FC Barcelona - Juventus 3 - 0

FCBARCELONA.DK - 12.09.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic (Paulinho 77’), Iniesta (Gomes 83’), Dembélé (Sergi Roberto 70’), Luis Suárez, Messi

Bænk: Cillessen, Mascherano, Gomes, Paulihno, Denis Suárez, Sergi Roberto og Deulofeu

Mål: 1-0 Messi (45’), 2-0 Rakitic (55’), 3-0 Messi (69’)

Barca tog imod Juventus i første runde af Champions League gruppespillet. Her valgte Valverde at starte med Dembélé i front for første gang siden skiftet til Barca, hvilket skete på bekostning af Deulofeu. Ellers var der ingen ændringer i forhold til kampen mod Espanyol i lørdags.

Helt som ventet overlod Juventus initiativet til Barca, der kom i boldbesiddelse fra første fløjt. Alligevel var det italienerne der havde kampens første afslutning, da et skud fra Di Sciglio sneg sig forbi den ene opstander. Barca forsøgte deres søgen på huller i gæsternes defensiv, men uden held og efter 12 minutter fra det tæt på igen fra Juventus’ side. Her reddede Ter Stegen i to forsøg et godt forsøg fra Pjanic.

Barca havde svært ved at få fart i bolden. Dembélé og Semedo forsøgte sig begge på egen hånd og det samme gjorde Messi, men Juventus stoppede alt hvad der kom. I front var det en frustreret Luis Suárez man så, for intet lykkedes for ham. Boldtab og forkerte beslutninger prægede hans spil, så det var en ineffektiv Barca-offensiv man så. Man skulle hen til det 20. minut før at Barca havde sin første afslutning, hvor Messi først sendte et frispark i muren, hvorefter Suárez afsluttede på riposten. Her fik Buffon reddet til hjørne med stort besvær.

Barca fortsatte med at have bolden klart mest, men uden at få noget ud af det. Juventus stod solidt plantet på banen, hele tiden lurende på deres effektive og hurtige omstillinger. Det var således en intens forestilling tilskuerne var vidner til. Efter 37 minutter kom der endelig en ny chance til hjemmeholdet, da Dembélé opsnappede en bold i feltet , men den blev prikket til hjørne lige for næsen af ham. Det trak op til en målløs første halvleg, men så trådte Messi i karakter i allersidste minut. Han spillede bande med Suárez, hvorefter han med stor sikkerhed ekspederede bolden i nettet til 1-0. Flot scoring af argentineren og der blev jublet på Camp Nou efter en halvleg, hvor Barca ellers havde haft det svært.

Juventus lagde ud efter pausen med at skabe en stor chance til Dybala, men han afsluttede uskarpt over mål. Blot tre minutter efter burde Barca have øget sin føring, da Messi sendte et skud af sted fra kanten af feltet, men her prellede bolden af på stolpen. Barca havde god fart i spillet og der gik blot fem minutter, inden de var farlige igen. Suárez sendte Messi ind i feltet, der spillede bolden ind foran mål. Her clearede en Juventus-spiller bolden lige ud til Rakitic, der relativt let kunne gøre det til 2-0. Flot start på halvlegen af Barca.

Det kørte for hjemmeholdet og efter en times spil forsøgte Messi sig med et direkte frispark, som Buffon afværgede til hjørne. Den italienske defensiv var ikke længere så overbevisende og Barca virkede klart farligere end i de første 45 minutter. Det gav resultat midt i halvlegen, hvor Messi modtog bolden efter en omstilling og trak på tværs foran feltet, hvorefter han sendte den forbi en chanceløs Buffon. 3-0 og Camp Nou hyldede den magiske argentiner. Lige efter kom Sergi Roberto ind i stedet for Dembélé, der ikke havde gjort det store væsen af sig i kampen. Kort efter var det Rakitic der blev klappet fra banen, da han blev afløst af Paulinho.

Foran 3-0 svigtede koncentrationen hos Barca i en kort periode og det gav to store muligheder til Juventus indenfor samme minut. Først var det Dybala der sendte et godt skud af sted, hvor Ter Stegen flot reddede til hjørne. På samme hjørnespark var det Piqué der på selve målstregen forhindrede en italiensk reducering. Barca-spillerne forstod advarslen og fik koncentrationen på plads igen. Med fem minutter tilbage var det Iniestas tur til at blive klappet fra banen efter en flot kamp og Gomes kom i aktion i stedet. Kampens tempo dalede en del i slutfasen, hvor ingen af de to mandskaber ønskede at bruge flere kræfter og det endte dermed med en flot og helt fortjent 3-0 sejr til Barca.

 

.:FORSIDE:.