// Eibar

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Semedo 82’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets (Vidal 66’), Rakitic, Arthur (Demélé 71’), Coutinho, Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Murillo, Vidal, Denis Suárez, Aleñá og Dembélé

Mål: 1-0 Suárez (18’), 2-0 Messi (52’), 3-0 Suárez (58’)

Barca tog imod Eibar i ligaens 19. runde. Her overraskede Ernesto Valverde ved at sende Dembélé ud på bænken og stedet bruge Coutinho, der var startet ude de seneste tre ligakampe. Også Arturo Vidal måtte se sig henvist af bænken, fordi Valverde foretrak Arthur. Piqué, Alba, Rakitic, Messi og Suárez var alle tilbage på holdet, efter at have fået en pause mod Levante i Copa del Rey.

Barca blev mødt af Eibar højt på banen og det gav tydeligt catalanerne problemer med at kombinere sig fremad banen. Efter otte minutters spil lykkedes det dog at få afsluttet, men Piqués hovedstød gik forbi mål. Barca havde bolden mest, men dominansen i spillet var ikke så klar som man ofte ser på Camp Nou. Til gengæld fungerede defensiven fint og gæsterne kom heller ikke frem til noget.

Der skulle gå 18 minutter inden at der blev afsluttet for første gang indenfor rammen og det udmøntede sig i en Barca-scoring til 1-0. Hurtige kombinationer mellem Suárez og Coutinho bragte førstnævnte fri i feltet og han fik drejet bolden i nettet ved fjerneste stolpe. Flot mål og en opmuntring til Coutinho, der har haft svært ved at finde formen på det seneste. Scoringen ændrede ikke på kampens billede, med et Barca-hold der havde svært ved at få spillet til at flyde og skabe chancer.

Efter en halv times spil var Eibar farlige for første gang, da Sergi Enrich headede tæt fordi mål. Minuttet efter var det Sergi Roberto der forsøgte sig, men også her gik bolden forbi. Gassen lidt af gæsternes pres en periode og det bragte lidt ro over Barcas spil, men fortsat uden at de var i stand til at skabe chancer. Der var optræk til et par farlige situationer for Eibar-målet, men de sidste afgørende pasninger missede. Lige inden pausefløjtet krævede Camp Nou straffe til Coutinho, der blev skubbet i feltet, men dommeren vinkede afværgende. Det blev dermed ved 1-0 ved pausen efter en chancefattig første halvleg.

Eibar lagde pres på Barca fra anden halvlegs start, men det varede ikke længe før at svaret kom. I det 52. minut erobrede Suárez bolden foran gæsternes felt og sendte den videre til Messi, der tog et træk og sendte den i nettet til 2-0. Det var samtidig hans mål nr. 400 i ligaen. Scoringen knækkede Eibar og blot tre minutter senere var Barca tæt på igen, da Suárez headede på mål, men bolden sad lige på keeperen. Kæmpe chance! Et par minutter efter kom en endnu større chance, da Suárez med hælen vinklede et indlæg videre til Messi der kom komplet fri foran mål, men også han måtte se målmanden redde. Her burde kampen være lukket.

Der gik dog kun et minut mere inden at 3-0 scoringen kom. Sergi Roberto tog et hurtigt indkast der bragte Suárez fri i feltet og trods en spids vinkel, fik han drejet bolden forbi målmanden. Kort efter valgte Valverde at spare Busquets for yderligere anstrengelser og i stedet sende Vidal på banen. Det kunne kun tolkes som et signal om, at Barca-træneren betragtede kampen som afgjort. Kort efter var det Dembélé der afløste Arthur. Farten gik herefter noget ud af hjemmeholdets spil, uden at de dog mistede kontrollen med kampen. Der blev ikke længere satset helhjertet fremad banen og det bragte Eibar tilbage i opgøret. Et kvarter før tid havde gæsterne deres første forsøg indenfor rammen, men det tog Ter Stegen sig sikkert af.

Eibar gik efter en reducering mod et Barca-mandskab, der tog lige lovlig let på tingene. Det gav en ny mulighed til Eibar 10 minutter før tid, men også her var Barca-keeperen på plads. Lige efter kom Semedo ind i stedet for Sergi Roberto, der som altid havde arbejdet benhårdt. Barca koncentrerede sig om at holde Eibar fra at skabe noget i kampens sidste minutter og det lykkedes fint. Det sluttede derved med en fortjent sejr på 3-0 i en kamp, hvor spillet kun sprudlede i 10 minutter i anden halvleg, men det var nok til de tre point.