FC Barcelona - Eibar 6 - 1

FCBARCELONA.DK - 19.09.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Mascherano, Digne, Busquets (Rakitic 64’), Paulinho, Iniesta (Sergi Roberto 63’), Denis Suárez, Messi og Deulofeu (Vidal 75’)

Bænk: Cillessen, Vidal, Vermaelen, Alba, Rakitic, Sergi Roberto og Luis Suárez

Mål: 1-0 Messi, straffe (20’), 2-0 Paulinho (38’), 3-0 Denis Suárez (53’), 3-1 Enrich (57’), 4-1 Messi (59’), 5-1 Messi (62’), 6-1 Messi (87’)

Som ventet ændrede Ernesto Valverde en del på holdet, da Barca tog imod Eibar i femte runde af ligaen. Umtiti var helt ude af truppen og på bænken sad Alba, Rakitic og Luis Suárez. Det betød en plads fra start til Mascherano, Digne, Paulinho og Denis Suárez, mens Deulofeu overtog pladsen fra den skadede Dembélé.

Eibar lagde ud med at skabe en kæmpe mulighed efter blot tre minutter, hvor en omstilling totalt fangede Barca-forsvaret. Enrich fik frit løb mod mål og havde masser af tid, men Ter Stegen viste sin store klasse med en vigtig redning. Eibar stod højt på banen og det skabte problemer for Barca i opspillet. Rytmen blev brudt og de blev ofte tvunget til lange og lidt satsede pasninger frem af banen. Det betød samtidig, at hjemmeholdet reelt ikke skabte en eneste mulighed i kampens første kvarter.

Efter 19 minutters spil fik Barca så endeligt skabt noget farligt, da Iniesta sendte en bold ind i feltet til Semedo, der lige akkurat fik presset sig foran sin modstander og blev væltet omkuld. Dommeren pegede på 11-meter pletten til et noget tyndt straffe til Barca. Det tog Messi sig sikkert af og så stod det 1-0 på Camp Nou. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og man skulle hen til en lille halv times spil, før de afsluttede igen. Det var Messi der sendte et godt skud af sted, men her reddede Eibars målmand i flyvende stil.

Eibar fortsatte med deres offensive taktik og de var i et par tilfælde tæt på at skabe noget foran det catalanske mål, men uden at Ter Stegen måtte i aktion. Tilskuerne på Camp Nou var derfor ikke helt trygge ved situationen, for Barca havde ikke det overtag man kunne have forventet. Efter 37 minutter forsøgte Messi sig så igen, men her måtte han nøjes med hjørne. Det lagde Denis Suárez ind foran mål, hvor Paulinho kom op og med hovedet nærmest hamrede bolden i nettet til 2-0. Det var anden kamp i træk at den nytilkomne brasilianer kom på tavlen og han kunne høre sit navn runge over Camp Nou. Det blev sidste farlige aktion i en første halvleg, hvor Barca ikke havde spillet overbevisende, men hvor de alligevel var foran med et par mål.

Barca lagde godt ud efter pausen, hvor de fik sat sig solidt på spillet og fik presset Eibar tilbage. Der var mere fart i bolden og det varede ikke længe før det gav resultat. Efter 53 minutter blev en omstilling sat i gang, hvor Paulinho smart lod bolden gå til Messi, der trak mod mål og afsluttede. Målmanden fik pareret, men på riposten var Denis Suárez klar og så stod det 3-0. Kampen syntes lukket, men få minutter efter kom der en reducering, da Piqué tøvede ved et indlæg, så Sergi Enrich kunne dreje bolden i nettet til 3-1. Spændingen blev dog hurtigt taget ud af kampen igen, for bare to minutter senere gjorde Messi det til 4-1. Fra kanten af feltet nærmest trillede han bolden i mål, tæt op af den ene stolpe.

Det fik dog ikke Eibar til at give op, for kort efter var de tæt på endnu en reducering, hvor Ter Stegen igen stod hvor han skulle. Samme minut kom så scoringen til 5-1 og igen var det den utrolige Messi der var på spil. Han spillede bande med Paulinho og fik skubbet bolden mellem benene på målmanden til hans andet hattrick denne sæson. Valverde betragtede kampen som afgjort og Iniesta og Busquets blev erstattet af Sergi Roberto og Rakitic. Det var uhyre tæt på endnu en scoring til hjemmeholdet efter 71 minutter, da Digne blev spillet helt fri foran mål, men han måtte se keeperen parere. Kort efter det Aleix Vidal der afløste Deulofeu, der ikke havde spillet nogen god kamp. Vidal gik direkte ind i angrebet i en klart mere fremrykket rolle end han normalt har.

Herefter blev der skruet noget ned for intensiteten for at spare på kræfterne og Eibar kom bedre med. Det var tæt på at give dem endnu en reducering fem minutter før tid, da Rubén Peña trak fri i feltet og afsluttede med et skud, der tog indersiden af stolpen. Minuttet efter kom der et svar fra Messi, der trak ind i feltet, spillede bande med Vidal, for derefter at gøre det til 6-1. Camp Nou kunne ikke andet end at overgive sig overfor argentinerens one-man-show. Eibar ville dog stadig spille med og i kampens sidste minut hamrede Charles et langskud på overliggeren. Det blev kampens sidste farlige aktion og Barca hentede en fortjent sejr, specielt efter en rigtig flot anden halvleg, ikke mindst af Messi. 

.:FORSIDE:.