// Champions League // Inter

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Sergi Roberto, Busquets (Vidal 53’), De Jong, Arthur, Griezmann (Dembélé 66’), Suárez, Messi

Bænk: Neto, Todibo, Vidal, Rakitic, Pérez, Wague og Dembélé

Mål: 0-1 Lautaro (2’), 1-1 Suárez (58’), 2-1 Suárez (84’)

I anden runde af Champions League gruppespillet tog Barca imod Inter. Begge hold kom til opgøret med uafgjorte resultater fra første runde og havde derfor brug for en sejr. Hos Barca var det en god nyhed, at Messi vendte tilbage til holdet, efter at have siddet ude mod Getafe. I fraværet af Alba og Junior, var det Semedo der fik positionen som venstre back, mens Sergi Roberto tog plads i den modsatte side.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, da de i det andet minut mistede bolden på vej fremad banen. Lautaro løb mod mål og selvom Lenglet forsøgte at stoppe ham, fik chileneren sendt bolden i nettet til en italiensk føring. Herefter overlod Inter initiativet til Barca, der stod foran en italiensk mur. Bolden blev spillet rundt i de velkendte kombinationer, men uden at der var fart i bolden. Der skulle således gå et kvarter inden hjemmeholdet afsluttede, da Griezmann sendte et skud over mål.

Kort efter var det Busquets der forsøgte sig fra distancen, men også hans forsøg gik over. Barca havde bolden klart mest og de fortsatte bestræbelserne på at finde huller i gæsternes defensiv. Det lykkedes efter 25 minutters spil, da Messi sendte et godt skud af sted, men det tog keeperen sig af i to omgange. Messi var tydeligt et stykke fra topformen, for han mistede langt flere bolde end man er vant til fra hans side. Efter en halv time blev der stille på Camp Nou, da Inter slog en kontra, hvor Candreva fik sendt bolden i nettet, men flaget var oppe for en klar offside og målet blev annulleret.

Blot få minutter efter var gæsterne farlige igen med en helt åben mulighed, men her kom Semedo ned med en frelsende blokering, så bolden gik til hjørne. Problemerne fortsatte minuttet efter, da Lautaro stod fri i feltet og fik et kraftfuldt hovedstød sendt af sted, men en fantastisk redning af Ter Stegen forhindrede en scoring. Første halvleg sluttede af med en god aktion af Arthur, der trak ind i feltet og sendte bolden tæt over mål. Mere skete der ikke inden pausefløjtet, efter 45 minutter hvor Barca skulle være glade for, at de kun var bagud med et enkelt mål.

Barca satte sig på spillet fra anden halvlegs start, men fortsat uden for at alvor at skabe noget farligt. Efter 53 minutters spil foretog Barca sin første udskiftning, da Vidal afløste Sergio Busquets. Det gav mere fart i spillet og det gav udbytte få minutter senere. Her var det netop Vidal der fandt Suárez på kanten af feltet og han helflugtede bolden i mål med en kanon af et skud. 1-1 og så blev der jublet på Camp Nou.

Udligningen skabte straks mere optimisme i hjemmeholdets spil og de lykkedes med at få sat Inter under pres. Barca-spillerne fornemmede tydeligt, at modstanderne var ved at blive trætte. Midt i halvlegen var det så Dembélés tur til at komme ind, da han afløste Griezmann, der havde ydet en anonym indsats. Dembélé bragte hurtigt sig selv i fokus med et par gode aktioner, blandt andet et skud tæt over mål. Inter var under et konstant pres og de havde ikke kræfter til længere at udfordre Barca på kontra. Barca havde dog problemer med at få de afgørende pasninger sat ind, men de blev ved med at prøve. Genpresset fungerede fint og bolden var på catalanske fødder det meste af tiden.

Fem minutter før tid havde Inter vovet sig frem på banen og det blev straffet. Messi tog på et rent raid mod det italienske felt, hvor han omgivet af fire mand fandt Suárez på kanten af feltet. Han trak godt fri og sendte bolden i mål til en 2-1 føring til stor jubel for holdkammerater og tilskuere. Inter havde ikke kræfterne til at forsøge et comeback og Barca kontrollerede derfor kampens slutfase uden problemer. I kampens sidste minut var det tæt på en 3-1 føring, da Dembélé fandt Messi i feltet, men hans skud sad lige på keeperen.

Mere skete der ikke og Barca hentede en fortjent og vigtig sejr trods en svær start og store problemer de første 45 minutter.