FC Barcelona – Inter 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 24.10.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Lenglet, Piqué, Alba, Busquets, Arthur (Vidal 76’) , Rakitic, Rafinha (Semedo 71’), Coutinho (Munir 88’), Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Dembélé, Malcom, Munir, Vidal og Chumi

Mål: 1-0 Rafinha (32’), 2-0 Alba (83’)

Det var første kamp uden den skadede Leo Messi, da Barca tog imod Inter i Champions League gruppespillets tredje runde. Her blev det overraskende Rafinha der overtog Messis plads i startopstillingen, hvor mange nok havde gættet på Dembélé. Ellers stillede træner Ernesto Valverde med det forventede hold.

Barca lagde tålmodigt ud mod et Inter-mandskab der frivilligt stillede sig tilbage på banen. Det betød straks et overtag i spillet til hjemmeholdet der kombinerede godt, men uden at satse 100% fremad banen. Der skulle således gå et lille kvarter før at første afslutning til Barca kom. Her var det Coutinho der forsøgte sig fra distancen, men bolden gik over mål. Minuttet efter havde Inter deres første farlige forsøg, da Icardi afsluttede i feltet, men han løftede bolden over mål.

Kort efter fik Barca hjørne og her kom Lenglet højest, men han måtte se keeperen redde på selve målstregen med en fodparade. Barca sad solidt på spillet og Inter havde store problemer med at holde på bolden. Det betød at det meste foregik på hjemmeholdets præmisser, med hurtige og præcise pasninger. Efter 27 minutter afsluttede Rafinha, men uden de store problemer for målmanden. Fem minutter efter satte brasilianeren gang i et angreb, hvor han spillede videre til Suárez. Han lagde en millimeter præcis ind foran mål, hvor Rafinha kom løbende og ekspederede bolden i nettet til en fortjent 1-0 føring.

Barca fortsatte med at dominere klart, men efter 38 minutter fik Inter sendt en sjælden afslutning af sted og den var tæt på, for skuddet fra Vecino strøg tæt over mål. Halvlegens sidste mulighed tilfaldt Barca med et frispark på kanten af feltet. Det tog Coutinho sig af og bolden ramte muren og snød keeperen totalt, men den sneg sig forbi mål. Det blev afslutningen på en god første halvleg af Barca, hvor de havde skaffet sig en fortjent føring.

Inter kom helt anderledes ud fra pausen og de lykkedes med at få Barca sat under pres. Det var tæt på at give en udligning i det 50. minut, da et indlæg var tæt på at gå i mål, men Ter Stegen fik flot afværget til hjørne. Lige efter sejlede det catalanske forsvar totalt, så Inter fik en helt åben chance i feltet, men Politano sendte svagt bolden over mål. Her var heldet med Barca. Efter den svage start på havlegen kom Barca bedre med og fik kontrollen tilbage.

Angrebsspilet begyndte igen at fungere og efter en time kunne Suárez havde øget føringen, da han trak godt fri og afsluttede, men målmanden fik pareret. Et par minutter efter fik Barca hjørne, hvor en kæmpe fejl af Inter-forsvaret bragte Lenglet totalt fri foran mål, men han afsluttede svagt så keeperen fik afværget. Her burde franskmanden have scoret sit første mål i Barca-trøjen.

Barca fortsatte med at dominere, selvom Inter forsøgte at komme længere frem på banen for at få udlignet. Med 20 minutter tilbage var catalanerne tæt på igen, da Suárez måtte se målmanden afværge et afslutning. Bolden røg ud til Coutinho, der sendte den på overliggeren. Lige efter skiftede Barca ud for første gang, da Semedo afløste Rafinha, der blev klappet af banen efter en flot indsats. Ændringen betød samtidig, at Sergi Roberto gik op på midtbanen. Kort efter kom Vidal ind i stedet for Arthur, der også havde gjort det rigtig godt.

Barca sad solidt på kampen, men tilskuerne på Camp Nou følte sig ikke trygge med den spinkle 1-0 føring. Det var Rakitic tæt på at lave om på i det 82. minut, men han måtte se bolden snige sig forbi mål. Minuttet efter kom forløsningen så, da Rakitic sendte Alba ind i feltet med en bold i dybden og her svigtede catalaneren ikke. 2-0 og så var den kamp afgjort. Det kunne man se på spillet i opgørets sidste minutter, hvor begge hold skruede ned for tempoet. Suárez var dog tæt på en scoring i sidste minut, men det blev ved de 2-0 efter en solid og disciplineret indsats hvor holdet viste, at de kan klare sig uden Messi.

.:FORSIDE:.