FC Barcelona - Espanyol 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 25.01.18

FC Barcelona: Startopstillingen ser således ud: Cillessen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic (Gomes 90’), Iniesta (Coutinho 68’), Vidal (Paulinho 62’), Messi, Suárez.

Bænk: Ter Stegen, Yerry Mina, Digne, Coutinho, Gomes, Paulinho og Alcácer.

Mål: 1-0 Suárez (9’), 2-0 Messi (25’)

Bagud med 1-0 fra første pokalopgør på Espanyols bane, var opgaven klar for Barcas spillere, hvis de ville videre til semifinalen i Copa del Rey. Valverde indledte da også opgøret med en slagkraftig formation, hvor Aleix Vidals plads i front var den eneste overraskelse.

Barca tog styringen fra start, mens Espanyol stillede sig tilbage foran eget felt. Gæsterne kom straks under pres og måtte give et par hjørnespark i kampens indledende minutter. De holdt dog kun stand i 9 minutter, da Suárez gjorde det til 1-0. Det var Messi der sendte Aleix Vidal af sted på kanten og han lagde præcist bolden i feltet til Suárez, der fik hovedet på. Dermed var den samlede stilling helt lige.

Blot et minut senere fik Espanyol pludselig en åben chance, efter at Umtiti havde misset en hovedstødsduel, men afslutningen fra Moreno sad lige på Cillessen. Barca fortsatte med at dominere og da uret rundede et kvarter viste statistikken, at Barca havde haft bolden i 81% af tiden. Barcas genpres var effektivt og Espanyol havde mere end svært ved at holde på bolden. Hjemmeholdet var konstant målsøgende i sit spil og efter 25 minutter var der gevinst igen. Aleix Vidal generobrede en bold på kanten af feltet, hvorefter Messi tog over. Han sendte et skud af sted der snittede en modspiller og gik i nettet. 2-0 og så var Barca et stort skridt nærmere en pokalsemifinale.

Scoringen fil Espanyol længere frem på banen og det bremsede Barcas offensiv i en periode. Gæsterne kom dog ikke frem til det store, mens det blev til et par afslutninger af først Suárez og dernæst Vidal, der dog begge blev blokeret. Tempoet gik lidt ud af Barcas spil i halvlegens sidste minutter, men samtidig holdt de Espanyol fra at skabe noget. Det stod derved 2-0 da dommeren fløjtede til pause.

Barca lagde ud med at sætte sig på spillet fra anden halvlegs start, uden at de satsede helhjertet frem af banen. Det var tydeligt, at de ikke ønskede at blotte sig for meget bagude. Alligevel var hjemmeholdet farlige i deres spil og efter 55 minutter forsøgte Messi sig med et godt skud, som keeperen med besvær fik afværget til hjørne. Kort efter valgte Valverde at foretage sig første udskiftning, da Paulinho afløste Aleix Vidal.

Det hele foregik på Barcas præmisser, men der var langt mellem de gennemspillede angreb. I stedet blev der holdt godt på bolden vel vidende, at det var Espanyol der havde brug for et mål. Midt i halvlegen valgte Valverde at Coutinho skulle have debut i Barca-trøjen, da han blev sendt i aktion i stedet for Iniesta. Brasilianeren blev budt velkommen med øredøvende klapsalver fra Camp Nou.

Billedet forsatte på samme måde, med Barca i kontrol og et Espanyol-mandskab der havde svært ved at komme frem til noget. Alle på Camp Nou vidste dog udmærket, at en enkelt scoring til gæsterne ville sende Barca ud af turneringen. Et kvarter før tid burde kampen være blevet lukket, men en fantastisk dobbeltredning af Pau Lopez forhindrede en scoring, da først Messi og dernæst Rakitic forsøgte sig. Kort efter afsluttede Messi fra distancen, men her strøg bolden tæt forbi mål. Lige efter var der dramatik på Camp Nou, da Espanyol slog kontra og Morano faldt i feltet i en duel med Alba. Gæsterne appellerede for straffe, men dommeren vinkede afværgende. Her var der mange på Camp Nou der åndede lettet op.

Espanyol satsede alt i kampens sidste minutter i håbet om en forløsende scoring, men det gav samtidig bedre plads til Barca. Det var tæt på at give udbytte kort før tid, da Messi headede et indlæg på stolpen. Her manglede det sidste held. Espanyol forsøgte til det sidste at få gang i et angreb, men Barca holdt godt på bolden og der kom ikke flere afslutninger inden dommeren fløjtede af.

Det sluttede derved med 2-0 til Barca, et resultat der sender dem videre til pokalsemifinalen med samlet 2-1.

.:FORSIDE:.