FC Barcelona – Girona FC 6 - 1

FCBARCELONA.DK - 24.02.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué (Vermaelen 64’), Umtiti, Alba, Busquets (Paulinho (70’), Rakitic (Sergi Roberto 79’), Coutinho, Messi, Suárez, Dembéle

Bænk: Cillessen, Vermaelen, Digne, Vidal, Sergi Roberto, Paulinho og Iniesta

Mål: 0-1 Portu (2’), 1-1 Suárez (5’), 2-1 Messi (30’), 3-1 Messi (37’), 4-1 Suárez (44’), 5-1 Coutinho (65’), 6-1 Suárez (77’)

Valverde lavede noget om på holdet til hjemmekampen mod oprykkerne fra Girona, for såvel Semedo, Coutinho og Dembélé havde fundet vej til startopstillingen. Det betød samtidig en pause til to af holdets normale stamspillere, Iniesta og Sergi Roberto. Samtidig gik Valverde over til en 4-3-3 formation, efter i flere kampe at have spillet 4-4-2.

Girona chokstartede med en omstilling efter blot to minutters spil, hvor Umtiti snorksov så Portu kunne sende bolden i nettet via indersiden på begge stolper. 0-1 på en kæmpe fejl af Umtiti. Barca reagerede dog hurtigt, for tre minutter senere var der udlignet. Det var Messi der sendte Suárez af sted i dybden og han gjorde det sikkert til 1-1. Kort efter fik Barca frispark udenfor feltet, hvor Messi sendte et godt skud af sted, men han måtte se keeperen afværge til hjørne.

Girona var ikke kommet til Barcelona for at pakke sig sammen, så det var livligt hvad der foregik på Camp Nou. Der var god fart i bolden fra begge sider og det lå i luften, at der ville komme flere mål. Det var der tæt på at komme efter 20 minutter, da Messi kom fri og loppede bolden over målmanden, men inden på selve stregen fik en Girona-spiller sparket den væk. Barcas spil fungerede fint og de var konstant farligt, ikke mindst på grund af en veloplagt Messi, der styrede spillet midt bag holdets to angribere. Netop Messi var på spil efter en halv time, hvor han modtog bolden i feltet. Han driblede køligt ind foran mål og sendte bolden i nettet til 2-1. Typisk Messi-scoring.

Barca havde bolden klart mest og Girona blev presset tilbage foran eget felt af et veloplagt Barca-mandskab. Det gav resultat igen efter 37 minutter, da Barca fik endnu et frispark lige udenfor feltet. Her sparkede Messi frækt fladt under den hoppende mur, så bolden strøg i nettet til 3-1. Camp Nou overgav sig og tiljublede argentineren som var han en gud. Scoringen tog dog ikke modet fra Girona, for blot to minutter senere måtte Ter Stegen på arbejde med en god redning, for at forhindre en reducering. Lige efter sendte gæsterne et skud tæt forbi mål. Tingende blev dog sat grundigt på plads i halvlegens sidste minut. Her sendte Messi Coutinho fri i dybden og han spillede uselvisk ind foran mål, hvor Suárez blot skulle skubbe bolden over stregen. Perfekt afslutning på en flot halvleg af Barca.

Barca lagde noget langsommere ud efter pausen, men var fortsat i fuld kontrol. Der skulle således gå 10 minutter inden at de var farlige igen, men så var det til gengæld også tæt på. Dembélé lagde godt ind til Suárez, der var uheldig med at stolpen kom i vejen for endnu en scoring. Dembélé var på spil igen få minutter efter, da han modtog bolden i feltet og tog et par gode træk, men hans afslutning strøg lige forbi fjerneste stolpe. Kort efter foretog Valverde sin første udskiftning, da Piqué blev afløst af Thomas Vermaelen.

Blot et minut senere blev der igen jublet på Camp Nou. Coutinho tog et par gode træk på kanten af feltet og sendte et flot skud af sted, der tog indersiden af stolpen og gik i nettet til 5-1. Flot scoring af brasilianeren. Lige efter var det Busquets tur til at gå ud, da han blev afløst af Paulinho. Midt i halvlegen fik Messi endnu en chance på et direkte frispark og bolden havde retning mod krydset, men her kom keeperen flyvende og parerede. Kort efter kom så scoringen til 6-1. Dembélé modtog bolden i højre side og han lagde præcist ind til Suárez, der sikkert ekspederede den i nettet. Dermed havde spilleren fra Uruguay scoret hattrick. Lige efter blev Rakitic afløst af Sergi Roberto.

Det var tæt på endnu en Barca-scoring efter 82 minutter, da Vermaelen sendte et hovedstød på overliggeren efter et hjørnespark. Med få minutter tilbage var der dårlige nyheder til Barca, da Semedo satte sig ned og tog sig til det ene baglår. Han var ikke i stand til at fortsætte og Barca sluttede dermed kampen med 10 mand. Det var Girona tæt på at udnytte til en reducering i overtiden, men her hev Ter Stegen en pragtredning frem på selve stregen. Det blev dermed ved 6-1 efter en flot indsats af Barca.

.:FORSIDE:.