i kampen, men her røg bolden langt over. Kort efter fik Barca frispark udenfor feltet og det tog Messi sig af. Her måtte Las Palmas’ keeper ud i fuld længde, for at forhindre Messis fjerde frisparksscoring i træk.

I halvlegens sidste minut burde Barcas føring være blevet fordoblet, da Messi stjal bolden fra en modstander og kom totalt fri foran mål, men her hev målmanden en flot fodparade frem. Her burde Messi klart have scoret. Det blev dermed ved 1-0 ved pausen, en føring der mindst burde have været et par mål større efter 45 minutter med totalt Barca-dominans.

I de første minutter af 2. halvleg så det ud til, at Las Palmas stod bedre på banen, men det blev der hurtigt lavet om på, for i det 52. minut kom den scoring til 2-0 som alle på Camp Nou sad og håbede på. Rafinha slap fri i venstre side og sendte bolden ind foran mål, hvor målmanden ikke kunne holde på den. Messi var på pletten og sendte den i nettet. Bare 5 minutter senere måtte de stakkels Las Palmas-spillere overgive sig igen, da Suárez modtog bolden i feltet og med usvigelig sikkerhed gjorde det til 3-0 og så var enhver tvivl om udfaldet fejet af bordet.

Der gik ikke mere end to minutter, inden at bolden igen lå bag gæsternes målmand. Det var Turan der nød godt af et godt oplæg fra Suárez til at gøre det til 4-0, mod et opgivende mandskab fra Las Palmas. Kort efter valgte Luis Enrique at skifte ud for første gang, da André Gomes blev afløst af Rakitic. Midt i halvlegen fik Barca hjørnespark og her forsøgte Messi sig frækt med et skud direkte på mål, hvor målmanden på selve stregen afværgede en scoring. Her havde Messi fortjent bedre. Lige efter var det slut for Luis Suárez, der blev klappet af banen, da han blev afløst af Alcácer og det varede ikke længe, før at det var Busquets der skulle spares. Han blev afløst af Mathieu hvilket betød, at Mascherano rykkede op på midtbanen.

Barca satte tempoet lidt ned i en periode og det udnyttede Las Palmas til at komme lidt bedre med. Det gav dem en meget sjælden afslutning et kvarter før tid, da Ter Stegen havde sin første redning i opgøret. Fem minutter senere kom der en velkommen scoring på Camp Nou. Alcácer modtog bolden i højre side og han fandt den fremstormende Aleix Vidal, der flot sendte den i nettet til 5-0. Hans første scoring i Barca-trøjen og det betød tydeligt meget for ham, efter al den modgang han oplevet denne sæson. Lige efter burde Alcácer selv være kommet på tavlen, da han blev spillet helt fri, men han tøvede for længe. Det er helt tydeligt, at han mangler selvtillid når chancen kommer.

Der skete ikke meget mere i kampens sidste 10 minutter, hvor Barca fastholdt kontrollen uden at bruge for mange kræfter. Tilskuerne på Camp Nou havde en fest og bølgen rullede rundt på stadion. Det blev ved de 5-0, et resultat der sagtens kunne være blevet et par mål større. 

.:FORSIDE:.