FC Barcelona - Juventus 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 19.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Mascherano 78’), Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic (Alcácer 58’), Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Mascherano, Digne, Denis Suárez, Gomes, Aleñá og Alcácer

Mål:

Bagud med 3-0 fra første opgør i Torino var opgaven klar, da Juventus kom forbi Camp Nou returkampen i Champions Leagues kvartfinale. Her valgte Luis lidt overraskende at starte med Mascherano på bænken, men ellers gav startopstillingen sig selv til den svære opgave.

Barca lagde energisk ud med højt tempo i spillet og hurtigt genpres når bolden var mistet, men det var alligevel Juventus der satte sig på opgøret. De lykkedes med at holde bolden indenfor egne rækker, så brodden gik af Barcas offensiv. Det var også italienerne der kom til kampens første afslutning, da Higuain sendte bolden et stykke over mål efter 13 minutters spil.

Efter et første kvarter med italiensk dominans, fik Barca bedre styr på spillet og så lykkedes de med at få presset Juventus tilbage. Den første catalanske afslutning stod Rakitic for, da han sendte bolden langt over. Minuttet forsøgte Cuadrado sig med et saksespark, men også her gik bolden over. Lige efter spillede Messi en bold i dybden til en helt fri Alba, der dog manglede et par centimeter i at nå den. Spillet begyndte at fungere for Barca, der sad solidt på kampen og efter 20 minutter kom de til en kæmpe chance. Det var Messi der modtog bolden omkring straffesparkspletten, men han misbrugte den store mulighed ved at sende bolden tæt forbi den ene stolpe.

Barca fortsatte i samme spor, mens Juventus gjorde alt for at stoppe dem. De gik ofte til stregen og lidt over, hvilket dommeren tillod. Det skabte store frustrationer på Camp Nou, der bakkede holdet forbilledligt op. Barca kom til halve chancer til Neymar og Sergi Roberto, men det sidste held manglede i de afgørende situationer. Det skyldtes ikke mindst Juventus’ store defensive kvaliteter, hvor der blev spillet med stor ro i den bagerste kæde.

Efter en halv time forsøgte Messi sig igen med et godt skud som Buffon fik pareret. Bolden røg ud til Messi igen, der denne gang sendte den i sidenettet. Juventus var efterhånden sjældne gæster foran Barcas mål, men efter 38 minutter blev det til en pæn stor mulighed til Higuain, hvor Ter Stegen greb sikkert ind. Barca fortsatte med dominere halvlegen ud, men uden for alvor at få udbytte af det. Det blev derfor ved de 0-0 da dommeren fløjtede til pause efter de første 45 intense minutter.

Barca fortsatte de offensive takter fra 2. halvlegs start, men det var Juventus der først afsluttede efter pausen. Alba smed en bold væk, så Cuadrado kom til en god mulighed, men han sendte den tæt forbi mål. Der blev tydeligt satset fra hjemmeholdets side, for Piqué gik ofte med frem i feltet, hvilket gjorde holdet sårbart bagude. Der stod Barca på det meste og Juventus søgte ikke længere så langt frem på banen, men koncentrerede sig om det defensive. Det betød at Barca havde svært ved at skabe noget, men efter en time var det endelig tæt på med et skud af Messi, hvor Buffon fik sendt bolden til hjørne med det yderste af neglene.

Et par minutter efter fik Barca frispark udenfor feltet i en god position. Det tog Messi sig af, men her blev bolden sendt over mål. Lige efter valgte Luis Enrique at satse endnu mere offensivt, da Alcácer afløste en anonym Ivan Rakitic. Det betød samtidig, at Messi trak lidt tilbage på banen. Hjemmeholdet fortsatte deres stræben efter et forløsende mål, der kunne skabe lidt spænding om det samlede resultat og det burde være kommet midt i halvlegen. Her blev bolden sendt ind til Messi tæt foran mål, efter at Buffon var gået skidt ud af målet, men argentineren sendte svagt bolden forbi. Her burde han have vist større skarphed og frustrationerne lyste da også ud af ham. Kort efter forsøgte Sergi Roberto sig med skud fra distancen, men heller ikke her var sigtekornet indstillet rigtigt.

Trods et massivt overtag til Barca i boldbesiddelse, virkede Juventus ikke for alvor presset i defensiven. De spillede sig roligt ud af vanskelighederne og fik forhindret hvad der kom af forsøg på spil i dybden. Barca fik en del hjørnespark i denne fase, men her viste italienerne stor overlegenhed i hovedspillet. Med et lille kvarter tilbage kom Mascherano på banen i stedet for Sergi Roberto. Samtidig blev Piqué sendt frem som permanent angriber i en sidste næsten febrilsk satsning. Det var tæt på at give resultat lige efter, da Mascherano fik tåen på et indlæg, men Buffon kom ned og reddede situationen for sit hold. Barcas satsning gav plads til omstillinger til Juventus, men de ville hellere holde på bolden, end satse på en scoring. Det blev dog til at par forsøg, men uden at det var rigtig farligt.

Barca forsøgte til sidste og det stopfyldte Camp Nou kvitterede for indsatsen ved at hylde holdet i de sidste minutter, hvor håbet var ved at svinde ud. Flot gestus af tilhængerne. Juventus holdt stand uden de store problemer de sidste minutter, hvor Barca ikke kom frem til noget og det endte derved med et 0-0 resultat, der sendte det italienske mandskab videre med samlet 3-0.

.:FORSIDE:.