FC Barcelona - Las Palmas 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 01.10.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Mascherano, Pique, Vidal (Iniesta 46’, Gomes 84’)), Sergi Roberto, Paulinho (Rakitic 46’), Busquets, Denis Suárez, Messi, Luis Suárez.

Bænk: Cillessen, Semedo, Umtiti, Rakitic, Iniesta, André Gomes og Deulofeu

Mål: 1-0 Busquets (49’), 2-0 Messi (70’), 3-0 Messi (77’)

Der herskede kaotiske tilstande kort op til opgøret på Camp Nou. Barca ønskede kampen udskudt på grund af urolighederne i Barcelona i forbindelse med den catalanske uafhængighedsafstemning, men det det ønske blev ikke opfyldt. I stedet valgte man så at spille kampen for lukkede døre, for ikke at gå på kompromis med sikkerheden.

Valverde lavede en del ændringer på holdet i forhold til onsdagens opgør mod Sporting. Umtiti, Iniesta og Rakitic tog plads på bænken og det gav plads til Mascherano, Denis Suárez og Paulinho. I front var det Aleix Vidal der fik pladsen ved siden af Messi og Luis Suárez.

Det var Barca der satte sig på spillet i indledningen på det tomme Camp Nou og efter fem minutter havde de deres første afslutning, da Sergi Roberto tog på en god dribletur og afsluttede. Her måtte han dog se keeperen redde. Barca fortsatte med at dominere, men uden at der for alvor var fart på bolden. Der blev smidt en del bolde væk og det tomme stadion satte sit præg på intensiteten.

Efter 20 minutter fik Barca frispark uden for feltet, hvor Messi i første omgang måtte se målmanden afværge i flyvende stil. Luis Suárez afsluttede på riposten, men også her stod gæsternes målmand i vejen. Herefter lykkedes det for Las Palmas at komme bedre med og de vovede sig længere frem på banen. Det gav tydeligt Barca problemer og pludseligt var kampen mere jævnbyrdig. Hjemmeholdets spil var præget af manglende tempo og mange boldtab og efter en lille halv time var gæsterne tæt på, da Sergi Roberto kom med en frelsende blokering på et skud fra Calleri.

Man skulle hen til det 33. minut inden at Barca igen var tæt på. Sergi Roberto kom til baglinjen og lagde ind over til Paulinho, men hans hovedstød strøg tæt forbi mål. Det var dog en enlig svale fra hjemmeholdets side. Problemerne med at få spillet til at hænge samme fortsatte og i halvlegens slutning var det rent held, at de ikke kom bagud. Et godt angreb af Las Palmas endte ud i en afslutning af Calleri, hvor bolden prellede af på stolpen. Det blev sidste aktion i en første halvleg der var startet fornuftigt for Barca, men hvor de senere havde store problemer med spillet.

Valverde tog konsekvensen af den dårlige indsats de første 45 minutter, ved at foretage to udskiftninger i pausen. Iniesta og Rakitic afløste Vidal og Paulinho. Det gav straks mere fart i Barcas spil og efter blot to minutter fik de endnu et frispark udenfor feltet. Det tog Messi sig af, men igen måtte han se målmanden præstere en flot redning. Minuttet efter var det Rakitic der forsøgte sig med et godt skud, men også her stod keeperen klar og reddede til hjørne. Det lagde Messi ind over, hvor Busquets kom højest og headede bolden i nettet til 1-0. Vigtig scoring af catalaneren. Blot to minutter efter burde Messi have fordoblet føringen, da han trak fri i feltet, men han afsluttede svagt på målmanden.

Barca var i god kontrol, selvom Las Palmas virkede farlige de få gange de kom frem på banen. Det blev til et par afslutninger fra gæsterne, men uden at det for alvor var tæt på. Efter en lille time var Messi tæt på igen, da Luis Suárez lagde bolden ind i feltet, men her strøg afslutningen tæt forbi mål. Herefter kom der en periode, hvor Barca igen manglede fart i spillet og det betød også, at offensiven gik lidt i stå. De fortsatte dog ufortrødent jagten på den scoring der kunne skabe lidt ro og den kom efter 71 minutter. Det var Denis Suárez der sendte Messi ind i feltet med en præcis pasning og denne gang svigtede skarpheden ikke hos argentineren. 2-0 til Barca og kampen syntes lukket.

Scoringen skabte netop den ro som Barca havde brug for. De spillede nu efter behag mod et modløst Las Palmas mandskab. Det gav resultat efter 77 minutter, da Luis Suárez spillede Messi totalt fri i feltet. Han driblede køligt forbi målmanden og trillede bolden i nettet til 3-0. Kort var der dårlige nyheder til Barca, da Iniesta var nødt til at forlade banen, efter at være blevet skiftet ind i pausen. Det kunne kun skyldes en skade og Gomes kom på banen i stedet. Lige efter havde gæsterne en sjælden afslutning, hvor Tannea sendte bolden forbi mål. Kampens sidste afslutning stod Luis Suárez for i tillægstiden, men her endte bolden forbi mål.

Mere skete der ikke og Barca hentede derved en fortjent sejr på 3-0 i et opgør, der vil gå over historien på grund af de omstændigheder den blev spillet under. 

.:FORSIDE:.